1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zablokować napęd czy nie?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Pietrucha, Listopad 2, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Pietrucha

    Pietrucha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Mam xbox 360 slim ostatnio go przerabial, posiadam aktualnie lt 2.0 i dasha 2.0.13599
    Odblokowywalem naped i po wgraniu fw nie blokowalem go spowrotem czy musze to zrobic?
    Czy jest jakas roznica przy graniu offline a online?
    Podejrzewam ze przy online musi byc zablokowany zeby nie byl wykrywalny.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Poniekąt masz rację z xbl, ale równie dobrze pod czas aktualizacji może wszystko wyjść.
    Chcesz mieć konsole względnie bezpieczną to zablokuj, jeśli chcesz kombinować to musisz się liczyć z konsekwencjami.
     
  4. Pietrucha

    Pietrucha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok. A czy przy zwyklym graniu offline potrzeba blokowac. Czy gry moga to jakos sprawdzac, narazie przy zadnej grze z XGD3 nie wywalilo mi zadnego bledu.
     
  5. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A o co chodzi z tym blokowaniem konsoli?
     
  6. slawomir

    slawomir Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dołączam się do pytania Pietruchy, czy trzeba ponownie blokować naped do grania wyłącznie offline, czy jest to zbędne?
     
  7. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    Nie trzeba blokować ani offline ani online
     
  8. Pietrucha

    Pietrucha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To po co ludzie robia te sputniki, jesli mozna nie blokowac?
    Dla swietego spokoju zeby byc bezpieczniejszymi, tylko po to?
     
  9. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ponawiam :D

    Czy chodzi moze o ciecie sciezek czy co?
     
  10. Pietrucha

    Pietrucha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W moim przypadku cialem sciezke.
     
  11. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl
    2xUP ^^

    Napęd blokuje się po to aby mieć mniejsze ryzyko otrzymania bana grając online. Jak to przekłada się na rzeczywistość to nie wiem bo nie gram na kopiach.

    Jeżeli chodzi o granie Offline to nie trzeba blokować napędu. Jeżeli ktoś już to zrobi to nakłada sobie potem dodatkową robotę, bądź komuś innemu.



    Temat do zamknięcia.
     
  12. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak go zablokowac po flashu ??
     
  13. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl


    A po jakiego czorta chcesz go blokować ?

    Ale nvm.

    Odpalasz Jungle Flasher, wprowadzasz naped w Vendor Mode, w zakładce MTK Flash 32 w prawym dolnym roku klikasz na 0x00, zapyta i dajesz YES.

    Naped przechodzi w status 0x8C <- zablokowany


    Zrobione ;)

    Oby mniej takich pytań ;p



    Topic do zamknięcia!!!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum