1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xlink/Leaf czyli sposob na granie po banie

Temat na forum 'XLink Kai' rozpoczęty przez mateuszx20, Listopad 13, 2009.

  1. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam zapewne wielu was dostalo bana i teraz nie moze grac na xb live, jest na to sposob. Dowiedzialem sie niedawno ze istnieje taki program jak xlink, ktory pozwala na granie poprzez system link (przykladowo zawarty w nowym MW2) niestety jego wada jest limit na ping do hosta, nie moze przekraczac 30ms, na mojej neo mam 35 wiec sobie nie pogram. Jest jeszcze drugi program- Leaf, podobno nie ma limitu na ping i bardzo chce go wyprobowac ale nie mam z kim. Proponuje zeby chociaz kilkoro z nas zalozylo sobie konto na leafie (badz jak kto woli xlinku) i po prostu pograli sobie w multi po sieci wbrew banowi nalozonemu przez MicroShit!

    Leaf Networks - Connecting people with devices
    XLink Kai: Evolution VII. Global Network Gaming.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Po fali banów liczba użytkowników na Kai i Xlink diametralnie wzrośnie :D Wkońcu hehe.
     
  4. krzychu098

    krzychu098 Banned

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Możesz jakoś przybliżyć tent temat ? Trzeba mieć bana czy można się przełączać ? Wypróbowałaś już je
     
  5. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Okazuje sie ze na xboxie mozna grac nie tylko poprzez xbox live, mozna tez poprzez system link. Nie bede tutaj przyblizal specyfikacji i jakiejs szczegolowej charakterystyki bo sam sie na tym zbyt dobrze nie znam, ale wiem ze jest darmowe i polega na tworzeniu sieci wirtualnych tak jak np hamachi. Ma to oczywiscie swoje wady bo np w takim xlinku pingi do hosta nie moga wynosic wiecej niz 30ms, niewatpliwie wada jest tez to ze gra na razie w ten sposob garstka ludzi wiec nie ma zbytnio z kim grac. Chociaz teraz jak zbanowali konsole milionowi ludzi to bedzie z kim grac. No i oczywiscie mozna grac na zbanowanej konsoli, bo po banie mamy zablokowany dostep do xbox live a przeciez przez system link xbl nie jest potrzebny.
     
  6. krzychu098

    krzychu098 Banned

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jak nie mam bana to co muszę wykombinować żeby przez to grać a nie połączyć się z live ???
     
  7. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak nie masz bana to graj przez xbox live. Ale jesli naprawde chcesz (nie wiem dlaczego) to nic nie musisz robic, po prostu nie lacz sie z xbox live, mozesz to zrobic w ustawieniach konsoli zeby przy uruchamianiu nie laczyl sie automatycznie z livem. Ogolnie w tym wszystkim chodzi o to ze gramy jakby po LANie, tak samo jak na PC, bo na PC zeby grac z kims rowniez nie potrzebujemy internetu, wystarczy podpiac 2 kompy kablem, utworzyc siec i mozna grac. Na xbox jest podobnie tylko musimy utowrzyc wirtualna siec, bo przeciez jak ktos mieszka na drugim koncu kraju to nie przeciagniemy do niego swojego kabla, dlatego potrzebny jest internet, ale xbox live juz nie bo to tylko dodatek do konsoli tak samo jak system link no tyle ze o wiele bardziej popularny.
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Ciekawe , ciekawe ... choć nie mam bana ( ale mam przerobioną konsolę ) chętnie bym sprawdził proponowany tu sposób . I w związku z tym mam prośbę , czy ktoś mógłby opisać jak to zainstalować , skonfigurować ( czy konsola musi być podłączona do PC czy nie ? ) i jak się połączyć ? Lub jeśli ktoś mógłby podać linki do tutoriali lub z opisem do tych programów ( ? ) . Z góry wielkie dzięki !
     
  9. djmax

    djmax Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak to się konfiguruje i czy na lączu 6mb będe mógł grac?
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Z tego co wiem aby bezstresowo grać na konsoli online wystarczy 1 mb .
     
  11. djmax

    djmax Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czy jest potrzebny komputer? bo w konfiguracji programu jest pokazany pisze poniewaz mam tylko ruter z 1 kablem siecowym który idzie do kompa bo od modemu mialem za krótki
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Wszystko było:
    http://x360iso.org/o-konsoli/664-system-link-kai.html

    Po pierwsze- Neostrada odpada, nie działa na niej wogóle nawet jak by pingi były po 10.
    Po drugie- może być do kompa przez 2 sieciowe, jak i przez router. (konsola-router- net, tak samo komp-router-net) wtedy program wykryje obecnosc konsoli i będzie mozna grac
    Po trzecie- nawet pingi po 25 ms niekiedy nie działają. Trzeba poprostu odpowiednio trafić.
    Po czwarte- Do boju chłopcy, czas rozwijać Kai link :) Bo z Polski mało ludzi siedzi na tym.
     
  13. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Za czasów starego x to serwerkach wrzało.
     
  14. muniek110

    muniek110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2009
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    da ktoś link do jakiegoś poradnika jak co i wogóle bo ten link do tematu od Apacera nie działa
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    HEHE patrząc na ilość zbanowanych konsol miejmy nadzieje że niedługo historia się powtórzy !
     
  16. muniek110

    muniek110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2009
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    ja mam takie ustawienie:
    modem>router>od routera komp i xbox
    zadziała?
     
  17. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
  19. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jezeli router ma mozliwosc udostepniania odpowiednich portow to tak
     
  20. djmax

    djmax Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    widze ze w leafie nie ma wyszukiwarki serwerów
     
  21. mateuszx20

    mateuszx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie, jedynie po znajomych. Moze jak kazdy poda swoj nick to bedzie latwiej sie odnalesc

    Moj nick to Maderfaker
     
Wczytywanie...

Poleć forum