1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zakup nowego Xbox 360 - przełożenie napędu w celu przerobienia

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Siszunia, Grudzień 11, 2009.

  1. Siszunia

    Siszunia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Witam
    Moja stary xbox 360 wywalił się błędem E74 w związku z tym zakuję nową najtańszą wersję ponieważ dysk i całą resztę mam. Pytanie dotyczy przerobienia - czy wystarczy że przełożę tylko napęd DVD od starej i będzie nowa przerobiona czy muszę ją przerabiać!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. @elempl

    @elempl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mozesz przelozyc naped ze starej ale musisz go sflashowac kluczem z nowego napedu
     
  4. Dixon37

    Dixon37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Możesz przełożyć napęd, ale musisz do flasha wgrać klucz swojej nowej konsoli.
    Klucz wycięgniesz z nowego napędu.
     
  5. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jw mozesz przeflashowac nowy naped albo zczytac z nowego dvd key i przegrac go do starego. w ten sposob bedziesz mial 2 napedy dzialajace na nowej konsoli. jeden naped z ix a drugi oryginal. az sie prosi zrobic przelacznik SATA i chciac grac w xbl przelaczasz na oryginal, a chcac grac w kopie przelaczasz na naped z ix :)
     
  6. Siszunia

    Siszunia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    1). Idzie kupić taki rozdzielacz z przełącznikiem??
    2). Czyli na oryginalnym dvd będzie widziany jako nie przerobiony (upgrade będę mógł zrobić itp) a na przerobionym będzie widoczny jako pirat.??
    3). Czy przeróbka konsoli zmienia tylko DVD nie integruje w soft w konsoli przerobieniu ulega tylko napęd DVD??
     
  7. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin


    2.No wlasnie z tym chyba jest problem. Podobno konsola w sobie zapisuje jakies informacje, nie ma pewnosci, ze nie dostaniesz bana, nawet jak podlaczysz oryginalny naped...
     
  8. Siszunia

    Siszunia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    No to jest ciekawe ale czy prawdziwe
    i dodaję jeszcze dwa pytania

    4). Czy VER arcade to jest najbardziej biedna jeśli chodzi o wyposażenie jeśli tak to czy w środku bebechy też są w jakiś sposób skromniejesze?.
    5). Czy do ver arcade podłączę dysk od starej??
     
  9. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Ad 4. Bebechy są te same, lecz wersja Arcade ma dodatkowo wbudowaną kartę pamięci.
    Ad 5. Spokojnie. Najstarsze wersje Arcade (nawet inaczej się nazywały) nie miały wejścia na dysk, teraz wszystkie mają.
     
  10. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    mozesz tez naprawic e74 i grac dalej..
     
  11. Siszunia

    Siszunia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    No zostało tylko jedno czy flshowanie zmienia coś w środku konsoli czy tylko w DVD?? Jak podłączę oryginalny napęd ( nie flashowany) to będę widoczny jako pirat czy oryginał. Przypomnę , że drugi napęd będę miał fleschowany!!
     
  12. mietek909090

    mietek909090 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kazdy xbox360 od premieru w 2005 ma takie wejscie
     
  13. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    przeciez podczas flashowania masz naped odlaczony od konsoli i podpiety do kompa wiec odpowiedz sobie sam czy flash cos zmienia w sofcie konsoli :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum