1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xlink+radiowka jak to zrobic?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Darkk, Sierpień 20, 2010.

  1. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wiec sprawa wyglada tak:
    Mieszkam w bloku i razem z kilkoma mieszkancami mamy radiowke.Antena jest na dachu chyba z modemem tego nie wiem,ja dostaje gotowy kabel ktory podpinam odrazu do karty sieciowej (mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi).I teraz problem w tym taki , ze chcialbym pograc na xlinku.Wiem ze potrzebuje 2 kart sieciowych lub routera.Czy da sie w inny sposob podlaczyc ten xlink w moim przypadku, czy musze kupic router?
    Dodam ze mam polaczenie pppoe, po dokupieniu routera itp bede mogl bez problemu korzystac na routerze z internetu i grac na xlinku, czy wymaga to jakiesc glebszej konfiguracji jesli mam pppoe?

    Troche chaotycznie napisane , ale mam nadzieje ze mnie zrozumiecie.Czekam na odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragonir

    Dragonir Banned

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a tak w ogóle to pójdzie ci Xlink bo tam potrzeba 30ping a z twoim netem to śmiech w to wątpić
     
  4. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    O to sie nie boj ping 20-30, lepiej odpowiedz mi na moje pytania :p


    @edit

    Juz wiem troche wiecej, potrzeba mi router dsl bo ten kabel z 'dachu' ma koncowke rj 45 .

    Jesli ktos stosowal cos takiego lub sie zna prosze o odpowiedzi.
     
  5. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no to jak masz rj45 to taki router jak napisałeś ci potrzebny, musisz mieć info od dostawcy netu co wpisać w routerze( ustawienia bramy internetowej ), potem ustawiasz serwer DHCP na auto, przepuszczasz port 30000 i prawdopodobnie cieszysz się kaiem jeśli pingi pozwolą. BTW jeśli tak jak piszesz pingi zmierzyłeś np. speedtestem to wcale nie jest powiedziane że na xlinku będą takie same.
     
  6. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki za odpowiedz.
    Teraz potrzebuje pomocy, zna kots z was router tani bez wifi , ktory obsluguje pppoe ?
    Na routerach sie nie znam w ogole , dlatego potrzebuje informacji.
     
Wczytywanie...

Poleć forum