1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zaginiony profil Forza 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cosmaty1986, Listopad 6, 2010.

  1. cosmaty1986

    cosmaty1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Witam
    Proszę Was o pomoc gdyż w czasie przenoszenia filmów z pendriva na dysk konsoli prawdopodobnie uszkodził mi się save z gry Forza 3 i po uruchomieniu gry na moim profilu muszę zaczynać grę od początku a miałem jej już ok 65% co zajęło mi ok. 100 godzin. Osiągnięcia są nadal widoczne w moim profilu. Inne profile po uruchomieniu gry domagają się aktualizacji i podłączenia do XBox Live. Proszę pomóżcie...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
  4. cosmaty1986

    cosmaty1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    A jak i gdzie mam to wrzucić ?

    P.S. A jest jakieś źródło tego pliku bez rejestracji za SMS za 19zł. netto
     
  5. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    musisz podpiąć dysk konsoli do kompa i go otworzyć za pomocą programu xport360 tam znaleźć zakładkę forza moto sport 3 i ten plik prawdopodobnie będzie sie nazywać setings0000.. i coś tam dalej ten plik to twoja u wczesna zapisana gra musisz ten pli skopiować na pulpit obok nowego pliku z zapisaną grą która pobrałeś z neta teraz musisz otworzyć program o nazwie modio musisz go sobie pobrać do tego program wrzucasz obydwa pliki i tam pokaże ci sie dwie linie kodu o nazwach windows live ID i konsol Id one są różne w jednym i drugim pliku chodzi teraz o to by je zamienić Id z twojego starego zapisu skopiuj do nowego zapisu gry potem zamknij program zapisz i nowy pik z zapisem wrzuć s powrotem na dysk i gotowe :) mam nadziej ze pomogłem i wszystko będzie dla ciebie zrozumiałe
     
  6. cosmaty1986

    cosmaty1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    A czy jest jakiś sposób żeby odzyskać starego sava ?
     
  7. cosmaty1986

    cosmaty1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Czy może mnie ktoś poratować jakimś linkiem do sava bo szukam i nie mogę nic znaleźć. Może jednak ktoś zna sposób na odzyskanie mojego starego sava.
     
  8. arasnet

    arasnet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czechowice
    Witam.
    Problem właśnie mam podobny. ściągnąłem już chyba z 5 save-ów ale z każdym mam problem komunikat o aktualizacje ściągnąłem update do forzy 1,2,3 i dalej to samo. Jeśli ktoś chce mogę zapodać save 100% i sprawdzicie czy u was działa.......
     
  9. cosmaty1986

    cosmaty1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    arasnet a próbowałeś wskazówki którą proponuje maczosito kilka postów wcześniej. Skąd ściągnąłeś savy ?
     
  10. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Jeśli aktualizowałeś grę i później wyczyściłeś pamięć "Cache" To twój stary profil nie będzie się chciał wczytać do póki znowu nie zaktualizujesz Gry przez Xbox Live (lub wgrasz patcha Offline). Obecnie aktualny patch to Title Update 4.
     
  11. cosmaty1986

    cosmaty1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Ale jeżeli uruchamiam grę na moim profilu to w ogóle nie wykrywa sava proponuje mi grę od początku a na dwóch innych profilach domaga się podłączenia do sieci w celu aktualizacji.
     
  12. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    Zobacz w opcjach konsoli (tam gdzie przegląda się dysk) i zobacz czy twój SaveGame (będzie nad nim nazwa twojego profilu) W ogóle jest Na dysku (powinien być tam gdzie jest zainstalowana Gra). Jeżeli go tam nie ma to Skasowałeś go przypadkiem i Jest Już nie do odzyskania. Przykro mi. Do pozostałych jest potrzebny Patch, ponieważ Savy z Forzy nie są Kompatybilne z wersjami Patchów do tej Gry (Inny Patch - Inny Save)
     
  13. cosmaty1986

    cosmaty1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Jest taki plik zajmuje 6Mb. Ale są też dwa pliki z żółty trójkąt z wykrzyknikiem w środku co to może być ?
     
  14. arasnet

    arasnet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czechowice
  15. =ESTE=

    =ESTE= Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    D.R.O.13
    arasnet, jak chcesz to ci wyślę na e-maila Title Update 4, możesz do mnie napisać na GG.

    cosmaty1986, Żółty trójkąt z wykrzyknikiem oznacza Uszkodzony, lub (w przypadku przerwania pobierania dema z xbox live) Niedokończony plik. Nic Się Nie Da Zrobić
     
  16. cosmaty1986

    cosmaty1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    A programy do odzyskiwania danych ? Jaki jest system plików na dysku Xboxa ? Albo może jakiś edytor sava bo mniej więcej wiem jakie wyścigi przeszedłem.
     
  17. arasnet

    arasnet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czechowice
    Title update 4 wrzucone ... (działa) natomiast teraz mam już komunikat (wygląda na to że twój profil został zmieniony, nie można kontynuować) i wyrzuca mnie z gry
     
  18. piotrusde

    piotrusde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Jak widać jestem zielony :)
    Mam problem z historią gry fm3. Kupiłem inna konsole też z dyskiem i po odzyskaniu profilu poprzez XBL Osiągnięcia i zostały przywrócone ale po rozpoczęciu gry muszę zaczynać ją od no a miałem wysoki poziom kierowcy itp. Jak mogę przenieść moją historię z jednej konsoli na drugą aby odzyskać wynik gry. Proszę o pomoc na poziomie laika.
     
  19. arasnet

    arasnet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czechowice
    z tą grą jest problem. a masz SAVE (forza) z osiągnięciami
    spróbuj pobawić się modio, zgrywasz save ze starej konsoli otwierasz przez modio dajesz rehash and resign. i wrzuć do nowej konsoli.
     
  20. piotrusde

    piotrusde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki za odp. poradziłem sobie jak mówiłeś ale mam nowy problem nie mogę uruchomić gry z dysku HDD komunikat mówi usuń kopie z dysku i zainstaluj ponownie, ja mogę tak zrobić tylko pytanie czy za usunięciem gry nie pociągnie się też historia osiągnięć? A i pojawiły się dwa takie same profile z taka sama liczba G itp jeden na HDD a drugi na pamięci wew.
    Czy można usunąć jednego z nich i którego? Aby nie narobić strat. Logując na ten z HDD nie ma sukcesu prosi o poł. z XBL.
     
Wczytywanie...

Poleć forum