1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XVal - Sprawdz czy masz bana

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Doujinshi, Listopad 20, 2009.

  1. Doujinshi

    Doujinshi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    Usage:
    ==================================================
    1) Go to System Settings>Console Settings>System Info
    2) Enter your console's serial number
    3) Enter your console's X value (bottom right hand corner) (include dashes)
    4) Press Decrypt
    ==================================================

    Program sparwdza czy konsola jest oflagowana na podstawie zaszyfrowanych informacji ktore wpisuejmy do programu, mi wyszlo ze nie mam bana chcoiaz odmawia mi przyjecia konsoli do serwisu, ciekawi mnie jakie wyniki beda mialy osoby z potwierdzonym banem na infolini.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. elkozuczi

    elkozuczi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie jest to jakis podstep zeby wyciagnac klucze od uzytkownikow i jak wyjdzie nowy ixtreme z mozliwoscia podmiany klucza konsoli to od razu miec nowy numer? :)
     
  4. malyr

    malyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trójmiasto
    wpisujcie wpisujcie
    niby skąd to potrafi wygenerować, że masz oflagowaną konsolę do bana?:)
     
  5. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie radze z tego korzystać, wg mnie zbieraja tylko nr seryjne konsol. Dwa tyś. padów fajna rzecz ;)
     
  6. HellScreamer

    HellScreamer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    z Polski
    oj śmierdzi przekrętem na kilometry... ja nie raziłbym używać...
     
  7. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
    Najpierw poczytajcie co tak naprawde robi ten program...
    "The X value is encrypted though and this tool will decrypt and display known recorded security events."

    A tak wogole to sami pisza:
    "The console does not need to be connected to Live to do this procedure. At the same time this does not guarantee that the console with a "clean" X value has not been flagged on the server side."

    Wiec, moze pokazac ze bana nie ma, ale moze splynac z servera jak sie podepniesz do LIVE, bo byla juz oflagowana...
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ja wam powiem co to robi
    jak dostaniesz bana (tzn połączysz sie z LIVE) to zmienia sie wartość encryted X.

    i program to odczytuje.

    Ale wg mnie program mało użyteczny bo bo jak nie masz bana to ci pokaze ze jest clean a jak masz bana ale jeszcze sie nie połączyłeś z LIVE to juz tego nie pokaże.
    wiec żeby pokazał ze masz bana musisz go dostać wiec to taka trochę musztarda po obiedzie.
     
  9. Doujinshi

    Doujinshi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sam program nie uzywa internetu tak ze nie wysyla nikomu waszych danych, niesttey tez mi sie wydaje ze jest malo przydatny bo pokaze bana tylko jesli konsola wie ze ma bana a to widac np po tym ze dysk nie dziala ;p

    Za to jest inna swietna bezpieczna metoda na sparwdzenei bana, tylk oze trzeba zrobic moda na chipie NAND ktory zapobiega okaleczeniu dysku, wtedy tylko wejsc na live i zobaczyc czy ban wyskoczy

    [​IMG]

    czy ktos z okolic wawy jest w stanie to zrobic? ;)
     
  10. krzychu_419

    krzychu_419 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja bym to zrobił ale nie rozumiem do końca jak mam to uziemić :)
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    z jakimkolwiek gnd. czyli moze byc ta skrzynka metalowa w ktorej siedzi mobo.
     
  12. krzychu_419

    krzychu_419 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O ile dobrze rozumiem to kiedy zrobię tą modyfikacje to nie mogę zaktualizować dasha w konsoli?

    Macie jakieś rady? bo jutro jak będzie czas to spróbuje to zrobić :)
     
  13. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Był już o tym temat, ale napiszę jeszcze raz, żeby nie było.
    Ta przeróbka działa tak, że ustawia write-protect, czyli nie można nic zapisać na chipa, ani nic z niego usunąć. Daje nam to następne rzeczy:
    - przy podpięciu konsoli do XBL i ew. otrzymaniu bana żadne informacje nie są zapisywane, a co z tym idzie dysk nie jest blokowany, ani save'y, nic, kompletnie :)
    - nie możemy zaktualizować Dashboard'a, zapisać zmian rozdzielczości, kontroli rodzicielskiej ani nawet czasu w zegarze,
    Dlatego najlepiej zamontować przełącznik, dzięki któremu będziemy wyłączać uziemienie na czas aktualizacji ustawień / softu. A co do samego wykonania, to polecam zlecić to komuś kto się zna, albo spróbować samemu. Uziemić można przylutowując kabelek do jakiegoś czarnego (GND) :D
    Pozdrawiam.
     
  14. krzychu_419

    krzychu_419 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli zrobię tego moda, dostane bana ale dysk nie zostanie zablokowany? a co jeśli usunę modyfikacje po dostaniu bana? Wtedy dysk kaput?
     
  15. lord_seph

    lord_seph Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kwestia jest taka, że jak zrobisz tą modyfikację (poprawnie) to gdy będziesz miał ją włączoną (po to jest przełącznik) możesz wejść na live bez strachu o swoje HDD. Ludzie na Xbox-Scene piszą, że to działa. Koleś powiedział, że miał włączoną modyfikację, wlazł na XBL i dostał bana. Kiedy wyłączył konsolę, wyłączył modyfikację i włączył konsolę ponownie (w trybie offline) to konsolka dalej mogła wszystko zapisywać na HDD, wiec w sumie to chyba działa poprawnie:p
     
  16. krzychu_419

    krzychu_419 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to super :) o coś takiego właśnie mi chodziło.
    A jak z uziemieniem? wystarczy do żelaznej budy w której siedzi mobo tak jak napisał dexxxterek?

    ps. dzięki wszystkim za pomoc :)
     
  17. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Najlepiej do czarnego przewodu (czarne to zawsze uziemienie), ale jak już musisz do obudowy, to też możesz.
     
  18. krzychu_419

    krzychu_419 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, to jak znajdę jakiś czarny, łatwo dostępny przewód to do niego przylutuje.
    Jakbym miał jakieś problemy to będę jutro (w sumie to już dzisiaj bo po północy jest) pisał :p
     
  19. krzychu_419

    krzychu_419 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc zrobiłem tą modyfikacje ale niestety coś nie działa. Wszystko zrobiłem tak jak na poradniku, uziemiałem do obudowy, a potem przewodu ale nic z tego, za każdym razem kiedy włączyłem konsole Dashboard był strasznie wykastrowany, brakowało liter itp. straszny chaos a co najgorsze nie łączyło mnie z XBL :( Nie mam pojęcia co było nie tak bo wszystko zrobiłem elegancko, teraz usunąłem uziemienie i już wszystko OK :(
    don't work :(
     
  20. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Strona albo rar z wirusem,kasper krzyczy o trojanie.SS na zyczenie podam,a teraz kosz bo program bezuzyteczny
     
  21. Bejita

    Bejita Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie. Wirusy :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum