1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zakup konsoli i monitora - pierwsze kroki ;p

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rumcajso, Maj 27, 2010.

  1. rumcajso

    rumcajso Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie wszystkich, to mój pierwszy post. Od dawna marzę by kupić swoją pierwszą stacjonarną konsole . W związku z tym mam trochę pytań do ludzi którzy znają się na tym.

    1. Myślę, że podstawowym pytaniem jest - którą konsole opłaca kupić się najbardziej? I nie chodzi mi tu o to, która wersja konsoli ma najwięcej dodatków i bajerów, tylko o funkcjonalność, czyli na której konsoli można by zainstalować ów firmware który umożliwi odpalać wiadomo jakie gry. Nie mam zamiaru wydawać na konsole 1000 zł. Może być używana(i tutaj nawiasem mówiąc wydaje mi się, że konsola jest do grania, a nie do tego, żeby miała największe i najlepsze bajery pod słońcem) , więc proszę nie brać ceny pod uwagę.
    2. Monitor - myślę, że jest to nieodłączny przyrząd do konsoli. Posiadam teraz monitor (a właściwie wielkie pudło) 22-calowy Mitsubishi Diamond Pro. Fajnie gdyby monitor był tani i funkcjonalny, czyli, żebym mógł podpiąć konsole pod HDMI i moje pytanie brzmi - który to mógłby być monitor?

    Na początek te dwa pytania chciałem zadać i jeśli któryś z użytkowników byłby tak miły i pomógł mi we właściwym wyborze który by mnie satysfakcjonował byłbym bardzo wdzięczny. Przepraszam za zawracanie głowy bo wiem, że na pewno codziennie zmagacie się z takimi laikami jak ja, lecz bardzo mi na tym zależy. Trochę wyczerpujący post :p Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Osobiście proponuję Ci zakup monitora GateWay 23 cale, full HD za 600zł. Trochę kosztuje, lecz będziesz mógł pograć na komputerze, oraz na konsoli.

    Konsolę możesz zakupić Arcade w Empiku za 500zł, a później dokupić dysk 120GB/60GB, mniej kosztuje niż Elite, a ty na tym zarabiasz sam.
     
  4. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. Jeżeli chodzi Ci o piraty to tylko xbox360.
    2. Poszukaj jakiegoś monitora z HDMI na allegro w cenie jaką jesteś w stanie zapłacić.
     
  5. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A w ktorym ty empiku widziales konsole za 500 zl :D?

    Co do tematu to polecam xbox arcade i dokupienie dysku :)
     
  6. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W którym Empiku? Odpowiedź prosta, w każdym.
    Mówiłem, Arcade a nie Elite, czy inne pzdite.
     
  7. rumcajso

    rumcajso Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki chłopaki za odpowiedź ;) Teraz nasuwają sie kolejne pytania. Gdy kupię konsolę X360 Arcade to będę miał dostęp do tych rzeczy co np posiadacze Elite? Jest jakaś różnica w funkcjonalności? I czy będę mógł na każdym (nawet używanym) zainstalować CFW? (sorki, nie wiem czy to tak sie piszę przy Xie, ale przy PSP jest Custom firmware ;p) . Bo wiem, że są te różne wersje xboxa, jakiś falcon itd. To może jeszcze takie jedno pytanko mi sie nasuwa. Jak można dostać bana? I czy dostane bana to w jaki sposób (proszę o odpowiedź ogólną ;p) mogę to odbanować?
     
  8. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Arcade od elite różni się kolorem dyskiem headsetem i kablem hdmi. Tak można wgrać flasha do każdego xboxa. Banują właśnie za tao. Na chwilę obecną nie ma możliwości odbanowania.

    To idź do jakiegoś empiku i zrób zdjęcie jeżeli taki pewny jesteś.
     
  9. Maik

    Maik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Za 500zł w Empiku nówka Xbox 360 arcade? cały zestaw jak M$ dał?
     
  10. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem ze chodzi o arcade i nie widzialem taniej niz 700 zl :mad:
     
  11. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie potrzebujesz zmieniac monitora, wystarczy konsole podlaczyc kablem VGA, to nie PS3. Hdmi nie jest konieczne by x0 pracowal z monitorem...
     
  12. rumcajso

    rumcajso Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, znalazłem fajne monitory o dziwo za 280 zł z HDMI i konsole do 500 zł

    konsola:
    XBOX`360 ARCADE NA GWARANCJI SUPER CENA 489`PLN (1040109321) - Aukcje internetowe Allegro

    monitor:
    Przecena Acer 23" Kat D FHD HDMI BASMAR (1046520254) - Aukcje internetowe Allegro

    Czy taki zestaw dawałby przyjemność z grania ? :p

    Edit:
    PLAYSTATION3fan, rozumiem, ale mój monitor ściąga tyle prądu, że w przeliczeniu na kase to super dużo. I zabiera bardzo dużo miejsca na biurku, wydanie właściwie ,,grosza'' za monitor z hdmi byłoby 100x bardziej opłacalne.

    Edit2:
    No dobra, nie doczytałem, monitor ma jakąś kreche na monitorze ;D Trzeba poszukać innego.
     
Wczytywanie...

Poleć forum