1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zakupiony kabel <skrętka> do internetu ma być do karty sieciowej czy podłączony do PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomiq2, Lipiec 16, 2010.

  1. tomiq2

    tomiq2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    Witam
    Mam pytanie
    1.Mam kupić kabel do internetu skrętkę i podłączyć go do komputera
    czy do karty sieciowej ?
    2.Są jakieś rodzaje tych kabli np. że jeden idzie do kompa a drugi rodzaj do karty sieciowej < Czy to ma jakieś znaczenie? czy po prostu jest 1 rodzaj i do
    wszystkiego pasuje?>
    Z góry dzięki
    PODZIĘKUJE ZA WAJAŚNIENIE !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. tomiq2

    tomiq2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    A jeśli mam router to router mam podpiąć do xboxa?
     
  5. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. tomiq2

    tomiq2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    Właśnie podpiąłem już pare razy ale nic to nie dało ...
    MAm w domu u góry router a tam też xboxa.
    Koło routera jest gnaizdko takie telefoniczne takie coś...
    Podobne tylko że się podłącza właśnie tam taki kabel skrętke .
    Ja to odpiąłem przyczepiłem do xboxa i podłączyłem router do gniazda.
    I nie było dalej neta
     
  7. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz udostępnić połączenie w ruterze dla xbox'a z komputera z którego go konfigurowałeś.
     
  8. tomiq2

    tomiq2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    Achaa...
    Czyli mam wejść na te ip i tam konfigurować? 192.168.2.1
    Czy w jaki sposób/

    Czy mam normalnie na kompie konfiguriować czy na stronie?
     
  9. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na stronie na której konfigurowałeś router powina być możliwość dodania urządzenia. Tam wprowadzasz adres mac konsoli, ip itp. Powinno chodzić zaraz po podłączniu, widocznie masz tak zabezpieczony router.
     
  10. tomiq2

    tomiq2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    Acha jeszcze jedno pytanko.
    Gdzie jest wejście na ten kabel skrętka w karcie sieciowej?
    Ja przy karcie sieciowej nie mam żądnego wejścia...
    Tylko tam u góry koło wejść USB mam takie wejście na taki kabel...
     
  11. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zrób fotke z tyłu komputera i wrzuć na fotosik.
     
  12. tomiq2

    tomiq2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
  13. tomiq2

    tomiq2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    Czekam na odpowiedz ....
     
  14. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dałeś link na strone główną fotosika.
     
Wczytywanie...

Poleć forum