1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zapisywanie danych w chmurze

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez lukaszkulpinski, Grudzień 7, 2011.

  1. lukaszkulpinski

    lukaszkulpinski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Witam
    Dzisiaj zainstalowalem sobie nowy dashboard od microsoftu.
    Pokazala mi sie taka opcja jak zapis w chmurze.
    Problem polega na tym ze aby moc z tego skorzystac musze miec wolne okolo 514mb miejsca na dysku,mam wolnego 54 mb :(
    Posiadam wersje slim 4gb(Na dysk wrzucony dodatek z 2 plyty z gry Forza 4 i demo Fruit ninja)
    Co to wogole jest ta chmura?
    Czy moge sobie tam sciagac pelne wersje gier?Czy tylko ewentualnie zapisywac stany gier?
    Pytam,poniewaz nie wiem czy mi sie oplaca wyrzucac z dysku dodatek do forzy.
    Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sadzio_opole

    sadzio_opole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Z opisu w trakcie aktualizacja dasha wywnioskowałem że możesz tam zapisać swój stan gry i profil, aby np grając na czyjejś konsoli móc dopisać gry do swoich GS.
     
  4. hazardzik

    hazardzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To jest również kopia bezpieczeństwa w razie awarii dysku itd.
     
  5. frycu

    frycu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Dołączę się do tematu, jaką pojemność ma chmura i czy można ją ewentualnie zwiększyć np. dokupić kilka giga?
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak na razie chmura nie ma limitu więc nic nie musisz dokupywać :)
     
  7. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    ''Chmura'' ma pojemność ~ 500 MB.
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Skąd masz takie informacje ?
     
  9. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Przy uruchamianiu jakiejś gry wyskakuje ''Pop-Up'' z zapytaniem o ''miejsce zapisu''... tam pokazuje ile na dysku miejsca zostało i pojemność ''chmury''...
    Jak wrócę z pracy, to mogę fotkę strzelić, jeżeli chcesz...

    EDIT:

    [​IMG]
     
    2 użytkowników lubi ten post.
Wczytywanie...

Poleć forum