1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zamontowanie HDD w Arcade

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Yatsu, Kwiecień 21, 2010.

  1. Yatsu

    Yatsu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zanarkand
    Witam mam następujący problem. Ogólnie to jestem fanem ps3 ale wyjechał do Włoch na parę dni i tam z nudów zakupił tanio nowego xsa w wersji arcade. Jak wróciłem do kraju postanowiłem sobie troszkę upgrejdnac moja nowa zabaweczkę miałem na półce dysk 40GB. Wiedź nie myśląc zakupiłem obudowę zamontowałem dysk i tu już zaczęły się problemy x nie widzi hdd. No nic myślę sobie trzeba go sformatować zrobiłem to sformatowałem go na FAt32 ale konsola dalej odmawia. Czytałem troszkę na necie ale wszystkie tutki wymagaj przerobionego xsa :( Moje pytano czy można normalnie bez przerabiani xsa zamontować ten dysk (Segate 40GB )do konsoli arcade ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
  4. Yatsu

    Yatsu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zanarkand
    ale lipa bo na półce mam jeszcze 80 ale też nie WD ;/ To się troszkę wkopałem wydałem 40zł na obudowę na dysk thx za szybka odpowiedź
     
  5. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    Sprzedaj dyski i tyle nic nie poradzisz :) trzeba było odrazu kupować 50 zł oryginalny 20gb w obudowie i git by było jak by nie było na 2 gry styknie ;)

    EDIT: W sumie zrób taki myk :D
    Jak masz gdzieś przełączkę z sata na usb czy ata na usb spróbuj podłączyć tak do xa ;) xbox wyczytuje 16 gb z pamięci przenośnej może się uda ;)
     
  6. Yatsu

    Yatsu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zanarkand
    szukam teraz jakiegoś HDD pod ta obudowę. Troszkę to dziwne bo w ps3 niema takiego problemu z dyskiem
     
  7. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    Yatsu przeczytaj edit z mojego posta ;)
     
  8. Yatsu

    Yatsu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zanarkand
    mam taki bajer bo właśnie tak dysk sformatowałem na PC zaraz obadam

    edit poszła ale już mnie denerwują te kable w następnym miesiącu może kupie 60
     
  9. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
  10. Antonio_Leonio

    Antonio_Leonio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Barcelona
    Mam takie pytanko. Jestem totalnym Świeżakiem jeśli chodzi o Xboxa. Lada dzień dostanę takowego w wersji Arcade. Wcześniej chciałem kupić Premium z twardzielem, ale okazało się, że od pewnej firmy dostałem Arcade za darmochę. Jeśli li dobrze rozumiem to do grania z ludźmi na necie potrzebny jest dysk twardy.

    Jeśli tak to proszę o info co polecacie i ile taka przyjemność będzie kosztowała
     
  11. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Do gry przez neta nie jest potrzebny dysk.
    A ceny to popatrz na allegro...
     
  12. Modzio

    Modzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tczew
    Do grania przez neta z ludźmi nie jest potrzebny dysk.Potrzebny jest tylko abonament Xbox Live Gold i podłączenie do neta.Dysk jest potrzebny do ściągania dem,wgrywania muzy itp.(savy można na karcie pamięci zapisywać).
     
  13. Antonio_Leonio

    Antonio_Leonio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Barcelona
    Czyli ktoś mnie po prostu w błąd wprowadził. Spoko.

    Druga część pytania była o tym co by ktoś polecił z HDD, bo rozumiem, że nie muszą to być jakieś specjalne dyski.
     
  14. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
  15. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Kup przejście z sata na USB, utwórz na dysku 2 partycje i prawdopodobnie xbox wykryje 2 urządzenia. Czyli razem będziesz miał 32gb ;)
     
  16. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    do grania przez neta dysk nie jest potrzebny , ale jak bedziesz gral na orginbalach to dobrze b y bylo instalowac je na twardym bo wtedy przynajmniej gra idzie z twardego , ciszej pracuje klocek i naped sie nie meczy
     
  17. shusek

    shusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Atolenio nie wprowadził cię w błąd, tylko nie powiedział dokładnie.

    Do każdej gry jest wymagana aktualizacja, do wersji arcade dostajesz 256 mb pamięci na USB. Niektóre gry wymagają aktualizacji która przekracza tą ilość, oczywiście od niedawna możesz podłączyć własne USB.


    Wujek bill
    Niestety tylko jedno.
    1 wejście USB == 16 giga
    2 wejścia USB == 32 giga

    Oczywiście Miro$oft twierdzi że ich dyski są stworzone do grania a usb do przenoszenia danych ale jak kto woli...
     
Wczytywanie...

Poleć forum