1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zapisywanie gry na dysku komputera (kopia gry)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lozamet12, Kwiecień 10, 2010.

  1. lozamet12

    lozamet12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałem skopiować sobie od kolegi grę (pobraną z internetu)
    i przy kopiowaniu na dysk komputera IMGBurnem wyskakują takie błędy :
    [​IMG]
    Podobne błedy wyskakują jak robiłem programem CloneCD
    Dla pewności spróbowałem skopiować inną grę ale jest to samo, próbowałem też skopiować u kolegi ale są te same błedy.
    Wszystko robiłem dobrze wg. poradnika znalezionego na forum.
    Co o tym myślicie?, mam nagrywarke LG.
    Z nagrywaniem nie ma problemu bo już wypalałem gry na konsolkę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jak na moje oko to płyta strzelona.
     
  4. lozamet12

    lozamet12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem płytka kolegi TDK - jedna i druga gra ;/
    Nie wiem o co chodzi.
     
  5. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jak masz dysk spróbuj zainstalować grę na dysku. Jak pójdzie tzn. że jest nagrana w słabej jakości i Twój napęd w komputerze sobie z nią nie radzi. Jeżeli nie zainstaluje się to odpowiedź chyba oczywista.
     
  6. lozamet12

    lozamet12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli zainstalować gierke na dysku konsoli. i jak sie nagra to znaczy że mam słaby napęd w kompie. A jak sie nie zainstaluje na konsoli to?
     
  7. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jak się zainstaluje na dysku konsoli to na 99% płyta jest dobra, tylko słabo wypalona (słaba jakość nagrywarki, słaba jakość nośnika) i widocznie Twój LG sobie nie radzi z nią. Ale skoro próbowałeś u kolegi i było to samo to stawiał bym raczej na źle nagraną płytę.

    To są błędy odczytu, napęd nie może odczytać tych sektorów.

    Jeżeli masz LiteOn'a to nawet jak jest płyta słabo wypalona masz duże prawdopodobieństwo, że konsola zainstaluje grę. LiteOn'y to dobre napędy i dobrze czytają płytki.
     
  8. lozamet12

    lozamet12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    thx jeszcze wczoraj nagrałem gierkie pobraną z neta, więc spróbuje ją zapisać na dysku kompa tak jak próbowałem te inne gry nie moje, ja używam płyt EMTEC wtedy będe wiedział na 100% masz ode mnie "Dziękuje"
     
  9. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Z tego co się orientuję EMTEC to płyty Ricoh'a. Aby dobrze wypalać obrazy na tych płytach niestety trzeba mieć dobrą nagrywarkę. Nagrywałem te płyty na nagrywarce Sony w desktopie, oraz na Pioneerze i LG w laptopach. Niestety żadna z nagrywarek sobie nie radziła. Dopiero Plextor zaczął nagrywać je jak należy.
     
  10. lozamet12

    lozamet12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja nagrałem na Emteca pierwsza grę i chodzi bezproblemowo. A tamte kolegi co ich nie mogę zgrać na dysk komputera są TDK.
     
  11. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Nie dam sobie głowy uciąć, ale TDK to też chyba Ricoh :)


    Emtec, Mint, Omega, Titanum to wszystko ten sam producent i ten sam nośnik, TDK chyba też.

    Zresztą jeżeli masz zainstalowane Nero, możesz użyć programu DiscSpeed i sprawdzić ID nośnika.

    Zapomniałem, że w logu ImgBurn przecież jest ID nośnika. Ta płyta to napewno TDK? Coś mi się nie za bardzo to widzi, według ID to Ritek, a Ritek to najgorsze płyty jakie są. O ile nośniki Ricoha są jeszcze dopuszczalne to na Ritekach nigdy nic bym nie nagrywał...
     
  12. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To wina płyty na 90% płyty TDK są bardzo niskiej jakości i się psuje... nie skopiujesz jej.
     
  13. bleub

    bleub Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To nie musi być wina płyty, już nie przesadzajmy, że TDK są kompletnie do niczego.
    Może kolega nagrywał obraz wyższą prędkością, bądź to dysk zrobił Ci psikusa...
     
Wczytywanie...

Poleć forum