1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

z 1.6 do LT + ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Xbox360., Listopad 24, 2010.

  1. Xbox360.

    Xbox360. Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Witam was koty, czy ktoś mi pomoże w temacie? Chciałbym sam ogarnąć tą przeróbkę a nie wydawać 60 zł kolesiowi... Czy ktoś może mi powiedzieć co będę potrzebował, i czy to jest wykonalne w ogóle dla osoby ,,zielonej,, w temacie... Moja konsolka jest z 2009-08-25 więc nie wiem jaki to jest Liteon... Mam obecnie wgrany najnowszy dash i iXtreme 1.6 NS. Dla osoby która się wykaże pomocą i uda mi się zrobić ten UPDATE, nagroda !!! (PRZELEW) :) Chyba że ktoś z Warszawy jest i sam mi to ogarnie na Tarchominie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jankess

    Jankess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Przyłączam się do pytania, też mam iXtreme 1.6 i konsolkę z 19.09.2008 napęd liteon. Jakie czynności wykonać aby wgrać najnowszego LT+
     
  4. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Rowniez planuje z 1.6 do LT + przeskoczyć bo mam a kilka gierek na wawe 4 anie che m isie bawic w active iso no i nowe tytuly sie kłaniają do odpalaniq

    trzeba miec srubkorety napewno suszarke umiejentnosci techniczo informatyczne hehe
     
  5. Xbox360.

    Xbox360. Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    konkrety kolego konkrety, suszarkę to ja pier%$#@ bo tak czy siak gwarancji nie mamy z chwila przeróbki, nie ma co się łudzić...
     
  6. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    i tak nie patrza w napend tylko na plomby a po to jest suszarka zeby ich nie uszkodzić
    gwarancj dale jest ... zapomnialem o żyletce
     
  7. Xbox360.

    Xbox360. Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    a ty tam wiesz co oni robią, konsole są wysyłane z Polski do Czech i nie gadaj że Ty tam wiesz co oni z konsolą robią...
     
  8. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Ludzie co wy sie porywacie z motyką na słońce...Jak ktoś nigdy nie otwierał xboxa to tym bardziej niech nie podchodzi do robienia flasha napędu. Poradnik jest na forum jak jednak chcecie próbować
     
  9. Kubcys

    Kubcys Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Też chcę zrobić update z 1.6 do LT+. Powiedzcie czy da się jakoś ominąć tego RS232 czy CK3 i zrobić to bez specjalnego sprzętu?? Wszystkie tutoriale są właśnie z tym kontrolerem.
     
  10. Kage

    Kage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Skoro wszyskie sa z kontrolerem to znaczy ze jest do tego wymagany .... starego liteon mozna bez "sprzetu" Poza ty do kolegi wyzej po co active.iso skoro wystarczy wgrac patcha wave nizszy trwa to max 10 sekund
     
  11. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale jakie wersje macie tych napędów? liteon 7xxx, 8v1, 8v2 czy 9xxx?
     
  12. mariox83

    mariox83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza Mydlice
  13. Xbox360.

    Xbox360. Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    właśnie nie wiem jak sprawdzić te wersje tych napędów :/?
     
  14. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    masz na nalepce na napędzie :)
     
  15. Xbox360.

    Xbox360. Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    ok zaraz rozbiorę i powiem :)
     
  16. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Igłe do zczytania klucza mozna zrobic samemu. Koszt to 2.50zł w sklepie elektronicznym :) Sam wlasnie dzis taka wykonalem i dziala jak ta lala. Pierwszy raz w zyciu robilem upgrade ixtreme.
     
  17. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    najpierw musisz zrobić tak: podłączyć kablem sata napęd do pc i ściągnąć jungle flashera najnowszego. teraz tak, włączasz konsole (juz podłączoną do kompa), włączasz jungle flasher, klikasz na opcje dummy from iXtreme i zapisujesz klucz. Jak to ci się uda to potem już z górki ;)

    @up żadnej igły nie potrzeba jak ma iX 1.6
     
  18. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    igla jest potrzebna do zczytania klucza z liteona 7xx. Bez igly nie zczytasz klucza. Chyba ze juz ktos ma klucz zczytany wczesniej (ja nie mialem) to moze pominac ten krok.
     
  19. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeśli masz już iXtreme to do zczytania nie potrzeba igły, no chyba że ja jestem magikiem jakimś bo mi się udało :D
     
  20. ravalus

    ravalus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ss
    czyli tylko kabel sata oraz ten konwerter jest potrzebny?
     
  21. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tylko kabel SATA
     

Poleć forum