1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Za ile kupię samą konsole bez osprzętu ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez oprino13, Styczeń 3, 2011.

  1. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    Witam, wiem że ten temat powinien być w "Giełda" ale tam jest tylko wycena sprzętu a mnie interesuję ile maksymalnie i minimalnie dał bym za X360 Jasper Przerobionego <nie znam się na przeróbkach ale żeby obsługiwał do Wave4> bez niczego sama konsola. I jedno pytanie jak trudno jest wymienić napęd bo jeśli łatwo to mam w domu zepsutą konsolę i mógłbym kupić nieprzerobioną która zwykle jest tańsza od przerobionej i ten napęd podmienić chyba że to bardzo trudna operacja :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    nie latwiej spojrzec na allegro ? wtedy bedziesz wiedzial jak krztaltuja sie ceny
     
  4. Centek

    Centek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wymiana napędu w X'ie trudnością podchodzi do wymiany napędu w kompie, o może nawet łatwiej... odkręcasz obudowę (nie pytaj jak, filmiki na necie) odpinasz 2 kabelki, wyjmujesz, wkładasz nowy i podpinasz 2 kabelki... nic prostszego :)
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    UP
    SRATATATA. I mówisz , że po takim zabiegu konsola będzie działać?? Ide o zakład mojej rocznej pensji , że w kompie wymienię sto razy szybciej napęd , niż Ty w konsoli i to z zegarkiem w ręku , jutro fimik na YT wrzucę , a ty swój , OK?? Tylko konsola ma ruszyć później. A odpowiedz mi na pytanie co to jest "klucz napędu" i jeszcze jeden termin "spoof"?? ta.... odpinasz dwa kabelki , podpinasz dwa kabelki ...... i du...a ...
    Następny temat założony przez oprino13 pod tytułem : "Po wymiane napędu , konsola nie działa, DLACZEGO??"
    Centek pomyśl nim coś skrobniesz.

    EDIT
    A kij z kasą . O pivo , że 1000 razy szybciej wymienię napęd w moim lapie niż Ty w swoim X??
     
  6. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    No z tymi dwoma kabelkami pojechal ., mocne. Przy wymianie trzeba sie pobawic w klucze napedu i takie ****rele. Nie lepiej by ci bylo kupic gotowego x'a. ?
     
  7. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    Nom lepiej kupić jednak gotowego ja tylko zasugerowałem ta wymianę napędu a więc wie ktoś ile by kosztował taki przerobiony jasper ale sama konsola i czy będzie pasował zasilasz od falcona bo ostatnio wszedłem do tematu o wersjach ogólnie i tam było że jasper ma 150w a falcon 175w czy jakoś tak :) w sumie to ta przeróbka może być inna niż napisałem wyżej bo przecież istnieje activate więc może teraz będzie trochę łatwiej znaleść :)
     
  8. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Nie no napęd jak najbardziej można wymienić , o ile nie zamierzasz grać w najnowsze gry (AP2.5) , to samo tyczy się przeróbki. W grę wchodzi tylko w dzisiejszych czasach LT+ 1.0 lub 1.1 . Co do zasilacza to dobrze jesteś poinformowany (150 jasper , 175 falcon). Z tego co mi wiadomo , to do gniazdka JASPER'a pasuje wtyczka od zasilacza 150 jak i 175 , więc będzie działać. A co do ceny , no to polecam taki , nie wiem czy znany serwis aukcyjny (link na PW) , tam wszystkiego się idzie dowiedzieć.
     
  9. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    Ale jak beda rozne napiecia to sie nic nie zwali. ? Nie wiem dokladnie ;p.
     
  10. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Jakie różne napięcia? Co to jest napięcie i natężenie?
    Napięcie każdego zasilacza jest takie samo i wynosi 12V.
    12V-16.5A-203W Xenon , Zephyr
    12V-14.2A-175W Opus , Falcon
    12V-12.1A-150W Jasper
    Plus minus takie zasilacze powinny być przy tych typach płyt.
    Wtyczka i gniazdo są tak skonstruowane, że zasilacz mocniejszy pasuje do konsoli słabszej, ale nie na odwrót.
    Proponuję doczytać w literaturze co oznaczają literki V , W , A.
     
  11. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    no a wracając do mojego pytania, mniej więcej gdzie moge kupić tak samą konsole przerobioną na jasperze ?

    P.S. Prosiłbym o tego linka do na pw do serwisu ;]


    @Edit
    Echh jednak mam zasilacz 203w nie będzie problemu z używaniem go w jasperze ??
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie bedzie. Jak w PC - mocniejszy zasilacz moze byc, konsoal pobiera tylko tyle pradu ile potrzebuje.
     
  13. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    OK dzięki za odpowiedzi później rozdam podziękowania bo jakby nie było pomoc była, ale teraz przejdźmy może do sedna tematu za ile kupie takiego Jasper przerobionego <tak żeby chodziła fifa 11 nie wiem czy jest tam ten AP.25 czy jakoś tak ale na moim starym napędzie samsung gdzie musiałem wypalać gry na wave4 śmigało teraz jakby co to bym activate.iso wypalił tylko jak z tym AP> bez osprzętu bo mam po starym Xenon niezły komplet ;]
     
  14. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    UP, ważne to dla mnie bo na allegro nie ma a jakbym miał okazję kupić gdzieś indziej to nie chce przepłacić, wymagania:
    Jasper
    Przeróbka LT+ a jak jakaś starsza to dash 9199 bądź starszy żeby zrobić aktualizację do 9199 ;]
    bez osprzętu
    Nie rozumiem też trochę bana, ale jeśli można grać bez przeszkód offline to nawet fajnie z banem bo tańsza
     
  15. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
  16. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Max 300-350 za dobrego jaspera ( może z jakimś dyskiem ) albo padem 1 . Gry z AP 2.5 to na dzień dzisiejszy AC:B NFS:HP i Fablle III i do tych gier potrzebujesz LT+ to innych nie tylko będziesz musiał patchować jak będziesz miał np IX 1.5 to potem będziesz szukał. Jak masz bana na konsoli ( kupisz z banem tańsze to nie możesz się podłączyć do XBL ale offline możesz normalnie grać bez przeszkód )
    Co do Dasha to nie za bardzo wiem o co kaman a tak od siebie to trudno znaleźć samego jaspera bez osprzętu więc za bardzo nie powybierasz
     
  17. oprino13

    oprino13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Młodów
    Dzięki za odpowiedź interesuje mnie tylko i wyłącznie gra offline czyli muszę mieć nowego dasha i LT+ czy po prostu wystarczy patchować gry ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum