1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zakup xboxa i monitora.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nUneKKK, Grudzień 26, 2010.

  1. nUneKKK

    nUneKKK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.
    Postanowiłem założyć ten temat poniewarz mam wątpliwości co do kupna xboxa.
    Więc tak, chciałbym kupić xboxa ale mam na ten zakup tylko 1450zł.

    Tylko tak, ja mam słaby telewizor mianowicie 21" 50hz ma około 5 lat, LG Flatron.
    Więc chciałbym kupić xboxa + monitor + jakieś gry, ale czy do każdego monitora moge podłączyć x'a czy musi być w nim coś specjalnego? bo koło mnie niedaleko w sklepie są 19" po 399zł i 22" po 499zł.

    Tak więc czy warto?

    A i czy w zestawie z xbox arcade i elite są kable do podłączenia x'a do monitora czy musze coś dokupywać?

    Z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wieszax

    wieszax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam na tv lcd podlaczonego xboxa i nawet nie rozgladalem sie nad opcja xbox+monitor
     
  4. nUneKKK

    nUneKKK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ale ty masz lepszy tv, ja mam jakiśstary crt, więc nie ma takiej opcji.
    Czekam na dalsze odpowiedzi :)
    A i jaki bym nie kupił monior manoramiczny to nie będzie żadnych pasków etc? normalnie na cały ekran?
     
  5. KamiLLCR7

    KamiLLCR7 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdańsk
    W zestawie nie ma kabla do monitora ; /
     
  6. COREONE

    COREONE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. nUneKKK

    nUneKKK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy kupie taki kabel w sklepie ?
     
  8. kuba295

    kuba295 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legionowo
    W NP. całej arkadii nie ma. ja kupiłem madcatz od typa na allegro miałem wczesniej ten co napisał Coreone i niebył dobry na madcatzie jest git.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kupisz ale nie polecam tego typu kabli tzn podróbek, sam taki kupilem i obraz na monitorze rozmazany i kolory blade i nie da sie ich wyregulować, kabel ten rozebrałem i uzywam go tylko do dzwieku, a do monitora idzie kabel HDMI --> DVI
     
  10. COREONE

    COREONE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam tego typu kabel i żadnego rozmazanego obrazu nie mam, normalnie mi działa bezproblemowo żadnych bladych kolorów, ale wiadomo hdmi będzie lepszy
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec masz szczęście, większość z nich to nic nie warte zle zrobione kable i bynajmniej to nie tylko moja opinia, rozmazany obraz widac np w menu xboxa na czcionce
     
  12. nUneKKK

    nUneKKK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, to już się jakoś w sklepie dobierze kabelek, xboxa i monitor :) a i chciałem sie zapytać lepiej arcade czy elite? elite ma dysk ale wolał bym nie przepłacać za ten dysk i dołożyć do monitora. Czy głośno będzie chodzić xbox bez dysku? chodzi mi o arcade/
    A i czy wystarczy zwykły panoramiczny monitor czy musi byc jakis pro fullhd czy coś? :)
     
  13. bruck7

    bruck7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sędziszów
    tak głośno będzie czytało płyty
    polecam kupić na allegro elite, ja kupiłem za 700zł
    a bedziesz przerabiał konsolę czy nie?
     
  14. nUneKKK

    nUneKKK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie, nie będe przerabiać konsoli, zakup przez internet nie wchodzi w grę. Bardzo głośno? czy da się to mniej więcej do czegoś porównać?
    Czy ta wysoka głośność będzie przez cały czas grania czy tylko na początku? ile kosztuje taka standardowa gra? (tak moge zobaczyć w sklepie ale już mnie ciekawość zżera :)) np. forza? albo fifa?
     
  15. bruck7

    bruck7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sędziszów
    no to będzie musiał dużo wydać kasy na x-sa, na necie są lepsze oferty i można dużo zaoszczędzić

    jak nagrywasz płytę na stacjonarnym pc , mniej więcej tak głośno

    przez cały czas grania

    jeżeli masz zamiar kupować gry w sklepie to nie zaoszczędzisz nic
    najlepiej przez internet kopować
    gry na konsole zaraz po premierze kosztują 199zł przeważnie(w sklepie)
    w necie od 100 kupisz

    a dlaczego przez neta nie kupisz x-sa??
     
  16. nUneKKK

    nUneKKK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurcze drogie te gierki ;) ale mi nie chodzi po premierze tylko jakis czas poniej, bo w tesco widziałem gry po 99zł, praktycznie wszystkie, niektóre były tylko chyba po 169zł i 119zł
     
Wczytywanie...

Poleć forum