1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zapisywanie się save'ów?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez transport0wy, Lipiec 4, 2011.

  1. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jakiej gry bym nie uruchomił to na początku wyświetla się informacja, że muszę się zalogować. Wcześniej sie nie rejestrowałem, więc chcąc założyć konto wyskakuje błąd, że nie mogę założyć konta z powodu, że nie mam dysku. Fakt, dysku nie mam, ale przecież każdy x360 arcade powinien mieć te minimum czyli 256mb na save. Tymczasem ja nie mogę zapisywać stanów do których doszedłem, co teraz mi tak nie przeszkadza, ale za jakiś czas na pewno będzie. Co mogę z tym zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Zrób swój profil.
     
  4. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Oczywiście próbowałem, ale gdy chce go zrobić to wyświetla się informacja, że wymagany jest dysk.
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zapisane stany gry są przypisywane do profilu, to normalne, że nie mogłeś save'ować, nie będąc zalogowanym. Skoro nie masz dysku, to stwórz profil na karcie pamięci. Jeśli nie masz ani tego, ani tego, to trzeba kupić.
     
  6. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, wychodzi na to, że karty pamięci moja konsola nie posiada (nie wspominając już o dysku). Chcąc zalogować się/utworzyć konto wyskakuje taka informacja:
    'Kontynuuj' oczywiście nic nie pomaga, więc pozostaje jedynie wybrać opcję 'Nie twórz profilu'.
    Byłem przekonany, że x360 arcade posiada kartę pamięci 256mb, ale sie przeliczyłem. Konsola używana, więc możliwe, że ktoś ją wyjął?

    Teraz muszę kupić kartę pamięci lub dysk. Co lepiej wybrać?
    I czy kartę pamięci podłącza się z przodu konsoli, tam gdzie jest 'Memory unit A/B', a dysk jako górna pokrywa?
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    tak. dysk na gorze, karty pamieci do memory unit. lepiej dokupic dysk.
     
  8. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok, dzięki, a ile kosztowałby taki dysk 20/60GB? Mało trochę takich rzeczy na allegro. Znajdę coś poniżej 100zł?
     
  9. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Na razie możesz skorzystać z pendrive .
    Faktycznie mało ofert,więc czekaj na okazję.
     
  10. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam pendrive 4GB do dyspozycji i być może z niego skorzystam.
    Dzięki wszystkim za pomoc. Jak coś to będę jeszcze pytał :)

    @down
    OK :cool:
     
  11. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    4 GB jest ok.
    Od 1-16 GB można ,sformatuj go w ....-Ustawienia--Pamięć i na razie masz spokój.
     
Wczytywanie...

Poleć forum