1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zanik obrazu i problemy z animacją

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez haszisz, Listopad 12, 2012.

  1. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam, od dwóch dni mam problem z konsolą. Przestaje ona dawać sygnał obrazu do telewizora - są to takie mignięcia kiedy przez chwilę mam czarny obraz, czasem niebieski (brak sygnału do tv), a potem zaskakuje. Sprawdzałem to już na dwóch kablach i dwóch wejściach hdmi w TV i ciągle jest tak samo. Druga sprawa to spowolnienie animacji w grze dead walking i przyśpieszenie w assasin creed 3. Nie wiem czy to jest związane z tymi grami. Siada coś związane z grafiką? Konsola jest nowa slim 4gb i jeszcze na gwarancji na szczęście.

    Aha: dźwięk idzie po kablu optycznym i nie ma z nim żadnych problemów.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Gry masz zainstalowane na HDD?
     
  4. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Walki9ng dead na pamięci flash, a assasin z dysku zewnętrznego rgh.
    Odłączyłem od TV dekoder i obraz przestał migać. Napiszę jeszcze co i jak po testach.
     
  5. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Chyba idzie do cb popularne rod, mimo slima :D Ja miałem dokładnie coś podobnego na moim starym xenonie z rok temu :D. Ciesz się że masz na gwarancji
     
  6. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ROD to była pierwsza myśl na jaką wpadłem ale jak zrezygnowany podłączyłem konsolę pod inny TV to zmieniłem zdanie. To musiało być coś z telewizorem i wygląda na to, że było bo po odłączeniu dekodera już jest OK :)
     
  7. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    To podlacz nie pod hdmi, tylko jesli masz kabel:wlasnie kablem component. I testuj.. To moze pokazac czy sa jakies problemy z konsola
     
  8. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wydawało mi się, że to odpisywałem ;)
    Tak zrobiłęm na początku i było tak samo. Naprawdę problem się rozwiązał po wyciągnięciu wtyczki od satelity.
     
  9. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Miales zaklocenia z satelity dlatego tak.Jak nie potrzebna zostaw odlaczona. Czasami jest tak ,ze jedne urzadzenia zaklocaja inne.
     
  10. modem12

    modem12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    nie strasz chlopaka w slimie wystapienie rrod jest bliskie 0

    W moim wypadku odłączenie satelity pomogło
     
  11. adriano_2009

    adriano_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    Być może to był przypadek z ta satelita i to nie byly zaklocenia. Tylko czemu po hdmi szedl dzwiek a obraz nie? Odlacz satelite i testuj, zobaczymy czego to blad. Byc moze to nie rod.
    Tu akurat sie mylisz, bo rod rzadko, ale wystepuje mimo wszystko w slimach. Powodem tego moze byc wada produkcyjna, albo w wyniku niewlasciwego uzytkowania, czyli gdy uzytkownik nie zapewnia konsoli odpowiedniej wentylacji.
     
  12. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To moja druga konsola x360. Stoi we wnęce ale specjalnie wywaliłem tylną ściankę by był przewiew. Nad konsolą i z lewej strony jest min 10-15cm luzu, a z prawej jeszcze więcej. Zastanawiałem się nad RODem ze względu na zmienione chłodzenie w slimce ale jak po podłączeniu do drugiego TV, w jeszcze gorszych warunkach, nie było takich akcji to stwierdziłem, że z chłodzenie ma dobre.
    Co do dźwięku to idzie po kabelku optycznym czyli jest niezależny od telewizora. Za winą satelity przemawia jeszcze ten fakt, że podczas mignięć dostrzegłem, że telewizor pokazywał komunikat, z którego wynikało, że sygnał idzie z drugiego źródła.
    Jak coś będzie się jeszcze dziać to dam znać ale naprawdę po tym odłaczeniu już jest OK.
     
Wczytywanie...

Poleć forum