1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zagraninczna konsola i polskie gry.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kfp, Kwiecień 3, 2010.

  1. kfp

    kfp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak w tytule zamierzam kupić konsolę xbox360 elite
    Gamestation.co.uk - Buy video games, consoles and accessories, new and pre-owned with free UK delivery
    A, że pierwszy raz kupuję konsolę kolega powiedział, że gry po polsku mogą mi nie chodzić. Czy to prawda? Jeśli wiecie będę wdzięczny za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    to jest wielka brytania? jezelit tak,to będą chodzic. bo tam tez jest PAL. jezeli bys kupowal konsolę z ameryki to już inna sprawa. tylko będziesz musial jakis bajer kupic,bo oni mają tam inne napiecie czy coś :D
     
  4. kfp

    kfp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mógłbyś powiedzieć co to za "bajer" trochę dokładniej :)?
     
  5. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    uk - United Kingdon, Wielka Brytania czyli PAL.
    PAL czyli ze "europejskie wersje" gier ci beda dzialac w tym PL. Tylko przy zakupie musisz uwazac w jakim systemie kupujesz nie pomyl z NTSC bo ci nie beda dzialaly :)
     
  6. Damianbmw12345

    Damianbmw12345 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    KATOWICE
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Bajer to przejściówka. Oni mają w gniazdkach inne napięcie i wtyczki trójbolcowe, my mamy dwubolcowe, sam mam taką przy PS2. Nie wpływa na nic.
     
  8. ZielonyLudek

    ZielonyLudek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koledze (dziend0bry) chodzi pewnie o transformator do zmiany napięcia na polskie, ale nic się nie bój, Bryci mają takie samo napięcie jak my (~230V). Jedyne co będziesz musiał dokupić, to przejściówka na wtyczkę zasilacza - w każdym sklepie ze sprzętem AGD RTV.

    @Tieu
    Inne napięcie (~110) to mają w Stanach.

    @kfp
    Jak już będziesz miał konsolę, to sprawdź na zasilaczu co masz napisane pod "Input AC", jeśli będzie tam 200V-240V to znaczy, że Ci u nas pójdzie.
     
  9. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
  10. Keroloth

    Keroloth Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kij że można po prostu kabel podpinany do zasilacza wymienić na zwykły dwubolcowy zamiast kupować "przejściówkę" :p

    Napięcie jest takie samo... więc nie ma problemów żadnych.

    chyba że rzeczywiście jak koledzy wyżej napisali... konsolka z USA w NTSC to i napięcie inne i region inny (gry wtedy tylko w NTSC pójdą [oryginalne :p])

    tak czy inaczej... jeśli masz gdzieś zwykły walający się po mieszkaniu nieużywany kabel zasilający (Ja posiadam ich chyba z 7 ^^) To śmiało możesz wymienić jeśli nie dorzucą przejściówki ;)
     
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Kupuj śmiało :)
    Widzę że nie którzy się nie znają i wprowadzają w błąd :) albo pomylili UK z USA
    W Anglii jet takie SAMO NAPIĘCIE 220-240V (230V) tylko mają inną wtyczkę ale to nie problem wystarczy zmienić kabel lub kupić przejściówkę, a co do gier to są w systemie PAL tak jak w Polsce.
     
  12. kfp

    kfp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za pomoc do zamknięcia :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum