1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zapasowe kopie sie wieszaja...

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez piotraspl, Marzec 10, 2008.

  1. piotraspl

    piotraspl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam maly problem gdyz czesc wypalonych gier mi sie wiesza: standardowe 'wyczysc plyte' itp.

    Na samym poczatku nagrywalem na Verbatimach pakowanych pojedynczo i bylo OK (kupywalem w sklepie i dalej by to robil ale cena juz nie jest ok). Nastepnie kupilem paczke 10 Verbatimow (cake) z allegro i zaczely sie schody... Nagrywalem najpierw na x2,4 pozniej na x2 i ciagle wtopa, moze ktos mial podobny problem? Zastanawiam sie czy to nie wina plyt, bo chociaz maja byc identyczne to moze jednak jakies lewe kupilem?
    Teraz planuje wyprubowac Philipsy i zobaczymy ale jak juz mam te Verbatimy to tez bym jakos wykorzystal.

    Co do nagrywarki to mam Optirac DVD RW AD-7540A - jakas prosta laptopowa no ale jednak nagrywa co jest najwazniejsze.

    Myslicie ze nagranie x1 moze cos zmienic? Aha, X'a jest przwrobiony i chodzi na odczycie x12 - moze to jakos wplywa na ten problem....

    Bede wdzieczny za podpowiedzi, z gory dzieki :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Isil

    Isil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    po raz: ta nagrywarka to jakiś dziwoląg
    po dwa: Verbatimy są moim zdaniem najlepsze
    po trzy: x2,4 wystarcza do nagrania DVD+DL no i jest zalecana
    po cztery: może napęd w konsoli siada
     
  4. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    Może to być wina nagrywarki jeżeli nie... To polecam moj poradnik w dziale poradniki mi (Regulacja Lasera) mi pomogło ^^
     
  5. cris14

    cris14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    Napewno nie jest to wina płytek. Obstawiałbym na Nagrywarke.
     
  6. piotraspl

    piotraspl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    Nagrywarka wydaje sie OK (wiem ze nazwa jakas dziwna ale taka dostalem z laptopem i nie wybrzydzam :) ), pierwsze Verbatimy ze sklepu wypalilem x2.4 i bylo super, tez z allegro to juz kiszka , pozniej kupilem 1 TDK (tez ze sklepu) i raz na samym poczatku X wywalil ten blad (ale wczesniej robil jakis update wiec moze to mu preszkodzilo) i dalej gra smigala jak szalona - bez problemow.

    No i dzisiaj kupilem Philipsy i znowu dupa :/ wypalilem x2.4 w nocy sprobuje nagrac na x1 i jak nie to sie troche wkurze....

    Przeczytam jeszcze ten poradnik i zobaczymy.

    Co do napedu konsoli to chyba nie, konsola ma raptem 6 miechow i nie byla jakos specjalnie eksploatowana, dopiero teraz zostala przerobiona i zaczynamy pogrywac w jakies gierki co-op.
     
  7. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    pewnie wina nagrywarki... a jak nie to x-a
     
  8. Bartuzzi 2.0

    Bartuzzi 2.0 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    mam te same plyty i tez czasem jest ten problem
     
  9. pawelacb

    pawelacb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    A jakiego używasz programu do nagrywania?

    Ja używałem 2 , imgburn e clone cd ale 2 gry nagrane clonem się wieszają. Jedna zawsze w tym samym miejscu ( info że by przeczyścić płytkę ) a druga się wiesza ( dosłownie, obraz staje ) w róznych miejscach.
    Z tego wnioskuje że clone może się przyczyniać do takich sytuacji . Z imgburnem nie miałem takich kłopotów.
     
  10. Philips84

    Philips84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    Ja wypalam gry w img burn za pomocą nagrywarki z mojego HP'ka i nie mam problemów :) a może to wina twojego lapa? :p
     
  11. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    raczej jego nagrywarki... Co to za firma optirac... .
     
  12. johan0

    johan0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    hej mam podobna nagrywarkę w laptopie i muszę powiedzieć ze miałem problemy z nagrywaniem płyt 'mniej znanych firm' :), wiec może jest jakieś powiązanie miedzy słabymi możliwościami nagrywarki i niska jakością płyt z allegro, choć teoretycznie to oryginały verbatima jednak cena jest o polowe niższą niż w sklepie...
     
  13. cris14

    cris14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    Nie zawsze jakaś nieznana firma jest zła.
     
  14. czarodziej

    czarodziej Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    witam zakupilem na allegro plytki verbatima 44zl za 10 sztuk , wypalam w imgburn jak sie nagra zawsze czekam z jakies 10 minut i jest ok zawsze moze to wina ze nie czekasz kiedys nie czekalem i 1sztuke zepsulem nie wiem jak inne programy bo nie testowalem jestem zadowolony z imgburn i wypalam tylko na verbatimach
    a gierki sciagam z
    http://oslozone.be/modules.php?name=News&new_topic=47&pagenum=1
    a okladki do gierek z tad
    http://www.cover-paradies.to/?Module=SimpleSearch

    polecam pudełka zielone sa na allegro i macie w 99% kopie zapasowa : )
     
  15. piotrek213

    piotrek213 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    JA mam ten sam problem ale na płytkach PLATINIUM bo na verbatim jest wszystko ok
     
  16. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    a po co czekać?? głupotka rozpowszechniona w necie
     
  17. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    Na 99 % zdycha ci naped w konsoli podejrzewam że masz samsunga a on jest fest awaryjny (sprawdzone z autopsji pomogla wymiana optyki u Juchego).Co do palenia na 360 technicznie wypalic razy 1 ci sie nieuda bo palnik i tak na to niepozwoli.Ja nagrywam na pionku 112 i 115 z prędkościa razy 4 i niemam z żadna kopia problemu zarówno na verbatimkach jak i na omegach.
     
  18. deepdarek

    deepdarek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy, Poland
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    witam ja zamierzam sobie nagrac gry mam 2 nagrywarki jedna to LG a druga to Samsung na jakiej polecacie nagrywarce nagrywac gry
     
  19. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    ja pale na SAMSUNG , taki z lightscribem. Pale 2.4x na verb. + img burn. wszystko smiga ;) Pamietajcie nieraz jak sciagniecie obraz iSO z netu ,ze trzeba sprawdzic plik .dvd bo nieraz zmiast nazwy obrazu pisze kill.iso albo bone.isi itp. tak wiec przed paleniem sprawdzcie czy wszystko jest ok!!!
     
  20. Mati_8881

    Mati_8881 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    ja cały czas gram na kopiach zapasowych i jakoś mi się nie wieszają może jak nagrywasz robisz coś na kompie
     
  21. szlose

    szlose Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Zapasowe kopie sie wieszaja...

    Ja zawsze starannie podchodze do nagrywania gier na płyty. Robie to w takich punktach mzoe glupich ale przynajmniej na 25~ gier kazda działa.
    1.Sprawdzam dokladnie obraz gry programem XDVDMulleterBeta10.2 zeby byc pewnym ze obraz jest 100% good.
    2.Dodatkowo sprawdzam plik .dvd czy wszystko napisane dobrze.
    3.Wsadzam byle jaka płyte do napedu DVD zeby "rozruszac naped" (.) a potem dopiero wsadzam Verbatimke.
    4.Nagrywam imgBurnem z predkoscia 2.4x i ustawiam "verify"
    5.Nastepnie nie wyjmuje z napedu plyty przez jakies 3-5 minut (przezorny zawsze ubezpieczony wiec nie wazne czy to tylko plotki-5min mnie nie zbawi) a potem wsadzam do eleganckiego pudełka i mozna grac na xboxie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum