1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zamiana PCB z 0225 na 0227 albo 0401

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez piotr 1310, Czerwiec 4, 2013.

  1. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Witam,oryginalnie w konsoli był napęd 0225 ale odmówił posłuszeństwa,posiadam PCB odblokowane 0272 i 401.Slimkey od starego napędu mam.Jak wgrać firmwere żeby działało?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zwyczajnie wvrywasz fw jaki masz miec. Nie ma znaczenia jakie fw ma pcb zkieni sie jak zrobisz flash

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Czyli jak mam rozumieć do 0272 i 0401 wgrywam firmware od starego 0225 i plik Dummy.bin i wtedy 0272 i 0401zmienią się na 0225?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Wszystkie d4s to samo...roznia sie tylko fw...morduj sie , bez full dump moze byc ciezko...

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dokladnie tak wgraj 0225 zrobione na ixtreme 3.0

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Zrobiłem tak jak pisałeś Dummy.bin od starego firmware od 0225 poszło bez problemu i obie pcb działają jak należy czyli kopie czyta.
    Dzięki bardzo za pomoc można zamknąć

    Przepraszam że post pod postem ale mam jeszcze jedno pytanie,jak zrobić flash z full dumpa?

    Info Jest opcja edytuj ;)

     
  8. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    W jf read
     
  9. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Jak zrobić full dumpa to wiem ale jak z niego zrobić flash?
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Heh normalnie . Wczytujesz tem dump jako target lub sourca , zalezy co wgrywasz , i rura

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    To znaczy? możesz jaśniej
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Żartujesz sobie ? Robisz flasha tak samo jak byś robił z dummy.bin. Różnica taka, że zamiast pliku dummy.bin wrzucasz fulldump.
     
  13. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Kto pyta nie błądzi,chciałem się po prostu upewnić.
    Jeszcze raz dzięki wam za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum