1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zagubiony klucz napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jacco, Luty 19, 2010.

  1. jacco

    jacco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wpadł w moje łapy za 100zł xbox 360 nie czytający płyt. Po podmianie napędu doszedłem do wniosku, że po prostu klucz z napędu nie zgadza się z tym z konsoli. Oryginalnego klucza nie mam. Da radę jakoś odczytać go z konsoli? Ewentualnie w jakim miejscu jest przechowywany? Przelutowałbym wtedy ten element z innego klocka. Ten element jest jakoś powiązany jeszcze z czymś innym? Proszę o odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Klucz siedzi w napędzie
     
  4. jacco

    jacco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O tym wiem, tylko, że napęd, który był z konsolą, nie pochodzi z tej konsoli. Jest włożony z innej więc klucz z tego napędu nic mi nie da.
     
  5. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Z tego co wiem aby zrobić spoofa potrzebujesz klucz z oryginalnego napędu.
     
  6. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    klucz można odczytać z pamięci NAD kiedyś był poradnik na forum teraz jest pewnie ukryty ale poszukaj sobie na google
     
  7. poli1986

    poli1986 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    no tak ale to tylko dla wybranych....dash 7371
     
  9. poli1986

    poli1986 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zawarte w poście informacje są troche przestarzałe a sam post to tłumaczenie orginalnego z przed paru ładnych miesięcy. niestety nie zapisałem sobie stronki orginalnej skąd został pobrany. więc pewne rzeczy jeśli chodzi o oprogramowanie na pewno się rozbudowały i poszerzyły.

    w najbliższym czasie będę podejmował próbę odzyskania żywotności swojej konsoli, najpierw muszę się pogodzić z możliwością jej śmierci całkowitej.. a wracając do tematu
    [​IMG]
    moja płyta prawie że identyczna..

    a tutaj dash:
    Indexering av ./Xbox360/Uppdateringar/

    zobaczymy jak zrobić jego downgrade..
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz dash wyzszy jak 7371 to nie zrobisz nic
     
  11. poli1986

    poli1986 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeśli można prosić o jakieś rozwinięcie... ;)

    ps - dodatkowo jeśli data produkcji konsoli to lipiec 2009, zakupiona została w październiku a dash wyższy niż 7371 to 8498 i wyszedł dopiero w listopadzie 2009. to szanse na downgreade mam;]
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to nie zrobisz z tym juz nic :p 3 podstawowe warunki:
    - dash nie wyzszy niz 7371
    - data produkcji przed lipcem 2009
    - odpowiednia wersja CB

    Twoja konsola nie spelnia zadnego z tych warunkow wiec kaya nie odzyskasz.
     
  13. jacco

    jacco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A orientuje się może ktoś, w której części płyty głównej znajduje się pamięć NAND? Spodziewam się, że tam jest także zapisany CPU key, czyli podmieniając pamięć NAND będę musiał podmienić także procesor z innej konsoli. Czy dobrze rozumuję?
     
  14. poli1986

    poli1986 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli rozumiem że próby zostały podjęte;)

    LiteOn v3 DG-16D2S-09C z firmware 83850c - też pisali wszyscy i wszędzie że się nieda bez lutowania a tu jakoś się to udało tyle że klucz sobie usunąłem przez głupote i teraz mam taki co był w flashu do podmieniania na mój, jakoś tak "55ff55ff..." no i niestety nie idzie odpalać z niego płyt;) tak więc ściągnięcie z nand klucza mi pozostało tylko, i uważam że jest to wykonalne;]
    jestem nawt skłonny podjąć próbę skomunikowania się z x'em za pomocą kabla sata, ale mam pewne obawy dotyczące podania napięcia na płytę. z jednej strony samo podpięcie zasilacza może podawać napięcie na całą płytę ale z drugiej.. napięcie może być rozprowadzane dopiero po wysłaniu sygnału od włącznika na przednim panelu, rzecz jasna najważniejsza zagwostka: czy coś się nie zewrze nie tak że się spali;]
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    po pierwsze - twoj liteon v2 bo konsola z lipca czyli juz widac ze gówno wiesz.

    po drugie - napewno nie zrobisz tego po sata. I tak - grozi to uwaleniem southbridge.

    Po trzecie - tegie glowy nie zlamaly 8955 i tej wersji CB to tym bardziej nie zrobi tego koles ktory nie ma pojecia co robi.
     
  16. jacco

    jacco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli kogoś to jeszcze interesuje - uratowałem konsolę z zagubionym kluczem napędu i dashem i z dashem, który uniemożliwia wykonanie j-taga. Naprawa 'stosunkowo' prosta. Podmieniłem procesor oraz NAND z xboxa, którego miałem na części. Znałem jego drive-key, napęd przeflashowany z nowym drive-key i hula! :D
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    no no, tylko ze przewaznie jeszcze trzeba przelutowac ANA/HANA.

    Smierdzi mi tu prowokacja - osoba ktora nie zna podstawowych zasad sobie procki przelutowuje. Jasne...
     
  18. jacco

    jacco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No widzisz, nie trzeba. Najogólniej mówiąc, GPU, RAM, ANA/HANA, Southbrigde można bez problemów przekładać między konsolami. CPU i NAND są sparowane i je trzeba przekładać razem.
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  20. jacco

    jacco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aj, nie każę sobie wierzyć.
     
  21. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ale dexter ma rację.
     
Wczytywanie...

Poleć forum