1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Za nic nie chce mi sie udac nagranie gry

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez danio94ns, Marzec 26, 2012.

  1. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Nie wiem juz jak sobie poradzic z tym nagrywaniem gier. Czy nagrywam na Verbatimach czy to na innych nigdy nie dzialaja. Mam nagrywarke ATAPI dvd a dh20a4p ktora nagrywa dl i nie jeden user mowil ze nagrywal nia gry i smigaly nawet xd3. Zreszta tlumaczono mi ze ihas jest potrzebny gdy sie chce grac na live bezpiecznie tylko. a mi chodzi zeby poprostu u mnie normalnie sie odpalaly gry. pobralem coda mw3. .iso przepuscilem przez abgxa level 3. w img burnie dalem x1 predkosc i truncate. gra sie nagrala bez problemow natomiast w procesie verify wywalilo blad. jak chce wejsc w gre jest to co zawsze. wyswietla sie zagraj w modern warfare 3 i laduje sie chwile i wywala nie mozna odczytac plyty przeczysc szmatka bla bla. co robic??? prosze pomozcie bo juz zmarnowalem z 50 zloty na plyty
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaki masz napęd w konsoli?
    Jakie LT, DasgBoard? Miałeś spoof'a napędu? Z jaką prędkością nagrywało? Instalowałeś te gry na dysku?
     
  4. Yatsu

    Yatsu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zanarkand
    Mam podobny problem ale tylko z kilkoma tytułami GOW3 NeverDead i nie wiem jak sobie z tym poradzić choć SC5 za 3 razem się udało GOW 3 nagrywałem już z 6 razy neverdead z 3 razy i nic konsola widzi grę ale pod odpaleniu problem z odczytaniem :(
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1x nie słyszałem żeby taką szybkością ktoś wypalał płyty 8,5gb .wynika ,że masz lt2.0/3.0 które od tego zależy ile jeszcze płyt położysz ,a imgburn zamień na clonecd . jak masz lt 3.0 skanujesz abgx 1.0.6 na ustawieniu autofix level . jak lt i dasha 14xxx lub cichą od ms dogrywasz topologie ręcznie na lt 2.0 i gra nagrywasz
     
  6. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1x nie słyszałem żeby taką szybkością ktoś wypalał płyty 8,5gb .wynika ,że masz lt2.0/3.0 które od tego zależy ile jeszcze płyt położysz ,a imgburn zamień na clonecd . jak masz lt 3.0 skanujesz abgx 1.0.6 na ustawieniu autofix level . jak lt i dasha 14xxx lub cichą od ms dogrywasz topologie ręcznie na lt 2.0 i gra nagrywasz

    albo nagrywasz albo bez topologi musisz dokładnie musisz wiedzieć jakie masz lt i tak nagrywać
     
  7. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam slima 4gb kupionego w usa. konsola byla przerabiana bodajrze w pazdzierniku. dzialaja mi takie gry jak np fifa 12 (nie sprawdzalem za duzo gier). wiec nie wiem czy to lt 2.0 czy lt 3.0.
    czy oplaca sie kupic ihasa jednak? czytalem ze wystarczy zwykla nagrywarka chyba ze chcesz grac na live, co to znaczy czy gry nagrane na ihasie nie zostana zbanowane? nie wiem jakiego mam dasha, jak to sprawdzic. jeszcze jedno czy jak chce sie zalogowac na live i automatycznie chce mi pobrac aktualizacje czy to odrazu zablokuje mi konsole czy nie?
     
  8. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Masz 2.0 bo w pazdzierniku nie bylo 3.0. Gry nagrane na ihasie maja mniejsze szanse na bana, nr dasha sprawdzasz w ustawieniach systemu, male szanse na bana przy aktualizacji
     
  9. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok, rozumiem.

    a to nie jest tak ze banuja za przerobiony naped? i na ile gry nagrane maja ihasem mniejsze szanse na bana niz normalne nagrywarki?
    aha i czy kazda sciagnieta gre da sie nagrac na 2.0? czy sa takie ktore 2.0 nie odpali? chodzi mi o np fife street, nowego coda czy bfa
     
  10. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ban jest za lt. takie kopie z ihas są pełne i w miare bezpieczne i szansa bana lepsze ale jeśli chodzi o xgd3.obecnie odpalisz każdą
     
  11. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Tak za naped, ale gry tez maja wplyw. Po usunieciu topologi (jesli jest dograna) kazda gra ruszy na 2.0
     
  12. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a gry xgd2 sa mniej bezpieczne czy poprostu do bezpiecznosci nie potrzeba im ihasa?
     
  13. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Na xgd2 nagrywarka nie ma znaczenia
     
  14. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    xgd2 nie potrzebują ihas zwykła nagrasz pełny obraz . w xgd2 ihas i zwykła to samo:)w xgd3 ihas nagrywa pełne a zwykła już nie
     
  15. suja2604

    suja2604 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widzę,że mam podobny problem jak koledzy wyżej. Tylko, że jestem nieco bardziej świadomy jaki mam sprzęt. Ok, do rzeczy. Mam LT 3.0...nagrywarkę w kompie: ATAPI iHAP122 9, programy wypalam zgodnie z instrukcją na XGD3 na najnowszym IMG..i co się okazuje. Wypala mi bez błędu. Uruchamia się (czasem nie) i po chwili grania wywala błąd "Nie można autoryzować dysku" :// straciłem już trochę czasu i płyt. Poczytałem różne posty, ale nadal nie wiem gdzie robię błąd.Aha gram tylko offline. Doczytałem również, że prawdopodobnie będę musiał kupić nową nagrywarkę ://?Tego akurat nie chce...co robię źle i czy ktoś może mi to wyjaśnić jak zrobić krok po kroku aby móc zagrać na LT 3.0 Jeśli podobny wątek już był, to przepraszam. Po prostu jestem już bezradny.:/
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakiego masz Dash'a?
     
  17. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja moge odpowiedziec juz jakiego mam dasha (jesli uaktualnienie to to samo) bo wlasnie pobralem najnowszego, ta zalogowalem sie do live zobaczymy co bedzie.

    powie mi ktos jeszcze czy sciaganie dem z live jakos poteguje zagrozenie banem?
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak masz najnowszego Dash'a i nie masz iHAS'a, to nie odpalisz gier XGD3 z dysku. Usuń gry XGD3 z dysku i wyczyść pamięć podręczną konsoli.
     
  19. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Nie
     
  20. danio94ns

    danio94ns Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    emm.. nie zgrywalem nic na dysk odpalam z plyty bo nie mam dysku mam slima w wersji 4gb a itak nie chodzi podejzewam ze z nagrywarka cos nie tak bo gta iv tez nie odpala

    ps. oczywiscie adam i rafu po plusach napewno (czy jak to sie tu nazywa) dostaniecie ale jeszcze troche popytam ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum