1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Z Verbatim na Platinum

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez harrymason88, Lipiec 6, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Witam chce przejsc z plytek verbatim na platinum i moje pytanie czy jest pewnosc,ze jak wgram do mojego ihasa firmware pod platinum to konsolka bedzie je łykac czy nie,bo na tych plytkach nigdy gierce mi nie działały gdy nagrywałem je na zwykłej nagrywarce a teraz ihas+firmware pod platinum?
    Konsola phat naped liteon
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    raczej tez nie beda dzialac
     
  4. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    mozesz mi wytłumaczyc od czego to zalezy czy od napedu w konsoli?mam kilka tytułow na emtec to calkiem badziewie,ale po zgraniu na dysk działaja a z plyty znowu nie,co do platinum to wogóle nie rusza
    Teraz mowa o zwykłej nagrywarce gry XGD2 bo XGD3 nigdy nie próbowałem na tych scierwach nagrywac
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wina lasera w konsoli
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    platinum na moim facie sprawują sie doskonale nic się nic sie nie dzieje prawie jak oryginał :) odpowiednie FW w ihasie + ustawienia imageburn i mozna palic do woli
     
  7. dmxpl51

    dmxpl51 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rawicz
    Ja powiem tak, z Platinum to jest loteria.
    Sam nagrywałem kiedyś na nich. Próbowałem wielu ustawień. Czasami się nagrało,czasami nie. Średnio tak co 4 płyta. Lepiej nagrywaj na verbach. Ja nagrałem już 9 płyt i każda działa.
     
  8. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    u mnie paltinum 10/10 zero strat ustawienia mam jakby ktos chcial :) no i niewielki koszt 19 zl za cake 10 szt :)
     
  9. pgaluszynski87

    pgaluszynski87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    poprosze:) obecnie korzystam z verbatimek nagrywarke zakupilem z wgranym juz softem (wiec moja strata pod wzgledem doświadczenia wgrywania:) ). Jakas instrukcja pod zmiane softu z verbatimek na platinum + ustawienia imgburner?
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    imageburn z dvd w napędzie dla płyt o ID MBIPG101-R12-00

    1.write image file to disc
    2.tools-drive-change advanced settings
    3.wybór nagrywarki(lite0n)
    4.zmienić opcje na takowe:
    -SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TUNING ON
    i przy każdej zmianie wcisnąć Change (succes -ok)
    5.tools-drive-change book type , wybór znów liteon
    6.change for drive for(DVD+R DL Media-EEPROM!)a new setting DVD-ROM
    potem change i ok
    7.tools-settings-write-(perform OPC Before Write ma nie być zaznaczone,
    a Verify Against Image File ma być zaznaczone
    8.tools-settings--I/O-page 2 - zmiana buforu (buffer size na 241 mb)
    9.po tych opcjach wybór pliku do nagrania zaznaczenie verify , wybór
    swojej nagrywarki (ihas) prędkość 2,4 i palenie płyty
     
  11. Eric.

    Eric. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Ja polecam Esperanze. 4 zlote jedna w carefourze, w mniejszych sklepach komputerowych kolega kupuje za 2.50. Super plytki, na 15+ nagran zero strat : ).

    Zatapalkowane z Neo V
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum