1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xlink Kai, pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Andrzejo, Kwiecień 27, 2010.

  1. Andrzejo

    Andrzejo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam przerobioną konsolę i nie chce ryzykowac dostania bana a chciałbym pograc se przez neta. I tu jest moje pytanie, jaki sprzęt potrzbuje (kable etc) żeby to wszystko ładnie chodziło i czy przez Xlinka mogę dostac bana na konsolę. W poradniku o Xlinku nic nie pisze co trzeba posiadac
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Od początku. Masz router?
     
  4. Andrzejo

    Andrzejo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Router brat ma w pokoju także ciężko to widzę
     
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czyli komputer masz podłączony do modemu?

    I napisz od razu jakiego masz neta.
     
  6. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    od razu mowie, ze na neostradzie cięzko się gra

    no chyba, że masz światłowody

    potrzebujesz router albo dwie karty sieciowe
     
  7. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    lub jest się wpiętym do najbliższej centrali :)
     
  8. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a u mnie co mam liveboxa i jak prtoboje skonfigurowac kompa to wyskakuje not yet co jest przyczyna?
     
  9. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    odblokowałeś port 30000 UDP na IP komputera na którym masz zainstalowanego XLink Kai? wejdź TUTAJ i na podstawie tego poradnika skonfiguruj sobie Kaia.
     
  10. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja mam neostrade 2 mb/s i śmiga ładnie. Nie zawsze się podłączę bo mam za wysoki ping ale przeważnie mój ping to 15-25 ms wiec jak masz neostrade to da rade ;)/
     
  11. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    na neostradzie da radę jeżeli ma spełnione jeden z dwóch warunków które są podane wcześniej, czyli jeżeli ma światłowód lub jest wpięty do najbliższej centrali. W przeciwnym wypadku nie pogra :)
     
  12. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    PieTer029 ja z Tobą chyba jakoś nie dawno rozmawiałem na kaiu o konfiguracji. Więc stoję w takim momencie. Mam na liveboxie odblokowane porty na IP kompa. Network Reachable: Yes. Wyświetla się Xbox 360 configuring successful (przy zmianie MAC`a). XBOX przechodzi test połączenia z kompem. Ale gdy w momencie próby połączenia się (MW2) Nie widzi żadnego hosta. Ping do hostującego zawsze był 30 lub mniej. Jakiś jeszcze pomysł ? :) Próbowałem i na XP i Windows 7, różne wersje KAIA już nie mam pomysłu jak się jeszcze za to zabrać
     
  13. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    jak grałeś wcześniej na xbl w COD MW2 to usuń aktualizacje.
     
  14. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    właśnie nie grałem. Konsole mam z XBR v3 może mieć to znaczenie ?
     
  15. Dreathan

    Dreathan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpinam się pod temat.
    Czy da radę zablokować na routerze porty od xbl i grać na kai'u (tak żeby nie dostać bana na live)? dziękuję bardzo za odpowiedź.
     
Wczytywanie...

Poleć forum