1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zabezpieczenie CIV

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez dav10, Październik 20, 2011.

  1. dav10

    dav10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gliwice
    Czy gry z zabezpieczeniem CIV trzeba nagrywać na tej nagrywarce Lite-on jeśli gram tylko Single Player?
    Czy jeśli nie nagram gry z zabezpieczeniem CIV w Lite-On to normalnie będzie działać?

    Z góry dziękuję :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    najlepiej by było bo ci będzie do dasha wychodzić i oflaguje konsole a z tym ban na live
     
  4. trykolik

    trykolik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a jak nie gram na live tylko offline to tez do dasha bedzie wychodzic
     
  5. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak ale jak narazie w forzie 4. jak Ci w niej wyskoczy to potem w kazdej grze xgd3
     
  6. bartek23121

    bartek23121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie i to jest najgorsze-bo widocznie ten civ zostaje w konsoli nawet po nie graniu w forze, takze najpierw ktoś musi wymysleć jak sie tego pozbyć, bo jak komuś to wywaliło to pewnie nawet po nagraniu gry na nagrywarce z nowym fw od c4eva,będzie lipa
     
  7. danio520

    danio520 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    O kurcze, czyli teraz jak będe grał w gry xgd3 to co jakiś czas będzie mi wywalało że płyta nie jest oryginalna (czy jakoś tak)? Bo mam forze 4 i 2 razy dopadł mnie błąd.
     
  8. bartek23121

    bartek23121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na razie najlepszym zabezpieczeniem przed CIV jest omijanie łukiem forzy, i nie aktualizowanie konsoli do dasha 13604-to ustrojstwo też coś z tym miesza, wielu ludziom nagle zaczeły błędy przy gow3 i innych wyskakiwać.
     
  9. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    nie wiem skąd ta teza, że jak wyskoczy w forzy to wyskakuje wszędzie. Ja gram w forzę, czasem wyskakuje. Gram też w GOW3, Driver, Batman AC, Dark Souls, Rage i nic mi nie wyskakuje. Przeczytacie gdzieś jakąś plotkę a resztę już sobie dopowiadacie i puszczacie w obieg. NIe sprawdziłeś czegoś u siebie? Nie rozpowiadaj
     
  10. danio520

    danio520 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Trochę mnie pocieszyłeś. :p
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Mi wskoczyl w forzie i potem w Ace Combat takze moze jest cos na rzeczy
     
  12. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Testowane kolego wiec mowie jak jest bo gralismy w forze pojawil sie blad integralnosci danych. Wczesniej gralismy w gow3, nic sie nie pojawialo. Teraz sypie czasem bledami.


    EDIT:mad:danio520 jak nagrasz gre nagrywarka iHAS ze zmodyfikowanym FW to nie bedzie sadzić błędami bo gra bedzie nagrana w 100% i bedzie przechodzila test CIV
     
  13. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    owszem, ja też raz miałem taki przypadek, że wyskoczył mi w forzy, więc zmieniłem płytę na gowa i wyskoczył ale innego typu " brak autoryzacji płyty". Czy ma to związek z forzą? Nie wiem. Nie jest to potwierdzone. Zdarzyło mi się to tylko raz i wyłącznie w gowie. Dlatego nie ma co rozdmuchiwać i robić kolejną niczym nie popartą aferę. Zresztą bład ten wyskakiwał również w oryginalnych płytach. czy więc jest to zabezpieczenie czy też jakiś typowy błąd w danych? Choć po banach jakie otrzymali co niektórzy można stwierdzić że jednak zabezpieczenie. NIe gram online, ale konsolę mam podłączoną do live'a i jak na razie spokój
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Ja wyczyscilem pamiec podreczna i jest narazie spokoj:)
     
  15. danio520

    danio520 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bez błędów to ja nagrywam najnowszym IMGBurnem.
     
  16. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Mi również wyskoczyło w FORZY raz, mam już 25 level, i tylko raz więc nie jest to tragedia, bzdurą jest to że po pojawieniu się CIV w forzie, to pozniej w kazdej grze z XGD3 bedzie to wyskakiwało, przeszedlem Drivera, GOW3 i nic mi sie nie pokazało nigdy.
     
  17. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam problem z Dark Souls. Zastanawiam się czy ktoś miał przypadek, że gra zawieszała konsole podczas samego początku rozgrywki (w tym lochu)? Właśnie udało mi się wyjść z tego lochu, ale przy zapalaniu pierwszego ogniska jest zwiecha konsoli (freeze). Po wielu próbach to samo. Z tą różnicą, że ogniska już nie muszę rozpalać by gra się zawiesiła... Wypalałem normalnie na verbatimce, najnowszym imgburnem wybierając odpowiednią opcję. W forze 4 nie grałem, a Batman Arkham City i GoW3 chodzą bez zarzutu. Czy ten mój problem z Dark Souls ma coś wspólnego z testem CIV? Czy kupno polecanej nagrywarki załatwia sprawę?
     
  18. bcyrny

    bcyrny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
  19. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nagrywarka plus wgrany ixtreme burner max od c4eva = dobrze nagrana w 100% płyta xgd3
     
  20. rtv2500

    rtv2500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Potwierdzam. Również mi w forzie wyskoczyło 2 razy i teraz już w ogóle nie wyskakuje.
     
  21. kosior145

    kosior145 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Pytanie, nie mogę załozyć własnego tematu, więc chce się spytać tutaj, załozyłem wczoraj nowy Fan na GPU, i mam pytanie, jak go umocować na radiatorze ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum