1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zapomniany kod dostępu filtra rodzinnego.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Darkkpoland, Czerwiec 19, 2013.

  1. Darkkpoland

    Darkkpoland Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Podlasie
    Hej, mam spory problem. Niedawno kupiłem sobie golda, który oprócz do grania, miał służyć też do oglądania filmów na Youtube. Mam jednak, jak się okazało założoną blokadę(NIE na Live) na konsolę i nie wiem jak ją zdjąć. Próbowałem już resetowania dysku, ale nic to nie dało. Nie pomaga też wejście w "Dane systemowe" i klikanie tych dziesięciu przycisków. Nie rozumiem jak to teraz zdjąć, więc proszę o pomoc. Nie znalazłem na forum tematu, który mógłby mi pomóc. Jeśli taki jest to z góry przepraszam.

    EDIT:próbowałem już łącznie z godzinę, lecz nadal bez rezultatu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Azazel

    Azazel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Ja miałem ten sam problem z używana konsolą, kolo mi sprzedał i miał taką własnie blokadę rodzicielską założoną, od gościa zero kontaktu. Czytałem i szukałem i nie znalazłem jakiegoś dobrego sposobu na to doradzili mi tylko bym klikał różne kombinacje, i faktycznie po jakis 10 min walki wskoczyło wreszcie. Nie potrafię nic innego doradzić :) |PZDR
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Szukaj kombinacji, lub trzeba zrobic rgh zeby odczytac kombinacje z nandu

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. szlovak

    szlovak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jest proste rozwiązanie , zadzwoń do M$ , dadzą z tym radę, bo rozumiem że konsola bez żadnych hacków typu rgh. mają oni rozwiązania typu jakieś kody czy coś, ktoś o tym pisał że tak załatwił
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A ja bym powiedział pół RGH, wystarczy odczytać nand i coś z czegoś odczytać a potem coś jakaś kombinacją to użyć. Bez fachowca się nie obędzie. Jeśli mogę podpowiedzieć to szukaj "Master Reset Xbox 360"
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Żeby odczytać cokolwiek z nandu potrzebne pełne rgh (czyli zamontować chip).

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Wchodzimy do zakładki "Ustawienia konsoli", następnie "Dane systemowe" i przy włączonym oknie z informacjami o systemie wciskamy po kolei na padzie:
    [​IMG]
    Może któryś kod pomorze powodzenia
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nieprawda.. Weź sobie kolego odczytany jakikolwiek nand co masz na dysku wczytaj w J-runner, bez cpu żeby ci się pełne dane nie pokazały.. no i wiadomo gdzie szukać ToOLS -> Smc Config Editor - i jak byk widoczny jest RESET CODE.

    Żeby go użyć wpisujemy jak kolega wyżej pisał

    Wchodzimy do zakładki "Ustawienia konsoli", następnie "Dane systemowe" i przy włączonym oknie z informacjami o systemie wciskamy po kolei na padzie: dusimy LT, RT,X,Y,LB,RB i potem nasz KOD...
    np. dajmy na to jets akurat RDXL oznacza to duszenie (Right, Down, X , Left) wykonanie Right, Left, down, up wykonujemy lewym krzyżakiem
    Oczywiście można próbować któreś z tych kodów z tabelki ale szansa że któryś z nich trafimy jest mała.
     
  10. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    kiedyś na xbox360iso.com znalazłem filmik gdzie gość pokazywał uniwersalny kod ;>
     
  11. Darkkpoland

    Darkkpoland Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Podlasie
    Problem rozwiązany, zadzwoniłem do M$ o odblokowanie i wszystko pięknie działa. Dziękuję wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum