1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xlink

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez konrad767, Maj 16, 2010.

  1. konrad767

    konrad767 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    elo jak mam odblokowac ten port 3000 bo nie mam pojecia mam netie modem sagem fast 800 pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jeśli nie czaisz angielskiego, to wbijasz na router przez np Firefoxa

    szukasz "Port forwarding"
    ustawiasz UDP
    i zakres od 30000 do 30001
    wpisujesz jakąś nazwę np. Xlink

    i tyle
    jeśli port będzie nadal zablokowany to skontaktuj się z dostawcą neta

    natomiast jeśli masz Neo to są duże szanse, że sobie nie pograsz...
     
  5. konrad767

    konrad767 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale gdzie mem to wpisac?
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    zacznijmy od tego jak łączysz xboxa do neta, przez kompa czy przez router? jak przez router to napisz jaki to model.
     
  7. konrad767

    konrad767 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    juz sobie poradziłem mam ''yes'' ale mam nowy problem bo jak testuje połączenie z pc to jest ok a potem jest ze brak komputerów na liscie.
     
  8. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Up co 24 godziny!!
     
  9. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak ma być, spróbuj się połączyć z jakimś hostem na XKaiu
     
  10. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    hmmm nie wiem o co ci ziomek chodzi, bo konrad767 nie pisał post pod postem :)

    @konrad767
    nie musi komputera wykrywać, ważne żeby xlink wykrył xboxa, zapraszam TUTAJ dział Poradniki, temat XLink Kai. Tam masz ładnie opisane, jak sprawdzić czy xlink wykrywa konsole.
     
  11. konrad767

    konrad767 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jaki minimum net do xlink?
     
  12. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    2Mb/s download, żeby się połączyć. Choć myślę, że na 1Mb/s też dasz radę :)
     
  13. konrad767

    konrad767 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam ping 25 i nie moge się wogóle połaczyc
    ani razu jeszcze sie nie udało zawsze bład ze nie mozna sie połączyc do hosta :(
     
  14. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
  15. konrad767

    konrad767 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  16. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    mi przy neo 2mb wykrywa cały czas ping 31ms i nie mogę się podłączyć :)
     
  17. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Generalnie z moich obserwacji wynika, ze wartości podane na różnych stronach, gdzie można przetestować ping niewiele mają wspólnego z ping'ami na Xlinku.
    Osobiście posiadam łącze z UPC 12 czy 15 mb i zazwyczaj starczało, by móc się z kimś połączyć, natomiast nie ma mowy o hostowaniu gry, bo wysyłanie to zaledwie 1024.


    pzdr.
     
  18. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    ping sprawdza się w programie (w XLink Kai). Musisz mieć ping poniżej 15ms do osoby HOSTUJĄCEJ, a nie do jakiegoś serwera w Niemczech :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum