1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Za słaby XBOX!?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bartolo355, Kwiecień 3, 2013.

  1. Bartolo355

    Bartolo355 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Witam serdecznie,mam dosyć nietypowy problem z moim xboxem.Otóż od ok 3 miesięcy mój xbox 360 zaczoł dziwnie klatkować gry.Z początku myślałem że jest to wina źle nagrywanych gier,jednak mój kolega nagrał mi na swojej nagrywarce i było to samo.Gry przycinały dosłownie jak na komputerze z słabymi bebechami.Czy była to gra z 2008 roku czy z 2013 gry klatkowały.Więc zabrałem swojego xboxa do pewnego specjalisty od wszelakiego sprzętu,stwierdził on że laser jest wporządku(najbardziej obawiałem się że to laser jest zepsuty) stwierdził on że napęd jest już zjechany i powinnienem go wymienić na nowego.I teraz pytanie do was.Czy rzeczywiście może być to wina napędu,czy może problem tkwi gdzie indziej?Musze przyznać że szukałem podobnego tematu,jednak nikt takiego problemu nie miał.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    zainstaluj na dysku/pendrivie i zobacz czy bdzie tak samo
     
    1 osoba to lubi.
  4. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Raczej nie napęd . A gry masz zainstalowane na dysk ? Bo ja bym właśnie bardziej na dysk stawiał . Zobacz ja działają gry z samej płyty i zobacz jak działają zainstalowane na dysk
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  5. Bartolo355

    Bartolo355 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Zainstalowanie na dysk nie daje dużo,właściwie nie widze różnicy.Zainstalowałem AC III na dysku,próbowałem z pendrive nawet gre odpalać zainstalowaną,wszystko to samo,chodziło tak samo.
     
  6. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to na pewno nie napęd ani dysk. Wyczyśc pamięć podręczna wszystkich nośników (karta pamięci dysk pen )może coś pomoże . No i nie wiem czy nie bagatelizujesz sprawy bo niektórym grą zdąży się przyciąc i czy problem jest odrazu od włączenia konsoli czy powiedzmy po dłuższym graniu
     
  7. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Moze byc tak ze GPU nie wyrabia po prostu.


    Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
     
  8. Bartolo355

    Bartolo355 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Format dysku i usunięcie pamięci podręcznej niestety też nie pomaga,miałem to samo gra tak samo działała nie stabilnie.Nie chodzi mi też o to że gra czasami przytnie,to jest normalne przy dosyć leciwych powiedzmy konsolach,widać że gry są niestabilne i grając dłużej tym gra mam wrażenie chodzi jeszcze gorzej.

    Czyli co wymiana GPU?:x

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  9. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A jak data produkcji? I
     
    1 osoba to lubi.
  10. Bartolo355

    Bartolo355 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Data produkcji to ten nadruk z tyłu konsoli tak? Data to 2009-08-25
     
  11. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A był już w serwise? To fat, jak mniemam jasper. I cholera to nie jest jakiś stary złom żeby coś go miało boleć. Przeczyścic wszystko w środku z kurzu wymienić paste termoprzewodząca i jak nie podziała to nie wiem może z nadem coś (a i wyjmij wszystko kartę pamięci pena dysk i znacz czy coś się zmieniło jak nie to tak jak wyżej) i raczej nie baw się wymienianie lub naprawy drogie lepiej już kupić nową
     
    1 osoba to lubi.
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    A z tyłu jest "MRF Date" czy "Service Date:"

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  13. Bartolo355

    Bartolo355 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
  14. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To właściwie nie jest taka stara. Ale skoro po przeczyszczeniu nośników nie widać zmian, to spróbuj z wymianą GPU.
     
  15. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pewnie będzie kosztować ze 200 zł jeśli wogóle jest możliwa to już lepiej dołożyć i kupić golasa
     
  16. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  17. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Daj na dobry serwis niech dojda co i jak z tym xem bo sam raczej juz tam nic nie zdzialasz. Zobacz czy jak rozkrecony sie gpu cpu mega nie grzeje.
     
  18. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    wyślij do chłopaków z forum, pewniaki.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wyciągnij HDD i włącz konsole. Zapewne uszkodzony dysk.
     
  20. inventus

    inventus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pelplin, Poland
    Mialem ten sam problem dokladnie te same objawy wyslalem xboxa na gwarancje i z tego ci mi sie wydaje zmienili oprogramowanie bo przy poczatkowej konfiguracji bylo wszystko inaczej niz jak go kupilem. Lecz po dostaniu konsoli z naprawy problem dalej istanial z wyjatkiem tego ze tylko gry z dysku zacinalo z plyt i pendrive normalnie wiedz wyslalem dysk do wymiany poniewaz uszkodzony
     
  21. Bartolo355

    Bartolo355 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Wyciągnołem HDD za namową wielu z was,testowałem jak chodzą gry na Far Cry 3 i Tomb Raider.Jest jakby troszke lepiej,jednakże nadal gry nie są płynne i występują częste przycinki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum