1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zamiana Liteona na Samsunga Xtreme 5.2 i problem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez eoneee, Styczeń 31, 2009.

  1. eoneee

    eoneee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Cześć wszystkim, jest sprawa tego typu, że miałem w pradawnych czasach konsole która odnalazła ścieżkę ku trzem diodom śmierci i umarła, ale wcześniej przerobiony został jej napęd samsunga i wgrany firmware Xtreme 5.2, wiem prehistoria, ale od tamtego czasu nie ruszałem konsoli, bo ładnie mi śmigała to pokierowałem się zasadą- jak jest dobrze nie trza psuć. Ale teraz dziewczyna moja cudowna zaszalała i uraczyła moje oczy nową konsolką z napędem liteona. Włożyłem wiec stary napęd samsunga do nowej konsoli.. wkładam gierkę a tu motyla noga, okienko z napisem - if you want to play this disc put it into the xbox 360 console. WTF? Oco kaman? wrzucam oryginalną grę i to samo. Czy muszę wgrać do samsunga nowego iXtreme 1.5? Albo 1.41, bo z tego co czytałem na forum to 1.5 wielkich rewolucji nie wnosi(dla starszych napędów oczywiście). Macie jakieś sugestie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Standard.
    Po pierwsze musisz wgrać klucz do samsunga od liteona.
    Po drugie musisz spuffować samsunga aby udawał napęd litona.

    konsola musi wykryć napęd samsung jako lteon i poprawny klucz napędu zapisany w konsoli jak i DVD.
     
  4. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Od kiedy to konsola ma wykrywać samsunga jako liteon? Ma tylko mieć zgodny klucz pomiędzy napędem a płytą główną.

    W kodzie od napedu jest sciezka , jakiego to typu jest naped (Samsung , Liteon itd) . Jezeli kod z kawałkiem kodu od Samsunga znajdzie się w Litku , to nic z tego nie bedzie . Trzeba dokonac Spoof'a , czyli zmiany tego kawałka kodu .///Piri
     
  5. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Od zawsze po to jest jest we frimwerze emulacja napędu i po to wykomuje się spoof napędu
    [​IMG]
     
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    No tak masz rację, ale trzeba było tak od razu napisać, bo przecież ktoś niewiedzący będzie się zastanawiał jak to zrobić. A to można programami od razu wkleić klucz do nowego softu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum