1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zamiana Benq VAD6038 na LiteON?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez smrodorodek, Kwiecień 12, 2010.

  1. smrodorodek

    smrodorodek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy da się zamienić napęd w Xbox 360 Arcade z oryginalnego Benq VAD6038 na LiteON? Widziałem w sklepie internetowym video-play napęd LiteON'a, ale w opisie jest, że nadaje się jako napęd zastępczy do nowych modeli konsol, a ja mam dosyć stary model więc dostałem głupawki. Zależy mi na tym, żeby zmienić napęd właśnie na LiteONa, a nie na Samsunga ze względu na iXtreme LT 1.1, który jest na Samsunga niedostępny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Śmiało możesz kupić liteona będzie działał to jest pewne, pamiętaj tylko że potrzebujesz klucz ze starego napędu czyli benq z wydobyciem którego też nie ma większych problemów.
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    tak ale musisz mieć klucz z obecnego napędu
     
  5. smrodorodek

    smrodorodek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Serdecznie dzięki za odpowiedź.
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    na Benq też już jest iXtreme LT 1.1 :D i bardzo prosto się do niego wgrywa różne bajery :)
     
  7. smrodorodek

    smrodorodek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze jedno pytanie. Mam ten klucz z Benq, nawet już go wmontowałem do IxTreme LT 1.1 z LiteON'a pod Jungle Flasherem. Teraz pytanie czy, żeby go wgrać do LiteON'a, jak już go kupię, to będę potrzebował jakiegoś specjalistyczne sprzętu (np. Xcute Extractor)???, czy wystarczy tak jak w przypadku Benq tylko kontroler Sata Via VT6421A i najnowszy Jungle Flasher?
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak tylko to co napisałes wystarczy via + JF ,ale Benq jest lepszy nie wiem po co wymieniasz ? wgraj LT 1.1 do Benq i po sprawie , no chyba że ci nawala i wymieniasz ?
     
  9. smrodorodek

    smrodorodek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mój Benq ma czasem problemy z odczytem niektórych płytek (pojawia się komunikat "wyczyść płytę miękką szmatką"). Dlatego tak pytam o wskazówki na wszelki wypadek, aby w razie totalnej awarii szybko i sprawnie wymienić go na inny napęd. Póki co wgrałem do niego iXtreme LT 1.1 i te płytki, których Benq nie czytał nagrałem od nowa tym razem z prędkością 4X, a nie 10X jak poprzednio i na razie problemy z "miękką szmatką" zniknęły. Mam nadzieję, że ten Benq jeszcze trochę mi posłuży :) Ps. Dziekuję za odpowiedzi na moje pytania :)
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    chłopie gier na xboxa nie nagrywaj z predkoscia x10 ,nie dziwie sie ze naped nie 'wytrzymywał'
    zawsze na x2 lub x4 ,nie bedziesz mial problemow z odczytem
     
Wczytywanie...

Poleć forum