1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zakup pierwszej konsoli

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez szynkaxd1, Luty 26, 2009.

  1. szynkaxd1

    szynkaxd1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam od dziecka jestem użytkownikiem PC ale planuję to zmienić ponieważ szkoda kasy ładować w kompa skoro moża kupić konsolę a kasy za bardzo nie mam.
    Chciałbym zakupić Microsoft XBOX 360 Arcade Edition Zależy mi aby była nowa ponieważ pasuje mi na nią fakturę (18,3% w przód ;p)
    Posiadam tv Sharp AQUOS 46 cali + kino domowe LG (szampanówki) i pomyślałem że byłby to nawet niezły komfort grania.
    mam następujące pytania:
    1. Czy ta wersja konsoli ma HDMI a jeśli nie to jak mogę inaczej podłączyć ją pod TV
    2.czy ma wejście VGA żebym mugł ją podłączyć pod monitor 17 cali CRT lub telewizor CRT 28 cali
    3.Ona chyba nie ma dysku to można na niej grać?? chodzi mi o to czy jak włązę oryginalną grę np.GTA IV to ona się instaluje na dysku??
    4.Podobno w tej konsoli można grać multiplayer przez internet ? Trzeba za to jakoś płacić abonament czy cuś??
    5.czy jak sie gra przez neta to są lagi?? co prawda mam neta 1MB z neostrady ale 3 komputery non stop korzystające z komputera
    Na razie to chyba tyle
    Bardzi prosiłbym o odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AdrianoKrK

    AdrianoKrK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    1.tak ma hdmi
    2.musisz zakupić kabel specjalny
    3.można grać (tylko jedyna gra mi doczytywała tekstury czyli GTA4 nie zwracałem na to uwagi!! a inne gry śmigają aż uszy się trzęsą) i można dokupić dysk o różnych rozmiarach 20gb,60gb,120gb
    4.Tak płacisz za Xbox Live 1 miesiąc masz gratis jak ją zarejstrujesz :D
    5. wątpię żeby były
     
  4. only

    only Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Ma HDMI
    2. Musisz kupić taki kabel lub podobny KABEL SPEED-LINK Xbox 360 HD (VGA/Stereo/Optical) SL-2312 - KSOL.PL
    3. Możesz grać, ale nie możesz instalować, konsola chodzi głośniej i dłużej się gry ładują. Lepiej dopłacić do Premiuma lub kupić dysk.
    4. Do grania przez internet potrzeba dysku. Kosztuje 20-25zł za miesiąc, 50-60zł za trzy miesiące i 120-150zł za 13 miesięcy. Przy zakładaniu konta dostaję się miesiąc Golda gratis.
    5. Do płynności powienien wystarczyć już 512MB, jednak im więcej tym lepiej. Ja mam 3 mega, a jednak są czasami lagi, to zalęzy tez od tego jakiego neta mają ci z którymi grasz.
     
  5. Nero1324

    Nero1324 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    1. Tak, ma HDMI.
    2. Kabel VGA można dokupić, aby podłączyć do monitora, a do telewizora powinien pasować kabel z oryginalnego zestawu.
    3. W ARCADE nie ma dysku w zestawie, można dokupić, ale bez niego można spokojnie grać.
    4. Aby grać na sieci, trzeba wykupić abonament.
    5. Na to pytanie nie znam odp.

    PS. Następnym razem szukaj.
     
  6. szynkaxd1

    szynkaxd1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy czyli do tej arcade można dokupić dysk alo chyba tylko wtedy jak sie chce przez neta grać??
    Czy ta konsola ma albo można jakomś przejściówke zrobić na optical (potrzebny mi do kina domowego) i na euro złącze??
     
  7. szynkaxd1

    szynkaxd1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam nie zauważyłem linku który podał only
     
  8. szynkaxd1

    szynkaxd1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jeszcze mam pytania
    1.Czy ten arcade ma takie gniazdo OPTICAL/OPTYCZNE ??
    2.Co daje dysk twardy można na niego skopiować zawartość płytki żeby jej nie wkładać późmiej aby sobie zagrać??
    3.Acha i jeszcze taki pytanko (nie będę przerabiał konsoli) mój kumpel sie chciał dowiedzieć czy żeby nagrać grę z komputera na konsolę trzba jakomś specjalną płytkę i napęd ??
    4.Do arcade dostajemy 1 pad czy 2??
    5.Czy te pady są bezprzewodowe?? jak są to som na baterie czy co ?? zwykłe paluszki czy mają wbudowaną baterię??
     
  9. AdrianoKrK

    AdrianoKrK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    1. tego to juz nie wiem!!
    2.tak kopiujesz na niego gry i wtedy nie pracuje tak głosno napęd
    3.najlepiej miec płyty Verbatiny DVD-DL a nagrywarki teraz sa prawie wszystkie do nagrywania DL jak kupił nie dawno to pewnie może
    4.dostajesz 1 pada a 2 mozesz po prostu wyudzic jest watek na ten temat >>mi sie udało :D<<
    5.tak pady sa bezprzewodowe maja gratis baterie. sa to zwyczjne AA 1.5
     
  10. szynkaxd1

    szynkaxd1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A na długo starcza taka bateria?? trzeba co dziennie ładować ??
     
  11. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    starcza na okolo 3tyg/miesiac :) a gram duuzo ;]
     
  12. szynkaxd1

    szynkaxd1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To wspaniale
    Planowałem kupno podzespołów do komputera ale chyba jednak wybiorę xbox'a (zawsze jakieś nowe doświadczenie jak mi się nie będzie podobał to trubno 700zł do tyłu) za 700zł kompa nie zmodernizuje a bardzo chciałbym osbie zagrać w GTA IV
    Jak wygląda sterowanie w GTA IV COD 4/5 ?? chyba gorzej niż na myszce da sie wogule grać tam w jakieś strzelaki itd??
     
  13. AdrianoKrK

    AdrianoKrK Banned

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    chłopie przyzwyczaisz się w chwile (ja długo nie potrzebowałem a śmigałem) GRATULUJE DOBREGO WYBORU :D
     
  14. manhunt13

    manhunt13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Inowrocław
    Mi na padzie się lepiej gra niż na klawie i myszy także w strzelanki (GoW i GoW2 załapałem odrazu ;p).
     
Wczytywanie...

Poleć forum