1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zakup xboxa- dylemat

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sidzej, Lipiec 25, 2011.

  1. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Jestem nowy i nie bardzo sie znam wiec prosze o wyrozumialość. Chcę kupić xboxa tylko do gier. Przerobionego. I teraz mam dylemat czy kupic przerobionego bez bana czy przerobionego z banem? Raczej nie bede gral w multi. Znalazłem na allegro taką oferte w takiej cenie bo lepszej nie moge znalezc jezeli ktos ma lepszą to proszę o link.
    Xbox 360 Jasper 20 gb pad zasilacz kable HDTV ,VGA (1734755007) - Aukcje internetowe Allegro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To nie jest jasper, typ ściemnia

    Za 500zł możliwe że uda ci się kupić jaspera z dyskiem nawet 60gb
     
  4. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dlaczego to nie jest jasper ?? Data produkcji to 2009-01-07.

    Sam już nie wiem tyle sie naszukalem i nic nie moge dobrego znalezc, wszystko drogo :/
     
  5. GreenPeace

    GreenPeace Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    Jaspery to sa 12.1 i jak ma 12.1 A to jest to na 100% jasper ;) a to jest 16.1 A Xenon/zephyr, NIE KUPUJ! W dodatku, ten xbox co chcesz kupic byl juz naprawiany w serwisie, poniewaz posiada naklejke "serwis date" obok daty produkcji, czyli psotliwy :) Odradzam zakupu od oszusta :>
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    to nie jest data produkcji tylko data ostatniego serwisowania.
    MFR Date - data produkcji
    Service date - data serwisowania
    To na zdjęciach to jest xenon który jest nieprodukowany od 2006 roku. Jaspery najlepiej poznać po gnieździe zasilania bo były już przypadki na forum że ktoś kupił falcona z zamienioną górną częścią obudowy.
     
  7. o9d6

    o9d6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawie
    Koledzy mają rację, to Xenon, bardzo usterkowy model. Nie kupuj! Nawet jak coś naprawią to inna część się psuje i tak w kółko. Kup Jaspera lub 45nm.
     
  8. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK dziekuje za rade. Możecie mi jakiś polecić z allegro ? Bo ja sie nie znam i kupie jaspera a okaże sie że to zephyr.
     
  9. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  10. GreenPeace

    GreenPeace Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Jaworzno
    Jasper jak sie patrzy :D Napisz do kolesia, ze za 500 + przesyłka go bierzesz i jest twój :)
     
  11. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK zastanawiam sie wlasnie nad nim, lecz jeszcze jedno male pytanie. Jezeli jest przerobiona i mam sciagnieta grę to jak mam ją na niej uruchomic jezeli nie ma dysku ? Bo jestem zielony
     
  12. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Te gry to są pewnie piraty na verbatimkach :p Nie pokazuje bo by go zgarneli wtedy. A tak nic mu nie udowodnią.
     
  13. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak odpalić sciągniętą gre jeżeli nie ma dysku ??
     
  14. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Taką grę możesz mieć tylko na slimce 4 GB ponieważ tylko tam masz wystarczającą pamięć. Wchodzisz w Bibliotekę gier i tam masz grę, wybierasz i uruchom.
     
  15. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale na arcade bez dysku moge odpalic tylko musze nagrac na plyte tak ?
     
  16. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gra ZAWSZE musi być w napędzie jeśli chcesz ją odpalić.
     
  17. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem, chodzilo mi tylko o to czy na konsoli bez dysku zadziala sciagnieta gra.
     
  18. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak, tylko musisz ją spatchować itd. itp. Nie znam się zbytni na tym bo mam oryginały. No i oczywiście przerobiony xbox :D
     
  19. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    wystarczy sprawdzić obraz w abgx i nagrać :D nic nie musisz patchować dla LT+1.9, jeżeli abgx wyświetli wszystko na zielono oczywiście ;)
    Problem jest z grami AP2.5, bo na razie nie ma możliwości ich odpalenia. Trzeba poczekać na patche dla najnowszego dasha
    Na szczęście jest to tylko 6gier: CoD MW2, CoD: Black Ops, Fable III, NFS Hot Pursuit, Halo Reach, AC:Brotherhood o ile dobrze pamiętam
     
  20. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Heh jeszcze jedno do tego pierwszego linku. Nikt nie zauważył że nie ma tam wejścia HDMI ?? Wszystkie Jaspery a nawet Falcony mają to wejście
     
  21. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra kupiłem xboxa. A teraz mam pytanie czy jest jakiś poradnik jeżeli chodzi o nagrywanie gier. I jeszcze o co chodzi z tym LT+ 1.9 i jak to sie wgrywa i jeszcze sie mi jakis "dash" obilo o uszy.( uff duzo tego) Nic z tego nie rozumiem co i jak. Proszę o jakieś wyjasnienie lub poradniki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum