1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[XONE] Problem z usługą Xbox Live w trybie MP.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Cebulasty, Grudzień 25, 2014.

  1. Cebulasty

    Cebulasty Xbox One Xbox One Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wakefield
    Witam, konsola, lub Microsoft zrobił mi wczoraj o 15 Świąteczny prezent.
    Około tej godziny dokonywałem instalacji gry GTA 5 i przy uruchomieniu gry zmroziło konsolę.
    Musiałem dokonać twardego resa w celu przywrócenia konsoli do życia (Trzymanie aż do wyłączenia przycisku na konsoli).
    Po tym zajściu konsola pracowała normalnie, aż do momentu odpalenia w grze GTA 5 trybu MP.
    Problem objawia się wyrzucaniem cały czas z usługi XBL, chociaż w menu konsoli nadal to połączenie jest. Taka sama sytuacja pojawia się przy każdej próbie zagrania w jakąkolwiek grę w trybie MP, Co-Op.
    Konto Gold do 15.01.2015, połączenie przez Wi-Fi, konsola z okresu produkcji 06.14
    Połączenie z netem: Upload 30Mbps, Download 2.50Mbps, ping 160ms, stan sieci 68%
    Podpinałem pod to łącze konsolę kumpla i taki problem nie występuje, to samo w przypadku podpięcia X360 i włączenia trybu MP. Problem dotyczy chyba konsoli, a dokładnie modułu Wi-Fi.
    Dołączam film z problemem i zdjęcie stanu sieci. Jak ktoś też ma taki problem, albo wie co jest przyczyną poprosiłbym o udzielenie informacji, bo nie chciałbym wysyłać konsoli na serwis, ale jak będzie trzeba to niestety nie mam wyboru...

    Film obrazujący problem
    [​IMG]
    Zdjęcie przesyłu danych.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    xbl padło i trzeba czekać
     
    Cebulasty lubi to.
  4. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zajrzyj do działu z aktualnościami :) to rozwiąże twój problem
     
    Cebulasty lubi to.
  5. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pewnie znowu jakiś atak. PSN też nie działa.
     
    Cebulasty lubi to.
  6. Cebulasty

    Cebulasty Xbox One Xbox One Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wakefield
    Dzięki za szybką odpowiedź. Naprawdę uspokoiliście mnie. :)
    Już się martwiłem, że Wi-Fi w konsoli padło, bo nigdy przez 2 lata używania konsoli takiej sytuacji nie miałem.
    Chociaż nadal zastanawia mnie, dlaczego konsola kumpla i mój X360 działał, a XO już nie.
     
  7. tuibuli

    tuibuli Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2014
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    U mnie na x360 też dziś są dziwne problemy z netem, a u szwagra nie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum