1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

zakup całego sprzętu do grania.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Undertaker, Czerwiec 6, 2010.

  1. Undertaker

    Undertaker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam . planuje zakup xboxa 360 i mam kilka pytań .
    1 LCD czy plazma ?? minimum 42 cale , mam mały pokój 5x5 więc chyba większy to zły wybór ?? do wydania mam 2500 zł chcialbym full hd , ma byc do grania ale tez do filmów bo bardzo często je oglądam i chce zeby obraz byl bardzo ładny. prosilbym o podanie jakiegos modelu.

    2 konsole wezme chyba arcade bo kosztuje 700 zł i dokupie dysk 250 gb i jakies gry . lepiej brac tak czy elite ??

    3 jakies glosniki do tego chyba 5+1 tak do 500 zł będą dobre ? lubie oglądac glosno filmy.

    4 jak to jest z tym internetem , mam neostrade bez problemy wszystko będzie działało?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. Plazma
    2. Kup arcade potem dokup dysk
    3. Jakieś głośniki kupisz. Polecam logitech albo creative.
    4. Tak będzie działało.
     
  4. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    1. Na rynku teraz jest więcej lcd z tego co się orientuję, ja gram na plaźmie 42' hd ready i całkiem fajnie to wygląda.
    2. Lepiej kup Elitke od razu z jakąś limitowaną wersją, np. MW2 tam masz od razu dysk 250GB i chyba 2 pady. Widziałem dziś w rtv euro agd dysk 250gb za 399zł! Serio sam w to nie mogłem uwierzyć :D
    3. Za 500zł to kupisz sam amplituner :D I to jeszcze nie taki z najwyższej półki. A wszyscy wiemy że nagłośnienie jest bardzo ważne. Mój tata dał chyba 2500 za amplituner + 5 kolumn. Ale gra się świetnie :D
    4. Neostrada nie działa tylko jak się chce grać przez system linka. Do xbox live nie ma różnicy skąd masz neta. Ważne żeby działał i miał chociaż 1mb/s.
     
  5. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Bierz śmiało arcade ,mam też neostrade i wszystko ładnie chodzi.
     
  6. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Bierz ten telewizorek co mam w sygnaturce jest to LCD FULL HD(ktoś mi gadał, że jak plazma się popsuje to nie da się jej naprawić).Głośniczki polecam Creative tylko kurcze nie pamiętam modelu. Mam te głośniki 2 lata i ciągle chodzą bez żadnych zarzutów.Chcesz to napisz na PW to ci dam nazwę. Jeśli chcesz Arcade kupić za 700 zł to trochę przegiąłeś. Weź lepiej Elite jak cię stać i będzie jak ta lala. W sprawach Xbox LIVE szukaj na forum wszystko jest opisane.
     
  7. Undertaker

    Undertaker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mysle ze wezme arcade i do tego dysk 250 gb i jakies gry , wyjdzie mnie tyle samo co elite a będe mial lepsze gry , dodatkowego pada narazie nie musze miec bo i tak nie mam zbytnio z kim pograc. jesli chodzi o naglosnienie to nie myslalem o sprzęcie za 2000 zł :p mam maly pokój więc chyba jakies komputerowe glosniki logitecha 5+1 bedą dobre ? i dlaczego niby plazma a nie lcd ? mozecie mnie oswiecic ? bo nie znam sie na tym , chcialbym zeby efekt byl jak najlepszy.prosze o jakies linki .
     
  8. kielbas99

    kielbas99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Okolice Białegostoku
    Co do głośników 5.1 to polecam ci Logitech x-540 Sam je posiadam i jestem bardzo zadowolony.
     
  9. Freszu

    Freszu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz
  10. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Bierz LCD lub LED ale LEDy są drogie a mojego LG ja wyrwałem jak się nie mylę za 2200 zł w Neonecie w sylwestra *** Promocja miała być już w nowym roku a mi dali wcześniej i powiedzieli ,że taki prezent noworoczny ***
     
  11. westmarcin

    westmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    nie bierz plazmy... tego juz nie produkuja wchodza drogie lcd led no to telewizorek w tej cenie to tylko i wylacznie ten Toshiba 37 ZV 635 D - Telewizor LCD, Full-HD, DVB-T - Toshiba | redcoon Polska potem komputerowe glosniki na 25 m2 nie dadza rady ja mam taki pokoj i mam tam naglosnienie za 10k i jest dobrze . Za 3200zl masz ta toshibe co wyzej tylko ze 42 cale mysle ze 42 cale bd lepsze . Jak mowilem ja w takim pokojuu mam 55 cali. Bierz elita z jakimis dobrymi grami a nie baw sie w dokupywanie dyskow ... Proponuje kupic jakis zestaw samsunga za 1000 zł i bedzie dobrze
     
  12. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Plazma ma ładniejsze kolory i mniej męczy oczy. Westmarcin nie każdy może 300zł w błoto wywalić. Tak jak mówiłem kup arcade i dokup dysk. Wyjdzie kilkaset zł taniej.
     
  13. westmarcin

    westmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    arcade - 650 zł + 200 zł dysk 120 gb
    elite-900 zł z dyskiem 120 gb i gra jakas ...
    Nie bierz plazmy bo juz tego nikt nie kupuje i to jest syf ktory przestali produkowac i bierze 3 razy wiecej pradu...
    Bierz ta toshibe co ci pisalem
     
  14. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
  15. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    westmarcin jeżeli nie masz pojęcia to nie udzielaj się proszę.
     
  16. westmarcin

    westmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
  17. death666

    death666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Westmarcin to chyba słabe forum jak taki lama się wypowiada na nim.Jak masz możliwośc bierz plazmę będziesz zadowolony a obecnie plazmy można w dobrych cenach kupić.Najlepiej coś od pionka poszukaj ale na nową plazmę tej firmy nie starczy.
    Pozdro
     
  18. westmarcin

    westmarcin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    loool propnujesz mu plazme pionka kotra kosztuje powyzej 7 tysiece tylko on chcial za 2500 zl . Słabe forum ? watpie skoro najdluzej dzialajace w polsce i watpie zebys mial wieksza wiedze od tamtego moderatora ktory na pewno zna sie lepiej od cibie
     
  19. Darosław86

    Darosław86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja również proponuje Ci jakąś plazme 42 calową, plazmy mają żywsze barwy, lepszy kontrast i zero smużenia w stosunku do lcd a cenowo wypadają podobnie, ostatnio są promocje w neonecie czy mm i za 1600 zł można kupić przyzwoitą plazme :) no chyba że chcesz full hd to wtedy trzeba dać ponad 2000.
    Co do wersji to polecam arcade plus dokupić odpowiedni dysk WD i go przerobić pod xsa taniej wychodzi od elite :)
    Pozdro!
     
  20. Shoowsky

    Shoowsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Opoczno
    1.Zdecydowanie LCD , plazma ciągnie 2x więcej prądu i lepiej kupić dobry monitor LCD z dobrej firmy , mowie Ci poczytaj , że plazma to od dawna sheet.
    2.Ja bym brał odrazu Elite albo Super Elite bez znaczenia bo po co okładać się kosztami potem skoro moge dostac to w pakiecie z dodatkowym okablowaniem ?
    3.Jak chcesz 5.1 Sorround to Creative.
    4.Tak będzie działało , ale będziesz potrzebował dodatkowego okablowania którego nie dostaniesz zapewne w wersji Arcade , gdyż tylko Elite/Super Elite ją posiadają.[kable ethernet do rj-45 albo crossowany , jest juz temat o XBL na forum jak się połączyc itp.]

    A co do wypowiedzi to kolego nie offtopuj ;)
     
  21. Undertaker

    Undertaker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki :) widzę ze jedni popierają plazmy a inni lcd :D to może podajcie mi kilka modeli 42 cale full hd w rozsądnej cenie a ja sobie już w sklepie porównam i będę wiedział co kupić.

    tu mi ktos podal taki temat

    http://www.portal24h.pl/forum/lcd-czy-plazma-jaki-kupic-dlaczego-t16628.html

    z tego wynika ze tylko plazma .
     
Wczytywanie...

Poleć forum