1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Za wysoka rozdzielczość

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez swistcki167, Listopad 12, 2013.

  1. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    przez przypadek ustawiłem za wysoką rozdzielczość na konsoli (full hd) po tej zmianie, na monitorze wyświetla mi się 'output of range'.
    Nie mam możliwości podłączenia jej teraz kablem hdmi pod telewizor, aby zmniejszyć rozdzielczość.
    Jak mam to teraz zmienić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Na wyłączonej konsoli wciśnij i trzymaj guzik synch na konsoli oraz ją włącz i trzymaj synch cały czas dopóki nie pokaże się logo MAJKROSOFTU (microsoft), ewentualnie też na wyłączonej konsoli wciśnij na padzie guziki Y i RT trzymaj i na padzie guzikiem GUIDE włącz, Y i RT trzymaj aż nie pokaze się logo.... Jesli obie opcje nie pomogą daj znać będziemy myśleć dalej.
     
  4. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie pomogło. Logo sie nie pokazuje. Tylko output of range.
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pisałeś że FULL HD. Domniemam że aktualnie łączysz się kablem COMPONENT (ten co ma 5 chinchy) czy może jednak tym Zwykłym AV co ma 3 chinche..?
     
  6. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Łączę się kablem D-SUB < AV (monitor lcd)
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pisałeś że FULL HD. Domniemam że aktualnie łączysz się kablem COMPONENT (ten co ma 5 chinchy) czy może jednak tym Zwykłym AV co ma 3 chinche..?


    a mozesz podlaczyc sie kablem AV pod TV..?
     
  8. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mogę, ale tam z tego co widziałem nie mogę zmienić rozdzielczości.
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli byś podłączył kablem HDMI konsolę pod TV to wtedy by obraz zadziałał, tylko telewizor musiałby mieć rozdzielczość 1920x1080 (Full HD) i wtedy na TV zmniejszysz na mniejszą i później podłącz ponownie do monitora :)
     
  10. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżam. Może ktoś pomóc?
     
  11. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżam

    Podłączyłem dzisiaj konsolę pod hdmi. Nie było takich opcji zmiany rozdzieloczości, ale zminiłem na 720 i dalej nic. Na 32 calach, kablem d-sub dalej konsola nie śmiga
     
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    720 i tak nie pujdzie po D-SUB ponieważ to jest rozdziałka 1280x720. D-Suby w prostszych zwyklejszych LCD obsługują tylko 800x600, 1024x768 oraz 1360x768, chyba że plazmy czy Wyższe modele LCD możliwe że mają autoscalowane i i mimo to zadziała.

    Jak po HDMi ci działa na innym tv to jest jeszcze inne wyjscie... Pytanie czy konsole masz przerobioną np na RGH..? pomysł jest taki aby zresetowac konsole do ustawień Fabrycznych
     
  13. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli twój telewizor posiada wejście D-SUB to podepnij x'a tym kablem co podłączasz do monitora i wtedy spróbuj zmienić.
     
  15. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem, na telewizorze brak sygnału
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie wiem jak ty ale ja po podłączeniu konsoli po HDMI i wejściu w zmiany rozdzielczości mam do wyboru kilka Opcji dokładnie jak niżej, w ten czas ty wybierasz najlepiej na początek 1024x768 bo jak wyżej pisałem LCD po D-Sub obsługują tylko 800x600, 1024x768 oraz 1360x768

    [​IMG]


    2ga sprawa zobacz jeszcze wyłączyć te opcje
    [​IMG]
     
  17. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pod hdmi miałem do wyboru tylko 480/720/1080i/p i 1280x1024
     
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To może spróbuj tego:
    1. Wyłącz konsolę.
    2. Włącz konsolę za pomocą naciśnięcia GUIDE na padzie.
    3. W trakcie włączania naciśnij przycisk Y i RT (prawy spust) i trzymaj do czasu, aż konsola się nie zresetuje ponownie. Być może pojawi się obraz. Oczywiście niech konsola będzie podłączona do monitora.
     
  19. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pisałem to w Poście #2 i też nie pomogło

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    No to pytanie inne skoro było do wyboru 1280x1024 czy posiadasz zwykły monitor LCD taki od Komputera PC? jeśli tak to ustaw po HDMi 1280x1024 a puyżniej wepnij monitor LCD od Peceta,, jak podepniesz od peceta to powinno juz byc widoczne wiecej opcji rozdzielczosci.
     
  20. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  21. swistcki167

    swistcki167 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przed chwilą podłączyłem jeszcze raz pod HDMI, miałem do wyboru tylko 480/720/1080i/p i nic więcej.
    Może ma ktoś podłączoną konsolę pod kablem AV>D-SUB? Dał by mi listę kroków i w ciemno bym zmienił?
     
Wczytywanie...

Poleć forum