1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zacinające się gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Warmin, Maj 16, 2010.

  1. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    Witam, od niedawna zauważyłem w mojej konsolce (Premium 60gb, FALCON), że zacinają mi się gry tzn. nagły (chwilowy) spadek FPS'ów.

    I zdarza się to na grach z dysku twardego.
    I moje pytania:

    1. Czy wyczyszczenie pamięci CACHE może pomóc?
    2. Czy sav'y, achivementy po wyczyszczeniu zostaną?
    3. Jak bym wysyłał dysk do MS'a to czy mogę zgrać savy na pendriva (sformatowanego przez X'a) i używać jako pamięć? Mam najnowszego dasha.
    4. Czy to może być wina samej konsoli? Bo np. w PGR 4 (z płyty) coś takiego nie występuje, a np. z dysku w CoD: MW2 w CO-OP zacina, albo w ACII (wczoraj na chwilę zwiesił mi się dźwięk. I 3 razy mi się zaciął w dashu jak próbuję wejść w "bibliotekę gier".


    Proszę o odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz spadki animacji to wina napedu/cache. Czyszczenie cache nie usuwa z dysku nic poza plikami tymczasowymi.

    Ale jak juz nastepuja totalne zawiechy to moze byc problem z dyskiem.
     
  4. Vantage

    Vantage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie w GTA4 nieraz jest nagły spadek FPS'ów. Gram z płytki, ponieważ dysku nie mam. Jednak dzieje się tak tylko, gdy wokół mnie jest dużo np. policji. Natomiast w Burnout Paradise zwiechy mam podczas bardzo szybkiej jazdy. I również nie mam pojęcia od czego jest to zależne. Obie płytki nie mają najdrobniejszych rysek.
     
  5. maciek1027

    maciek1027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    @Vantage

    No bo z płytki grasz, też tak mam z Burnout Paradise, jak przejeżdżam "z jednej części miasta do drugiej" to gra musi się doczytać i jest lekka przycinka.
     
  6. Vantage

    Vantage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra, a jak wytłumaczysz fakt spadających FPS'ów w GTA4 przy nagłym przyjeździe dużej ilości policji ? Muszę spróbować z dyskiem.
     
  7. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    wyczyściłem cache, zobaczymy jutro, jak coś to wyśle się dysk na gwarkę, a co z przenoszeniem savów na pendriva?
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    271
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Warmin też tak miałem. Wyczyściłem pamięć cache i teraz wszystko śmiga, żadnych niespodzianek (spadków oraz zawiech)
     
  9. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    To już wina twórców GTA IV.
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    271
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Z dyskiem będzie trochę lepiej :) ale spadki też będą, jak kolega wyżej napisał to wina programistów GTA, źle zoptymalizowali grę pod X-a.
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, możesz przenieść na pendriva i odpalać savy z niego.
     
  12. truskolodz

    truskolodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dublin/Łódź
    Gry z pendrive'a takze mozna odpalac. Po sformatowaniu pendrive dziala jak jednostka pamieci (choc tylko do 16 gb bodajze).
     
  13. marcys193

    marcys193 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chlopaki a co sie dzieje jak gra calkiem sie zawiesi? i nie rusza znowu tylko trzeba wstac i recznie konsole wylaczyc? Bo zadrzylo im sie to juz 2 raz, pierwszy na SHIFT'cie zawiesil sie podczas wyscigu, i stanela gra i nic nie mozna bylo zrobic (gralem z plytki) teraz jak mam dysk podoby problem pojawil sie w Juiced 2 ktory jest juz na dysku zainstalowany. Czy to chwilo wpadki czy poczatek jakiegos problemu?

    P.S Panowie moderatorzy pisze tu b nie moglem dosc do porozumienia z szukajka...:( jak jest juz taki temat prosze o odeslanie mnie pod wlasciwy link
     
  14. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Weźcie wyjdźcie szybko z budynku w GTA IV i zobaczcie jak będzie cieło albo tyłem i nagle odwróć się :D
     
  15. grzymo

    grzymo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Robiłem ostatnio czyszczenie cache dysku, ze względu na drobne zwiechy xboxa , ale po włączeniu tej opcji pojawił się prostokąt informujacy o czyszczeniu pamieci pamieci podrecznej ktory po sekundzie znika (zielony pasek nie przechodzi do konca jak np przy aktualizacji dasha). Czy to czyszczenie pamieci tak krótko trwa czy mam cos nie tak z dyskiem??
     
Wczytywanie...

Poleć forum