1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xlink nie dziala

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez 65userow, Sierpień 10, 2010.

  1. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    O toz jest takie polaczenie. W pc sa 2 karty sieciowe do polaczenia lokalnego

    xbox-pc-router.Jest to polaczenie lokalnie a nie przez wi-fi. W tym ze np. jak udostepniam w media playerze to wykrywa xboxa. Xbox wykrywa pc. Przy tescie polaczenia z pc tez wychodzi dobrze.
    Nie chodzi o mnie tylko o kolege. Wyzej napisalem jakbym to byl ja ale wymagaloby to bardziej mojego myslenia. Co w tej chwili nie chce mi sie.

    Albo jeszcze tutaj dopisze. PC jego to starszy model w ktorym byla tylko domontowana karta do polaczenia telefonicznego. Natomiast zostala dokupiona karta ktora ma dwa wejscia,wyjscia polaczenia lokalnego i jedno telefoniczne. Pc wykrywa 2 polaczenia lokalne.


    Edit: zapomnialem dodac ze xlink nie wykrywa xboxa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
  4. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokładnie tylko i wyłącznie do routera podpiąć pc i x-a, kolega miał chyba modem a teraz rozumiem że ma kartę ehternet, to tą kartę połączyć z routerem. Miałem podobnie że xilink nie chciał mi wykryć x-a ale zmiana mac'a na x-ie i wszystko chodzi.
     
  5. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Byla zmiana mac na ten co xlink wykrywa. Nadal nie wykrywa. No a co do tego podlaczenia xboxa do routera to nie pojdzie. Bo on ma taka "dziwna instalacje". W salonie jest router i nastepnie jest wtyczka do ktorej jest podlaczony jeden kabel z routera i drugi koniec jest na gorze u niego w pokoju. Probowalismy komputer przez wi-fi podpiac do routera a xboxa przewodowo ale nadal nie wykrywal.
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Przy połączeniu PC--=WiFi=--> Router<--kabel ethernet-- Xbox 360, są masakryczne pingi, więc nie polecam takiego połączenia. Ewentualnie pozostaje ci połączyć PC z routerem po kablu lub xbox--PC--router. Nie za bardzo rozumiem twojego pierwszego posta, podłączyłeś konsolę w następujący sposób: xbox--PC--router i test połączenia w konsoli przechodziło pomyślnie tyle, że xlink nie wykrywał konsoli?
     
  7. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Xbox wykryl pc. Media player xboxa tez. Co do tego z pc bezprzewodowo do routera to ping wynosil 25.
     
  8. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no ma tak to połączone:
    WAN ( ISP ) => router => jego komp
    Albo od początku od kogo ma neta?? osiedlówka, Dialog, TP'sa, UPC ( kablówka )??
    A może ta wtyczka to gniazdko od netu??
    u mnie jest w osiedlówce takie cos:
    gniazdko ISP ( WAN ) =>router => pc i xbox podłączony do routera

    a port 30000 na routerze przepuściliście???
    A co do tego że xbox wykrył pc to bym się nie sugerował bo u mnie np. nie wykrywa ale gram po xlinku bez problemu.
    W tym wykrywaniu chodzi o to aby xbox podłączył się do sieci LAN w której jest PC( czyli serwer DHCP np. z routera dał xboxowi numer IP tej sieci )
     
Wczytywanie...

Poleć forum