1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zakupilem swojego pierwszego Xboxa 360 elite 250 gb JASPER-ka! Pare pytan:

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez maxkb88, Grudzień 23, 2010.

  1. maxkb88

    maxkb88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Zakupilem wlasnie Xboxa 360 elite 250gb z zasilaczem 150w JASPERA plyta oto opis z aukcji:
    " Przedmiotem aukcji jest używana konsola xbox 360 w wersji ELITE

    W skład zestawu wchodzi

    KONSOLA XBOX 360 ROK PRODUKCJI 2009 05 18 HDMI NAPĘD BENQ/LITEON

    DYSK TWARDY 250 GB

    ZASILACZ 150 W(JASPER POPRAWIONE CHŁODZENIE)

    KABEL ZASILAJĄCY I KABEL TV/hdtv,KABEL ETHERNET,ZESTAW SŁUCHAWKOWY

    KSIĄŻECZKI

    PAD BEZPRZWODOWY (super stan)

    KONSOLA W super STANIE PRZEROBIONA(iextreme 1,5) 100 %SPRAWNA

    KONSOLA zakupiona w 2009 w PL w grudniu,niestety razem z pudłem wyzucony został paragon

    Konsola nie była otwierana posiada fabryczne pląby."

    Po przemyslaniu i rozwazeniu postanowilem go zakupic zaplacilem 700zł z wysylka allegrowicz mial 600pozytywow teraz czekam z niecierpliwoscia na paczke i mam teraz pare pytan co do iextreme 1,5 jestem zielony wtym dlatego chce sie dowiedziec cos na ten temat przerobienia konsoli oraz czy oplacilo sie taka konsole za 700zł oraz czy wielkie straty bede mial wobrazie jak bede gral na monitorze 21' LCD poprzez kabel VGA ??

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SarnaOne

    SarnaOne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie jest to mozliwe ze zostala przerobiona, a nie byla otwierana, ewentualnie zostaly umiejetnie sciagniete plomby i naklejone na nowo
     
  4. maxkb88

    maxkb88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ?? mozesz jasniej to mowisz ze allegrowicz wciska kit ze niebyla rozkrecana nigdy? na czym polega ta przerobka oraz czy jest dobra przerobka ?
     
  5. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Po kimś kto pisze 'pląby' nie można oczekiwać za wiele. Z tego co słyszałem bez rozkręcenia to się nie przerobi xboxa...
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Przerobka ta polega na wgraniu odpowiedniego FW do napedu, a zeby dostac sie do napedu trzeba otworzyc konsole.
    Wersja iXtreme jest juz dosc stara i przydalaby sie aktualizacja do najnowszej wersji.
     
  7. maxkb88

    maxkb88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to znaczy ze gry nie beda chodzic na tej przerobce czy co? bo naprawde nieznam sie na przerobkach i cena 700zl to zadurzo ?
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Beda chodzily, bo po to jest ta przerobka.
    Ale bedziesz musial patchowac gry na nizszy wave.
    I ryzyko bana bardzo wysokie.
     
  9. BratMichała

    BratMichała Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    te nowe nie będą chodzić :_ przerób sobie na lt+ gry z ap25 nie beda dzialac i jak bedziesz chcial zagrac i zapyta o aktualizacje to sie nie zgadzaj bo sie aktualizuje i masz flage, a gra się nie włączy :_
     
  10. maxkb88

    maxkb88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm ale to tylko jak podlacze go do internetu tak?? a co do oryginalow to wszystkie beda chodzic ??
     
  11. kierownik2000

    kierownik2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. rubensk

    rubensk Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    cos koles przekolorowal ta aukcje no soft stary jest nie wiadomo czy ma bana bo nie zapytales:) no i nie przypominam sobie zeby w 2009 roku produkowali juz w polowie tego roku 250 hdd moze se zmienil na wiekszy z tego co pamietam wtedy krolowaly 120 gb hdd oryginalne no i oby dobrze zapakowal bo jak by nie bylo to made in czajna:) a cena hmmmmm no jak bedzie nie zajechana to cena ok -chociaz powiem ci ze najlepiej jak kupowac konsole uzywke to nie przerabiana-masz stary soft i tak bedziesz musial wydac hajs na najnowsza przerobke o ile chcesz grac w najnowsze gry i nowsze nie paczujac ich bo woiadomo ze nie byla tyle pchana co na piratach no chyba ze mial tyle hajsu ze zaglowal oryginalami jak kopiami:) ogolnie to no nie wiem co powiedziec niby 700 zl konsola prawie 2 lata a jak bys uzbieral jeszce troszku wiecej to bys mial fuknkiel nowke ale to tylko moja opinia pozdro
     
  13. rubensk

    rubensk Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    a co do vga to stary oczywiscie ze sa jak masz szanse to na hdmi podepnij albo przyjnajmniej przez komponent
     
  14. rubensk

    rubensk Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    Jeszce raz sie zastanowilem i nie wiem czy wogole sa kable x-vga?
     
  15. Tauosu

    Tauosu Banned

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    a co to jest kabel x-vga ? bo nie slyszalem o takim

    700 zł za używke... ja dałem rok temu 599 za nówke sztuke nie śmiganą, tyle że bez dysku...

    Jak pod monitor to DVI lub HDMI jak nie masz ani tego, ani tego wtedy biegasz na VGA.
     
  16. rubensk

    rubensk Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    chodzilo mi o kable xbox360-VGA bo nie spotkalem sie z takim kablem no chyba ze ten co kupilem z konsola ma to wejscie ale szcerze mowiac nie patrzalem sie bo odrazu dawalem na full hd...sorowa za slang:) al3 zalezey za jaka dales 600 zl jak za arcade to gratulacje:/
     
  17. DonPiwny

    DonPiwny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Nie ma sensu kupować używanej konsoli za 700zł... jeszcze dodatkowo z iXtreme 1.5 ? Lepiej kupić nówke arcade bądź elite w podobnej cenie...
     
  18. maxkb88

    maxkb88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hehe czytam tak wasze wypowiedzi i zastanawiam sie czy to ja jestem zielony czy wy ;) no to tak rubensk pierwsze pytanie jakie zadalem kupujacemy bylo czy konsola nie posiada BANA.. wiec nie ma :) co do dysku to tak 120 tez jest i do tego dokupil 250 gb czyli wsumie 2 dyski mam za ktore smialo wezme 300zl ;) 700zl duzo? hmm zdaje mi sie ze nie jak to mial starszy 36letni facet ktory gral odswietnie gry nie byly z plyty odpalane tylko wszystkie z dysku ... co do kabla x-vga to nawet micsroft go ma dla xboxa za 199zl ;) Hdmi pod VGA tu masz przyklad podrobki za 20zl kupisz Kabel VGA Xbox360 HD AV CRT LCD PLAZMA MOBISOFT (1364861820) - Aukcje internetowe Allegro pelno tego jest :) jakosc podobno niewiele rozni sie od TV no ale zoabcze w poniedzialek jak to wyglada ... Tauosu 600zl za co dales ? bo chyba sam nie wiesz ja napisalem ze za Elie z 250gb Jasper plyta zasilacz 150w !!! ;) ty pewnie za arcade z zasilaczem 203w ;p ktora pochodzi jescze pol roku ;) dlatego uwazam ze za 700zl X Elite z 250gb i 120gb hdd z kablami padem ktory wyglada jak nowy oraz mnostwo gierek nie jest wysoka cena patrzac na to ze wtym jeszcze jest wysylka zubezpieczeniem ;) no ale nic zoabcze co z tego bedzie i napisze ... co do przerobki to i tak nie mam zamiaru grac w piaraty chyba ze czasem bo mam bardzo dobry dostep do oryginalow i ktore czekaja na polce ;) i na prawde Ciezko za 700zl kupic poltora roczna konsole z 370GB hdd przerobiona (wjaki kolwiek sposob) ELITE z Plyta JASPER-a 150w zasilacz NIE KATOWANA PRZEZ DZIECIAKOW ! z padem (ktory wyglada jak nowy!) ...
    pozdrawiam swiezakow ;]
     
  19. DonPiwny

    DonPiwny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Ja kupiłem arcade Jasper za 600zł ponad pół roku temu ! Zasilacz 150w, dysk dostałem od znajomego za flaszke (120gb), headset razem z kilkoma kabelkami wylicytowałem za nie uwierzysz 7zł ! aha i co do katowania przez dzieciaków to tak samo głupi tekst jak w ofertach otomoto "Auto prowadzone przez kobiete".

    Jak się ma głowe do interesów to się płaci mało. A moim zdaniem lepiej kupić nową konsole i tyle w tym temacie :)

    P.S > Nie zaprzeczam, oferta jest niezła
     
  20. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    maxkb88 Sadzisz więcej błędów niż chyba ktokolwiek na forum używaj ą ,ę ,ł itp co do cenny strasznie wygórowana , dyski prawie na pewno nie oryginalne przynajmniej 250 gb pewnie tylko jedna obudowa więc za te dyski dostaniesz max 160 zł a nie 300 zł o jeszcze lepiej jaki dysk 120gb gdzie niby jest napisane że daje 2 dyski ??. Gry ?? Gdzie w opisie aukcji masz gry ?? I dlaczego 700 zł skoro wylicytowałeś za 100 zł ?? co do nie otwierania konsoli to jest to nie możliwe skoro ma iextreme to konsola była otwierana na 100% jeśli nie ma bana to jest pewnie oflagowana do tego nie masz gwarancji na konsolę bo za przerobienie traci się ją a i jak dostaniesz już bana to nie będziesz mógł grać na xbl , jakie ubezpieczenie gdzie tak pisze na aukcji , a i kabel x-vga nie istnieje to co pokazałeś to jest kabel component - vga , ta nie katowana przez dzieciaków bo co sprzedawca a raczej sprzedawczyni bo katarzyna1955 to kobieta tak ci powiedziała ?? akurat zapewniam cię że była katowana, jeszcze jakieś mity Świeżaku ??? Nie mów że ktoś coś źle pisze skoro nie masz 100% pewności .

    Link do aukcji dla potomnych :)

    http://allegro.pl/show_item.php?item=1378676562
     
  21. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Skąd wiecie czy była katowania nie wiem czy była już w tych czasach wersja Elite 250gb chyba więc dysk WD ( 90%) . Co do cabla VGA jest sam go używam i żal mi takich co piszą że nie ma takiego ( jest kabel M$ ,BigBena i podróbki kble M$ I BigBen kosztują ok 110zł nawet mniej a nie 199zł jak ktoś napisał) jakość trochę odbiega od HDMI mam to i to ale xa i tak mam pod monitor (VGA BigBen i chincze na głośniki 5.1 ) zaznaczę że kabel VGA ma rozdzielczość full hd czyli 1920X1080. Przeróbka 1.5 za stary konsola była otwierana na (200000%) niem a innej możliwości widziałem jak się przerabia konsole i się przekonałem jak chcesz nie patchować gier i grać w takie tytuły jak NFS:HP czy AC:B to musisz mieć LT+ do neta nawet nie podpinaj za duże ryzyko może konsola już jet oflagowana przez poprzedniego właściciela

    PS: Sam kupiłem 2,5 roku temu Arcade za 590zł z grą więc ci co nie wierzą są naiwni bo przepłacają i nie umieją szukać ja szukałem na allegro aż pojechałem pewnego dnia do Media a tu promocja i kupiłem a na allegro prawie ( w tamtych czasach ponad 2,5 roku temu królował Falcon ) 700zł + przesyłka bez gry ( Więc kupiłem Falcona za 590zł kiedy stał po 700zł i są takie okazje jakieś 1,5 roku później widziałem taką samą promocję ( trochę droższa 600zł ) tylko ze Jasper i naprawdę się da
     
Wczytywanie...

Poleć forum