1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zamieszanie z XGD3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Putek, Grudzień 23, 2012.

  1. Putek

    Putek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Posiadam konsole XBOX 360 Premium 60GB, która najprawdopodobniej jest spoof'owana. Konsola jest z 14-08-2008 roku, sprawdziłem jaki napęd wtedy wsadzano do konsol, był to Philips-LiteOn 16D2S. Gdy otworze napęd u siebie w konsoli, wygląda on tak(Toshiba-samsung):
    [​IMG]

    Specjalnie kupiłem nagrywarke ihas 124-19B, aby móc nagrywać gry na xgd3, lecz mimo zrobienia wszystkiego jak w poradniku tutaj na forum (kilkakrotnie) nie działają, wyskakuje czarny ekran i świeci się jedna czerwona dioda. Gdzieś wyczytałem, że napęd musi być oryginalny w konsoli aby włączyć te najnowsze gry, tylko nie znalazłem jakiegoś innego potwierdzenia. Chciałbym się spytać, co zrobić w tej sytuacji, czy musze kupywać ten napęd liteona do konsoli, czy może moge to jakoś obejść? Dzięki za wszelką pomoc :smile:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Obejść nie obejdziesz ale możesz podłaczyć napęd pod komputer (kontroler sata) jak masz szczeście i właściwy chip po odczytaniu klucza dowiesz sie jaki tam był oryginalnie napęd i jaki musisz kupić. Wszystko jest w poradniku od jungleflashera.

    Nie doczytałem ok wiesz jaki miałes napęd wiec musisz kupić taki jaki miałeś czyli LiteONa

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Musi być litek
     
    1 osoba to lubi.
  5. Putek

    Putek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy wiem to zależy czy można ufać tej stronie:
    Xbox 360 Drives - List
    Wpisałem poprostu date wydania konsoli, rodzaj i system PAL, więc tak wywnioskowałem, ale czy istnieje możliwość aby był w rzeczywistości inny napęd oryginalny?
     
Wczytywanie...

Poleć forum