1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zakup Dysku 2,5 + Kieszeń

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez MegatonPL, Styczeń 21, 2014.

  1. MegatonPL

    MegatonPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2013
    Posty:
    171
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Witam,
    Czy kupując taki dysk: 120 GB WD HITACHI SATA 120GB (3898978474) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. oraz taką kieszeń: Obudowa dysku Xbox 360 SLIM HDD case dysk x360 FV (3902678157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. normlanie wszystko podłącze wrzucę do Xboxa i będzie to śmigać? Tz. czy wykryje mi to jako dysk wewnętrzny i będę mógł zgrywać na niego gry itp?
    Znalazłem jeszcze taki dysk: http://allegro.pl/super-hitachi-250-gb-8mb-12-m-cy-gwarancji-i3905448504.html da radę też go normalnie wrzucić do kieszeni i będzie działał?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Nie wiem czy ten zadziała. Niby WD, niby Hitachi... ciężki stwierdzić.
    Jesli chciałbyś taki myk zrobić, musiałbyś się zaopatrzyć w dysk WD z serii BEVS, BEVT, BPVT itd.
    Taki dysk trzeba wczesniej odpowiednio przystosować.
    Zmienia się FW dysku, by był wykrywalny jako inny, który jest zgodny z X360.

    Na forum jest poradnik. Poszukaj, na pewno znajdziesz. ; )
     
  4. MegatonPL

    MegatonPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2013
    Posty:
    171
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Kurcze myślałem że to tylko wystarczy zakupić dysk wrzucić w kieszeń i będzie śmigać a tu widzę jeszcze kilka problemów jest. Chyba jednak wyjdzie taniej kupić albo od razu do slima dysk albo do fata i kieszeń dokupić...
     
  5. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    W sumie kieszeń do Slima nie jest potrzebna. Można i bez niej sam dysk włożyć.

    Swift'nięte z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi.
     
  6. MegatonPL

    MegatonPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2013
    Posty:
    171
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Wiem wiem chodziło mi głównie o walory estetyczne:)
     
  7. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Przecież i tak on jest zakryty kratką. ;-)

    Swift'nięte z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi.
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jeśli zrobisz to tylko w taki sposób, bez przerobienia to konsola wykryje tylko 32Gb bez względu na to jak duży dysk wsadzisz.
    Musisz wsadzić do niego odpowiednie pliki żeby był wykrywalny przez konsolę w całości
     
  10. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Potrzebny mi dysk 20Gb, tylko i wyłącznie do Gta 5 oraz Bf4. Skoro nic nie muszę robić żeby wykryło go do tych 32Gb to mogę w konsoli zainstalować byle jaki dysk 20Gb? Czy dalej muszę patrzeć na serie WD, znalazłem taki dysk niedrogi i odpowiadający mi, pasowałby? A jak nie taki to jakie wejście musi posiadać taki dysk?
    JAK NOWY DYSK SAMSUNG 20GB 2,5" SATA + GWAR! (3940097374) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub DYSK WYMIENNY Z X-BOX 360 TRAVELSTAR HITACHI (3937920356) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Pozdrawiam
     
  11. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Tylko i wyłącznie seria WD. Nic innego nie wejdzie.
     
  12. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. pikey4

    pikey4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2014
    Posty:
    76
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ropa, Poland
    tak mi działa on w slimce. tylko musisz poświęcić 5/10 minut na włożenie bo jest dość ciężko dobrze trafić, ale poza tym działa jak oryginał
     
  14. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A masz ten 160 czy 80? Bo chyba nie pliku do 160Gb, przynajmniej nie widziałem oryginalnego dysku o takiej pojemności.
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  16. kuba275

    kuba275 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra zamówiłem już dysk. W laptopie mam wejście sata, ale jakoś nie widzi mi się go rozkręcać i bawić sie wyjmowanie i wkładanie dysku.Czy nie mógłbym użyć czegos takiego? OA1389 OBUDOWA DYSKU 2,5" USB SATA CZARNA (3874536485) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Po prostu z poziomu usb bym go sfomatował, po czym w biosie bym go przestawił jako dysk z którego ma odpalać i dokończył robote, jest to możliwe, albo jakieś inne sposoby żeby dysku nie wkładać do slotu.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. esc0re
    Odpowiedzi:
    8
    Wyświetleń:
    393
  2. Majkel1988
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    306
  3. snaperr
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    259
  4. Sidzej
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    267
  5. zambran
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    543

Poleć forum