1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zamiana/podmiana napędu?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez radekx20, Luty 12, 2009.

  1. radekx20

    radekx20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć

    ---Załużmy, że mam nową nie przerobioną konsolę---

    Powiedzcie mi, czy coś takiego przejdzie:
    - kupuje na allegro nowy napęd
    - wgrywam do niego iex 1.5
    - wyciągam orginalny NIE sflaszowany napęd i chowam go w szafie
    - zakładam nowy sflaszowany napęd

    Jeśli pojawiają się jakieś problemy zakładam ORGINALNY napęd i odsyłam konsolę do serwisu...

    Czy ma to jakikolwiek sens??? Czy w serwisie będą wiedzieli o moich machlojkach? Czy niedajboże są jakieś plomby zabezpieczające wyciągnięcie orginalnego napędu?

    Czy prawdą jest, że:
    jeśli sflaszuje orginalny napęd i nawet kiedy napęd mi padnie to w serwisie i tak sie dowiedzą o flaszowaniu??


    dzięki za odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Też wybrałem takie rozwiązanie i nie narzekam. :D Główna tego zaletą jest praktycznie znikoma szansa wykrycia "machlojki" w konsoli (oryginalny, nienaruszony napęd) i możliwość grania na Xbox Live bez ryzyka BANA (tylko org. gry oczywiście :p ).

    Jeżeli chodzi o starsze napędy, to przed wysłaniem na gwarancję wgrywa sie org. flash napędu. W liteonie jest to nie możliwe bo nikt nie posiada org. oprogramowania (czy coś w tym stylu, ale tak czy inaczej się nie da) :p
    Podsumowując MS jest w stanie sprawdzić jak dawno wgrywany był soft do napędu i czy ten jest oryginalny. :D
    Sory, że trochę to zagmatwałem ale późno już jest. :p
    I na koniec:
    Główną zasadą przy odsyłaniu Xboxa na gwarancję (jeżeli o to właśnie się martwisz) jest plomba z przodu obudowy, no i oczywiście w miarę dobrze wyglądająca obudowa (chodzi o ślady otwierania). Ja swoją wysyłałem z napędem z kluczem nie od mojej konsoli i gwara przeszła. :D
    Pozdrawiam!
     
  4. radekx20

    radekx20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie o to pytałem, czy można zmienić napęd w taki sposób (tj. NIE ZRYWAJĄC PLĄB), żeby w serwisie się o tym nie dowiedzieli.
    ---(oczywiście jeśli będę odsyłał do serwisu to wsadze im spowrotem orginalny napęd)---

    Z tego co mi odpisałeś wnioskuję, że TAK i bardzo mnie to cieszy :D

    Moim zdaniem warto jest zainwestować 150zł w 2 napęd, żeby nie stracić gwarancji ;)
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ale żeby zrobić taką podmiankę musisz sczytać oryginalny klucz z napędu w konsoli, a żeby to zrobić musisz go otworzyć i dopiero wgrać owy klucz do nowego napędu.

    Poszukaj w poradnikach coś takiego jak SPOOF.
     
  6. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    I tutaj rada, aby zlecać podmianę napędu komuś kto robi to profesjonalnie. Dzięki temu nie widać że coś było kombinowane z napędem. :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum