1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zamknięcie XBOXa w obudowie PC? Próbował ktoś?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kryst16, Listopad 27, 2011.

  1. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam...
    Czy próbował ktoś przenieść całego xboxa do obudowy PC? Jakiejś małej ładnej (wiele takich na Allegro) Rozwiązało by to problem z chłodzeniem GPU.

    Raz się spotkałem z takim pomysłem i całkiem spoko to było dwa ciche wentylatory chłodziły GPU i CPU, wygląd hmm wiadome obduowa XBOX jest ładna ale tamta też spoko była.

    Próbował ktoś?? Lub myślał o czym takim?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sadomaso02

    sadomaso02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wygląd jak mały pc, a na upartego można schować zasilacz jeszcze : >
    + jest to, ze będziesz miał szybki dostęp do bebechów - 2 srubki i cyk
    tyle, że nie sprzedasz go już np do lombardu
     
  4. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    Widziałem coś takiego kiedyś na alledrogo ale szczerze jak dla mnie to głupi pomysł ale to tylko moje zdanie:)
     
  5. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zawsze po zrobieniu takiego czegoś można go ponownie do obudowy włożyć i wtedy sprzedawać. Też mi się to nie podoba ale jak by wstawił to wszystko w ładną obudowę to było by całkiem nie źle.
     
  6. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Wszystko mozna jak sie ma pomysl i fantazje. Nawet na forum byl temat, ze koles upchnal w obudowe od PC xboxa i ps3.
     
  7. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Pomysl beznadziejny, chyba ze masz obudowe jakas BIG TOWER to zmiescisz do niej i PC I Konsole wtedy to ma sens.
     
  8. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nie lepiej sobie obudowe z xboxa pomalować albo obkleić efekt 100razy lepszy
     
  9. pentrix

    pentrix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mozecie dać jakieś foto albo linki ?
     
  10. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale mi nie chodzi o zamknięcie PC i XBOX. Tylko po prostu małą grzejącą się obudowę XBOXa zamienić na ładną obudowę PC. Jakąś z lustrem itp :D
    Proszę o jakieś linki jeśli ktoś ma.
     
  11. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Mozart Tx tu powinienes zmiescic x`a i pc, ewentualnie jakis inny big tower
     
  12. pentrix

    pentrix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jezeli pc i Xbox to chyba obudowa serwerowa musi byc bo płyta z pc jest wieksza od tej z x-a
     
  13. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    Nie koniecznie plyta pc jest wieksza od x`a zobacz sobie plyty microatx bardzo popularne ostatnim czasy
     
  14. pentrix

    pentrix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No tak ale jednak 80% z nas ma te większe
     
  15. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    No to tak jak pisze nie zalatwi sobie Mozart Tx albo jakakolwiek Big Tower oczywiscie kazda taka bude trzeba troche przerobic i bedzie idealnie ^^
     
  16. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja nie chce montować razem PC i XBOX. Tylko zwykłą obudowę ATX, microATX i do tego włożyć samego XBOXa żeby np. miał lepsze chłodzenie, podświetlić to jakoś itp. Ciekawe czy choć jeden otwór płyty XBOXa będzie pasował do dziurek na śrubki płyt ATX, micro ATX. Czy trzeba będzie wiercić nowe w obudowie.
     
  17. pentrix

    pentrix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A tak to spokojnie będzie chodzić jestem ciekaw efektu jak zrobisz wrzuć foto chętnie zobacze efekt koncowy
     
  18. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    OK. Jak wrzucę to narazie do takiej starszej białej obudowy tak dla testu a jak zakupię ładną jakąś to wtedy ostatecznie.
     
  19. kryst16

    kryst16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi głownie zależy na poprawie chłodzenia bo mam FALCONa radiator od GPU zawsze konkretnie parzy (nie da się dotknąć) radiator procesora jest chłodny. GPU i pamięć gotuje się pod tym napędem więc nic dziwnego że występuje RROD. Na tym chłodzeniu to wątpię że w Jasperze jest coś lepiej. Trochę na pewno ale i tak GPU pewnie osiąga bardzo wysokie i niebezpieczne temperatury
     
  20. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
  21. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    No to nie wiem w czym masz problem ? bierzesz belejaka obudowe montujesz i gotowe . przewaznie wszystkie tacki pod mobo maja te same rozstawienie srobek wez sobie pomierz i zobaczysz czy pasuje czy nie, a jesli nie pasuje(co jest baaardzo prawdopodobne) to sobie wywiercisz 4 otwory w jakies 5minut i gotowe .
    Teraz pytanie jaka chcesz obudowe czy jakas zwykla czy cos ladnego, bo jak bym mial wydawac 300zl na bude pod x`a to wolal bym ta twoja konsole sprzedac i ta kase z budy dolozyc i kupic jaspera . ale jesli chcesz dac do zwyklej budy to czemu nie ale bedzie to wygladalo nie zaladnie no i miejsce zajmuje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum