1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XO - Xbox Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Inkwizytor87, Grudzień 16, 2014.

  1. Inkwizytor87

    Inkwizytor87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie, czy Wam też nie działa od kilku dni Xbox Live na XO? Konkretnie dostęp do zakupionych zawartości, niby jestem zalogowany na swoje konto, ale fifa 15 nie działa...

    Na xbox.com.pl jest alert o ograniczeniach. Często tak jest?

    Mam konsolę od tygodnia i normalnie mogłem grać dwa dni...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Ja wczoraj grałem normalnie i w Fife i w BF-a. Obie gry w wersji cyfrowej.Dzisiaj sprawdzę ale dopiero około 23:00 to Ci tu napiszę.
     
  4. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    U mnie tak samo wszystko działa bez problemu Fifa i bf w wer. cyfrowej chodzą jak złoto? Może to coś z twoim internetem?
     
  5. Inkwizytor87

    Inkwizytor87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Łączę się po wifi, siła sygnału ok, NAT otwarty, utrata 0%. Właśnie w ustawieniach sieci, pod NATem wyświetla się problem z dostępem do zakupionych elementów. Nie mam konta GOLD, ale to chyba nie ma znaczenia...

    Może to kwestia jakiś ustawień konsoli, konta, internetu?

    Już mnie powoli szlak trafia :(
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    u mnie był kiedyś taki przypadek ze xbl nie działał znajomi sie nie pokazywali a wszystkim innym działało, co okazało sie problemem, a mianowicie zły adres serwera DNS niby ustawienia sieci miałem wszystko na auto lecz nie działało to tak jak bym chciał, problem rozwiązałem poprzez ręczne wpisanie adresu DNS w ustawieniach siei w konsoli, pytanie skąd wiedziałem jaki adres wpisać odpowiedź dał mi program DNSBench który wyszukuje najszybsze adresy serwerów DNS dla naszego połączenia internetowego, może też spróbuj wpisać ręcznie ten adres posiłkując się tym programem

    jeżeli to nie bylo by to sprawdź w ustawieniach konta na konsoli zakładka bezpieczeństwo - prywatność czy jakoś tak i ustaw tam by konsola nie blokowała żadnych treści dla dorosłych itp.

    http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-live-status
    Zakupy i używanie zawartości Ograniczona

    Dotyczy platform:

    Xbox One
    Dotyczy usług:
    Pobieranie elementów, które zostały już kupione

    takie info jest na stronie xbox lecz u mnie w tym momencie działa wszystko bez problemu
     
  7. Inkwizytor87

    Inkwizytor87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za rady. Niestety wszystko sprawdziłem jak napisałeś. Wprowadziłem ręcznie DNS podstawowy i zapasowy i pojawił się komunikat, że połączenie sieciowe jest ok, ale problem leży po stronie MS i status sobie mogę sprawdzić na stronie WWW.

    Chyba pozostaje czekać...

    Może jakieś inne pomysły?

    A najlepsze, że mogę pobrać demo ze sklepu. Zobaczymy czy będzie dało się odpalić.
     
  8. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    mi pomysły sie wyczerpały ale jeżeli masz problem tylko z fifą możesz spróbować się skontaktować telefonicznie z polskim centrum obsługi klienta EA
     
  9. mrok

    mrok Ryżownik Ryżownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    93
  10. rafi195

    rafi195 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chrzanów
    Witam u mnie jest podobnie co u kolegi łączy się z siecią po necie można śmigać ale ze sklepem xbox nie połączy się wychodzi alert usługi w teście połączenia nie mogę zaktualizować konsolki np przed gra czy fifa czy forza..i stało się to tak nagle niby działało aż przestało kod stanu 83820065
     
  11. Inkwizytor87

    Inkwizytor87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z fifa tak się dzieje, dance central i kinct sport rivals to samo... Nie ma dostępu do zawartości konta xbox live. Najlepsze, że demo PESa pobrałem ze sklepu i zagrałem mecz... Ręce opadają
     
Wczytywanie...

Poleć forum