1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Z xboxa poszedł tylko dym

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bibru, Styczeń 26, 2010.

  1. bibru

    bibru V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 4, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    iława
    Kuzyn kupił któregoś tam dnia xboxa ale nie powiedział że to wersja usa.
    Dzwoni do mnie że chce że bym mu wytłumaczył co i w tej konsoli, menu, ustawienia i te sprawy. Konsola oczywiście (zmodowana). Pyta się czy kable zabrać ze soba ja mu odpowiadam że po co jak mam swoje :)
    Przyjechał i zabieram się do podłączenia a tu jak nie pierdziulnie i tylko smród układu scalonego i obłoczek dymu.
    Moje pytanie brzmi...co mogło się spalić i jak jest to zasilacz to który wybrać bo z tego co zauważyłem to jest kilka modeli.
    Pozdrawiam użytkowników
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wszystko zalezy jaka masz wersje konsoli. wtedy mozna dobrac jakis zasilacz. a spalil sie na bank zasilacz
     
  4. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dexxxterek :yeye: słyszałeś może kiedyś o tym, że w U.S.A. w gniazdku jest 110V na 60Hz a w EU 230V na 50Hz :DD teraz multi z kuzynkiem tylko split-screen.
     
  5. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    No prawda :yeye: To jak po burzy :) większe napięcie mogło spalić tylko zasilacz, a pogło i dojść dalej i pierd**nąć w konsole :) lepiej zobacz czy na twoim zasilaczu da rade :)
     
  6. Boberkowy

    Boberkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja też mam konsole z USA, ale zasilacz do EU, więc powinno Ci działać. Możliwe, że podłączyłeś zły zasilacz (czyt. za duża albo za mała moc, o ile to możliwe) i konsola poszła się ekhem...

    Co do poprzedniego postu to jak zasilacz to i konsola :)
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    no przeciez wiem :p chodzilo mi o to ze jaka masz wersje boxa (1.0-1.6) wtedy poszukamy zasilacza :p
     
  8. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
    OMG

    1. W xbox'ie jest zasilacz wewnątrz obudowy, więc nie można od tak podpiąć sobie innego o tym nie wiedząc

    2. Super, podpiąłem sobie do komputera zasilacz 500W , ale niestety komputer potrzebował tylko 450 więc się spalił .
     
  9. lisek84

    lisek84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce - Warszawa
    Jak nie rozróżniasz mocy od napięcia czy prądu to lepiej nie wypisuj takich bzdetów bo robisz z siebie przedszkolaka.

    Jak sobie podepniesz zasilacz 15000W do komputera który potrzebuje 100W, to nic mu nie będzie.

    Ale jak podłączysz zasilacz z uzwojeniem na 110V, i podłączysz pod napięcie 230V to sie nie dziw, ale zasilacz się spali. - I tak - konsola też mogła paść, dlatego że zasilacz który na płytę główną powinien dać np. 12V, i 5V na procesor teraz dał przynajmniej przez ułamek sekundy do puki sie nie spalił zasilacz dwa razy więcej więc - tak, konsola może być martwa, ale nie musi. Jeśli zabezpieczenia w zasilaczu były zapewnione to nic jej nie będzie, po prostu na wyjściach z zasilacza, lub na wejściu na płytę główną popaliło bezpieczniki.

    W ostateczności jeśli padły bezpieczniki na płycie głównej, to pierwszy lepszy serwis rtv Ci to naprawi.
    Jeśli ich nie było to jak pisałem :p kaput :p
     
  10. plucik_rop

    plucik_rop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ropczyce
    W zasilaczu też pewno są bezpieczniki, najprzyjemniej by Ci było jakby to one padły bo wymiana to <4OPLN. Swoją drogą to dowiem sie czy czasem zasilacz z X36O nie pracuje na 11OV i 23OV, wersja PAL ma tylko 2OO-24OV, ale NTSC może pracować od 1OO-24OV.
     
  11. eryk360

    eryk360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ej wiesz ile kosztuje xbox przerobiony a do niego ze 150 gier z padem .bo ja mam do sprzedania bo sobie kupiłem 360

    te gry to przerobione

    nfs most wandet.gta sa.call of uty 1 2 3.pes 2006 2008.moto .gp3.i dużo innych niechce mi sie pisac
     
  12. Malez

    Malez Banned

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gryfino
    To Mial Pecha Twój Kolega Troche ALe Wymiana Zasilacza To ok.40zł
     
  13. Franusss

    Franusss Banned

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zasilacz nie powinien mieć tutaj nic do gadania. Podobnie jest w laptopach z USA w Polsce działa bez problemu. to czemu Xbox nie miał by się zaklimtyzować ?
     
  14. plucik_rop

    plucik_rop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ropczyce
    Yyy technicznie nie wiem, ale mało to rzeczy poszło sie ***** jak mi starszy z USA przysyłał, i niektóre bez problemu na 110/220V działały a wieszkość tylko na 110 ? Poprostu jak coś działa na 110V, a dasz mu 220V to chyba logiczne ze sie zjara he ?
     
  15. bleub

    bleub Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mógł paść sam zasilacz, a jak poszło dalej to i płyta główna do wymiany...
    Najlepiej pójść do serwisu i niech gość obejrzy czy konsola w ogóle żyje, czy kondensatory sprawne itp...
     
  16. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Bo niektóre urządzenia działają i na 110V i 220V ja pierwszego kompa miałem ze stanów i na zasilaczu był przełącznik jakie napięcie ustawić
     
  17. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Bo wtedy przełączałeś transformator na jeden z dwóch uzwojeń pierwotnych.

    A w xboxie gdy poszło na pierwotne 230V, to na wtórnym wyindukowało się znacznie więcej niż powinno. Posprawdzaj kondy, i inne bzdety na lini zasilania- stabilizatory, diody, rezystory itp.
     
  18. Ricko

    Ricko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja takze mialem sytuacje iz konsola mnie sie spalila po czesci byl to moj blad gdyz zastawilem plecakiem wylot powietrza z tylu konsoli. Grajac cala noc miala "pare godzin" zeby sie nagrzac. Po pewnym czasie zaczal skakac obraz a po chwili wylaczyla sie. Wyskoczyl mnie jakis blad zadzwonilem do ms iz konsola ktora mnie sprzedano przegrzala sie. Odeslalem im i jak to "biedny" M$ nie mial nic do powiedzenia odeslal nowa :)
     
  19. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    To jest temat o Xbox a nie Xbox 360
     
  20. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    haha trzeba bylo nie podpinac i nie grzebac w x-boxie :pP Szukales przygod to znalazles :)
     
  21. biskent00

    biskent00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Czerniejewo/Gniezno
    A był przerabiany ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum