1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

zakup xboxa 360 arcade .Proszę o odp. na moje pytania

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez szoch, Styczeń 18, 2009.

  1. szoch

    szoch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Witam
    Niedługo chce sobie zakupić xboxa 360 arcade (tanszy i na razie starczy mi single player i gra z kumpem na 2 padach) . Mam kilka pytan co do xboxa ,poniewaz bedzie to moja pierwsza konsola.

    -Czy kupując xboxa ze sklepu np. media markt wszystko jest juz wgrane i wystarczy podlaczyc tylko do telewizora i mozna grac.
    1.W czym arcade jests gorszy od innych wersji.
    2.Gdzie najtaniej kupic (mieszkam w Warszawie ja mysle o media markt)
    3.Co to jest Rod i ogolnie jakie awarie groża xboxowi.Na co uważać by go nie zepsuć. Co najczesciej sie w nim psuje. Co robić w razie jakiej kolwiek awarii.
    4. Ile mozna grać bez przerwy (żeby za bardzo sie nie nagrzał) i ile po takiej grze musi odpaczac by dalej móc grać.
    5. jaka pozycja dla xboxa jest lepsza pionowa czy pozioma.
    6. Jaka jest średnia długość życia 360 arcade.
    7.Czy jest możliwośc podłączenia do xboxa klawki i myszki.


    Z góry dziękuje za pomoc!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1 w niczym (po prostu nie ma dysku twardego i kabla HD)
    2 na allegro??
    3 przegrzanie sie xboxa
    4 z 5 h bez problemu
    5 wg mnie pozioma
    6 taka sama jak innych wersji
    7 jest ale przez przejsciowke ktora kosztuje 250-300zł

    Ps na przyszłosc szukaj na forum zanim zadasz takie podstawowe pytania :)
     
  4. szoch

    szoch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    warto cos jescze wiedziec o xboxie , a i ta dlugosc zycia to mozna dokladniej bo nie wiem ile inne trzymaja
    a z tym przegrzaniem to skad mam wiedziec kiedy juz jest za wysoka temperatura i czy przegranie sie xboxa to ten Rod.

    Warto przerabiać xboxa.
    Ile powinien kosztować xbox 360 arcade na xbox zeby sie bardzie oplacalo niz w sklepie. Mi się wydaje że w media widzialem za 650zł .Czy taka wersja w media ma hdmi , płyte falcon i ulepszone chłodzenie (podobno juz wszystkie tak maja i podobno to najwazniejsze rzeczy)
    Gdzie się zgłaszać w razie awarii. Znacie jakis dobry serwis w Warszawie.

    NOWY XBOX 360 ARCADE + iXtreme 1.5 FLASH Warszawa (527587256) - Aukcje internetowe Allegro Czy oplaca sie kupić tego przerobionego xboxa


    I jakie są różnice w oprogramowaniach tan np ma ixtreme 1.5 flash

    Czy opłaca sie kupić przerobionego czy normalnego za 650zl w media. I czy jesli bede mial przerobionego to bede mogl gry z neta sciagac na xboxa i beda normalni chodzily.
     
  5. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Witam.
    Mam nowe Arcade juz z przerobionym napedem cena 749 zeta jelsi cie interesuje to zapraszam na PM mam aukcje na allegro :)
     
  6. Agron95

    Agron95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    -tak wszystko jest wgrane i można od razu grać
    1.Nie ma kabla HD i twardziela ale bez tego też się da grać
    2.Saturn i Elektro World w MM jest z grą Sega Tennis która jest głupia jak nie wiem co a to jest +50zł
    3.[​IMG] wyświetla się gdy zdarzy się ogólny błąd systemu. Należy uważać na przegrzanie się konsoli zapalają się wtedy 2 diody. Przy przegrzaniu należy wyłączyć xboxa i dać mu ochłonąć lub gdy stanie się coś innego dać na gwarancję.
    4. Długo Mój chodzi po 8godz.
    5. Bez różnicy w jakiej wolisz w takiej ustaw tylko nie przestawiaj go gdy masz płytę w napędzie bo ci porysuję ci płytę
    6. Na to pytani nikt ci chyba nie odpowie to zależy od ciebie
    7. jest ale przejściówka dużo kosztuje

    RoD sygnalizuje dużo rzeczy może też przegrzanie jeśli ci się pokaże odstaw xboxa na tyle żeby był zimny jeśli go włączysz i dalej będzie tak to oznacza inny błąd. Xbox nie ma określonego życia kiedy będzie Ded będzie ded.

    Żeby się bardziej opłacało musiało by być ze 100zł ale wątpię żebyś na allegro znalazł tam są po 550zł a to 50zł zapłacisz za przesyłkę. Ma i HDMI i Flacona i chłodzenie ale jak mówiłem lepiej kupić w EW czy w Saturnie. Zgłaszać się do sklepu lub po wygaśnięciu gwarancji "sklepowej" do M$ telefon będziesz miał w karcie gwarancyjnej. No opłaca się to tak jakbyś kupił xboxa za 600zł i te 150zł dał na przeróbkę.

    Czy chcesz kupić i przerobić czy kupić przerobionego to zależy od ciebie na to samo wyjdzie. Jeśli będziesz miał gry ściągane xbox live to nie musi być przerobiony jeśli gry będziesz miał nagrywane przez siebie to tak
     
  7. szoch

    szoch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    a slyszalem od niektorych ze xboxy podobno bardzo plyty rysują. Czy to prawda??
    Czy tylko podczas przestawiania go plyta sie rysuje ???

    Mówisz że jeśli gry będą ściągane z xbox live to nie trzeba miec przerobionej (to można tak całe wersje ściągać ,czy tylko dema) , a co do nagrywania przez mnie płyt to jak to jest ściągam gre z neta na xbox 360 , nagrywam na płytke ,wkładam do konsoli i dziala normalnie.


    http://allegro.pl/item527587256_nowy_xbox_360_arcade_ixtreme_1_5_flash_warszawa.html a oplaca sie kupic tą przeróbke. Mnie tylko jedno nie zadowala w tym ,gwarancja na tlyko 3 miesiące ,więc chyba lepiej kupic oryginala i potem za jakis czas przerobic jak sie gwarancja bedzie konczyc.


    Podobno Jasper jest lapeszy od Falcona ,czy w sklepie mozna juz zakupic konsole z Jasperem
     
  8. Agron95

    Agron95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak to prawda ale tylko w napędach samsunga które nie są już produkowane więc kupując xboxa nie musisz się martwić, w nowszych napędach TYLKO podczas przestawiania konsoli w płytą w napędzie, płyta się rysuje i powstaje taka ładna okrągła rysa

    Z xbox live można ściągać albo całe wersje ze starego xboxa albo dema z 360,
    w takim przypadku musisz mieć przeróbkę

    Opłaca się ale po czasie gwarancji będziesz musiał wydawać na serwis a to cz kupisz przeróbkę czy kupisz w sklepie i przerobisz to zależy od ciebie jeśli ci potrzebna przeróbka to kup z przeróbką jeśli nie to kup w sklepie

    Jesper jest lepszy od flacona czy w sklepie można kupić nie jestem pewien jeśli na xboxsie jest data XX-08-2008 lub nowsza to jest Jesper
     
  9. matysking

    matysking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    W empiku Xbox'a Arcade ostatnio widziałem za 629 zł. Przeróba w Warszawie powinna wahać się w granicach 50-80 zł maks. Co Ci sie bardziej opłąca musisz sobie sam odpowiedzieć, za 749 zł już masz wszytsko gotowe i nie musisz nikogo szukać, jeździć, bawić się z przerabianiem. Ale te ok 80 zł może być warte zachodu, wszak to są ze dwa opakowania Verbatimów DL po 10 sztuk każde...przemyśl to dobrze.
     
  10. szoch

    szoch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Na razie jednak kupie oryginala ze sklepu. Przemyślałem to .Najwyżej później go przerobie.
    No to dobra wiadomość ,że płyty już sie nie rysują. Bo martwiłem się że po kilku miesiącach płyta do dupy. To dobrze jeden problem z glowy mniej nie musze że mi płyty będzie rysować

    Mam jescze kilka pytan.

    1.W jakim Emipku widziałeś xboxa 360 za 629zł (Warszawa) , a jak nie tam to gdzie widzieliście najtaniej xboxa w Warszawie
    2.Słyszałem że gry można wymieniać w jakichś punktach . Gdzie są takie miejsca i jak to się odbywa (wymieniając gry by się sporo zaoszczedziło) . Mieszkam na Targówku w Wawie i słyszałem, że podobno taki punkt wymiany jest w Carfourze na Wileńskim jest (tam by dla mnie najblizej bylo) ,jeśłi ktos tam był to ile taka wymiana kosztuje.
    3. Ile kosztuje taki kabel 1m lub 2m HDMI I SCART

    A razem w zestawie Xbox 360 arcade jaki jest kabel do telewizora.
    Bo w domu mam dwa telewizory jeden płaski LCD Ready HD 37 cali z wejściem HDMI (ale do niego mam rzadko kiedy dostep bo jest w salonie , u siebie w pokoju mam starszy telewzior kineskopowy 100hz 29 cali i on chyba nie ma HDMI tylko Scart (czy jakoś tak ,własnie nie wiem jakie ma wejście) chyba ,jak wróce do domu to sprawdze.
    Ale jaki jest kabel w zestawie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum