1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xlink Kai. Przekierowywanie portów.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez misiekmr, Grudzień 24, 2009.

  1. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam!

    Chciałem pograć przez Xlink Kai mam takie oto połączenie w domu:
    [​IMG]
    Zainstalowałem Xlinka na PC w X360 wył auto logowanie do XBL i Live Messager'a.
    Teraz muszę przekierować port 30000 protokołu UDP na IP komputera.
    I tu nasuwa się pytanie: Jak to zrobić?
    I drugie: Jak całkowicie zakazać konsoli łączenia się Live'em?

    Router: NETGEAR DGN2000

    Z góry dziękuję!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jaruskkk

    jaruskkk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    1.
    a) wlączasz panel swojego routera
    b) wpisujesz login i hasło
    c) szukasz przekierowania portów/port forwarding
    2.
    a) zaznaczasz/wlączasz przekierowanie(enable w moim przypadku)
    b) wpisujesz ip swojego pc
    3.
    a) wybierasz protokołów u mnie opcja both czyli oba udp i tcp
    b) wpisujesz zakres portów

    aby zablokowac xbox live robisz przekierowanie portu czyli z instrukcja powyzej tylko ze dla xbox live bodajze 3074

    chociaz tutaj Which ports are required to be open for Xbox LIVE on your router or firewall
    jest napisane ze z tych portów korzysta jeszcze z 80 88 53jednak wydaje mi sie ze 3074 w zupełnosci wystarczy ale nie jestem na 100% pewien moze ktos jeszcze sie wypowie na ten temat

    pozdrwaiam
     
  4. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co z tego wybrać bo nie mam port forwarding:
    [​IMG]?
     
  5. stonalodz

    stonalodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łódź
  6. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Który to mój IP komputera?
    [​IMG]
     
  7. ark16

    ark16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    łódzkie
    Adres IP to IP Twojego PC
     
  8. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ale pytam się czy ten zakończony na 1 czy ten na 2?
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ip to ip
    brama to brama
    reszty sie sam domsyl
     
  10. ark16

    ark16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    łódzkie
    Jak Ci pisze że adres IP to IP Twojego kompa to chyba ten z 2 na końcu <zal>
     
  11. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    OK, już zrobiłem.
    Wolałem się spytać ;).
     
Wczytywanie...

Poleć forum