1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Z Widnows 7 na XP

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kosa77, Sierpień 26, 2010.

  1. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Siemka. Mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak zainstalować XP gdy ma się 7. Z góry dziękuję
    PS.Nie chce wypowiedzi gdzie piszą po co zmieniać na XP jak 7 jest lepsza itp itd
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Tak samo jakbyś miał windowsa 98 i chciał zainstalować windowsa xp ... Czyli ustawiasz w biosie botowanie z napędu pierwsze (przed dyskami), po czym wkładasz płyte z xp'kiem, restartujesz komputer, na ekranie pojawi ci się napis aby (zależnie od płyty) nacisnąć jakikolwiek przycisk, po czym komputer zostanie zbootowany z płyty, dalej już robisz wszystko według instrukcji, w jednym z etapów sformatuj partycję systemową ,jeśli chcesz większej wydajności to też reszte ...
     
  4. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
  5. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Co tam pisze na pierwszym screenie CD BOOT: Couldn't... ?
     
  6. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
  7. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Wydaje mi się że problem jest z płytą. Nie możesz jej zbootować bo nie znajduje jakiegoś tam pliku.
    Czy płyta na pewno jest dobra ? Instalowałeś z niej już wcześniej bez problemów ?
     
  8. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Normalnie. Czytałem o tym dzisiaj cały dzień i z bełgotów wynikło, że potrzebuje jakieś sterowniki SATA czy coś bo chyba z nowszego na starszy system to trzeba mieć właśnie te sterowniki.
     
  9. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    No ja miałem tego typu problem ze sterownikami sata ale wywalało błąd dopiero później już przy instalacji. Pomogła zmiana płytki na nowszy xp ze sterami sata.
    A jaki to windows xp sp2, 3 ?
     
  10. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
  11. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Proponuję zaopatrzyć się w wersję sp3, może to rozwiąże problem jeśli rzeczywiście to te sterowniki sata.
     
  12. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Ok dzięki. Spróbuje kupić orginała (jak skołuje kase) jak nie to od kogoś pożyczę pirata .. Może macie jeszcze inne jakieś propozycje??
     
  13. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Także wydaje mi się że to problem z płytką, ponieważ sam na nie tak starym kompie (2 dyski sata) miałem xp, i nie było żadnego problemu ze sterami, co do zakupu xp'ka, musiż znaleźć go w jakimś miejscu, gdzie walał się długo po magazynie, ponieważ jego produkcja z tego co pamiętam od początku tego roku jest skończona :p a przynajmniej na oem'y. Nie wiem jaki masz sprzęt, ale jeżeli ja bym bardzo chciał kupić system (chyba nigdy tego nie zrobie :D ) to wybrałbym w7 :p.
     
  14. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Chciałbym mieć też 7 ale mam teraz pirata. Chciałem po prostu sprawdzić ten system. Narazie nie stać mnie na 7 więc chce zainstalować swojego oryginalnego XP. Wiem, że mój sprzęt bardziej pasuje do 7.Oto on:
    -Athlon 6000+ 3.1 x2
    -GForce 9800 GT (wersja ulepszona z 700 hercami czy tam megahercami)
    -4GB ram DDR2
    -Dysk 500GB
    -Płyta główna z MSI nie pamiętam jaki model .
    Starczy mi jeszcze na kilka latek...
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jak masz taki sprzęt to tylko Windows 7.A ty masz w biosie wybraną opcję,aby jako pierwszy startował napęd cd ?
     
  16. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeśli chcesz zmienić system proponuję Ci ściągnąć to http://wklej.org/id/219713/txt ,wypalasz na płytke i uruchamiasz.
     
  17. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Tak mam opcje, że pierwszy jest napęd CD.A jak to ściągne i uruchomię to co potem musze zrobić??
     
  18. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Człowieku mi W7 chodziło na
    Procesor:

    AMD Athlon(TM) XP 2000+, MMX, 3DNow, ~1.7GHz

    Pamięć RAM:

    512MB RAM

    Karta graficzna:

    RADEON 9600 SERIES

    Więc tobie napewno pójdzie :)
     
  19. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Wiem, że pójdzie bo teraz mam tylko, że pirata . Dlatego chce sobie teraz orginała XP wgrać.
     
  20. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    W7 64 Bitowiec, jednocześnie z tego co sięorientuje, to twoja grafika powinna obsługiwać dx 10 (jeśli moja stara 9600 obsługuje, to nowszy braciszek z pewnością tak :p ) a więc same korzyści :), powiem ci szczerze, że nie znam nikogo ze znajomych kto ma oryginalny system, być może np. za rok, ale aktualne ceny są po prostu porażające dla przeciętnego polaka :p

    Rozumiem że instalujesz XP z oryginalnej płyty, i nadal masz ten błąd ?
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Altres
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    622

Poleć forum