1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zart...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez princess_arabella, Styczeń 15, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam do was pytanie jestem zupelnym laikiem nic nie wiem na temat tej konsoli.. ( zreszta na zadnej temat nic nie wiem) Mialam dylemat co kupic PLS3 czy xboxa 360 ,grafika naprawde piekna podlaczylam przewodem HDMI,chodzi glosno jak traktor to jakas masakra...czy to normalne..? Ale najlepsze jest z tylu konsoli ...moze mi ktos wytlumaczyc jak mam podlaczyc kabel hdmi razem z tym kablem co jest odrazu pod hdmi takie niby euro wejscie ,czy to jakis zart jak wkladam kabel hdmi to tamtego juz nie moge albo na odw... kupilam Arcade xboxa ..Ludzie prosze poradzcie bo zaczynam sie lamac zeby to wyminic na PLS3 a to drugie tyle kasy...jak mam podlaczyc tego xboxa do wiezy do kina domowego skoro albo hdmi albo ten drugi przewod ,dwoch naraz sie nie da...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Przecież HDMI jest po to żeby mieć 1 kabel od wizji i dźwięki.
    1 wtyczkę podpinasz pod konsolę a drugą pod TV ( mówię o kablu hdmi)
     
  4. Monny

    Monny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. volt222

    volt222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
    Podłącz konsole za pomocą HDMI z telewizorem, a kino podłącz do wyjścia audio w telewizorze napewno masz wyjście audio w telewizorze (szukaj w instrukcji telewizora)
     
  6. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Patrze na ten kabel na allegro ja mam taki sam w zestawie ...to dlaczego mam kupic drugi? mam taki sam tylko on jest za gruby ,czy ten na allegro jest cienszy? Jestem kobieta i nie znam sie na tym ,wiem jedno chce sobie postrzelac ,poscigac sie itp,ale nie umiem podlaczyc pod kino domowe tej konsoli ,mam podlaczone pod TV telewizor jest HD ,wiec obraz jest piekny ,ale co z dzwiekiem? Tlumaczycie mi ze to takie oczywiste ze ten niby euro nie miesci sie razem z HDMI ,nie rozumiem czy tylko ja wiec mam problem? Czy dla was to nie jest jakis zart z tym rozwiazaniem ? Bardzo dziekuje za rady prosze jeszcze raz wytlumaczcie mi jak podlaczyc pod kino domowe bo ja nadal nie rozumiem dlaczego mam kupowac kabel taki jaki mam w zestawie tyle ze on jest za gruby..Ja nie mam jeszcze kina domowego z prawdziwego zdarzenia z wejsciem HDMI wiec chcialam podlaczyc innymi kablami mam wieze Technicsa SA-EH 750

    /używaj przycisku EDYTUJ/ Erno

    Wlasnie tak pomyslalam!!! Podlacze do tv kablem HDMi a potem TV do wiezy ale cos nie odbiera ,masz na mysli takie kabel podobny do euro? czy takie cincze?
     
  7. volt222

    volt222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
    Cincze ,głos w tv powinnaś już mieć (jak podłączysz cincz to prawdopodobnie musisz wybrać w kinie aux 1 lub aux 2 ) HDMI przesyła obraz i dżwięk więc sam kabel HDMI wystarczy żeby głos był w tv
     
  8. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jeszcze jedno pytanko czy na tym arcade ja moge zapisywac stan gry zeby nie zaczynac ciagle od nowa?

    /edytuj !!/ Erno

    Pytanko numer dwa jak juz kupie ten dysk to jak mam go sama zamontowac o zgrozo...Mam rozkrecac obudowe i montowac dysk?????
     
  9. S3Bols

    S3Bols Guest

    jeszcze musisz podpiac czincze do wyjscia OUT a nie do IN ;) i bedziesz miał na aux albo innym kanale ;)

    jeden - ma xbox że nie moge podłączyc hdm i właśnie tego kabla z rgb i audio ;/ nie mogli zmiejszyc wtyczki frajerzy
     
  10. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Blagam jeszcze raz...Mam kabelek ktory ma 3 cincze czerwony bialy i zolty...w telewizorze i w wiezy mam w tych gniazdkach kolorki wiec w wiezy wetknelam czerwony kabelek do czerwonego w wejsciu out a bialy do bialego w wejsciu out ,pozostaje jeden zolty zwisa gdzie mam go wetknac? czy ma dyndac? Nastepnie dwa kabelki rowniez kolorytycznie wpielam do tv bo tam rowniez sa kolorki ktore gniazdko biale ktore czerwone i nawet blondynka to umie w zwiazku z tym...wiec co jest zle skoro nie dziala...zaznacze iz przy telewizorze zolty cincz rowniez dynda..
     
  11. S3Bols

    S3Bols Guest

    ehm nie rozumiesz


    niebieski czerwony zielony podpinasz do telewizora

    czerwony i biały do wiezy w IN [wejscie]


    ale jezeli podlaczasz hdmi do tv

    to poźniej z telewizora podłączasz czincz czerwony i biały do wejscia audio OUT [wyjscie dzwieku z telewizora] i do wieży też czincz czerwony i biały tylko że w in [wejscie dzwieku do wieży] ;)
     
  12. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bardzo serdecznie ci dziekuje ,teraz podlaczylam dobrze dokladnie jak napisales i sadze ze moze cos z tv ,zaraz sprawdze czy dziala w ten sposob dekoder jezeli tak to poprostu cos z tym tv ,dziekuje pieknie raz jeszcze!
     
  13. Vookash

    Vookash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    Dysk się wpina na górze tam gdzie są dziurki wentylacyjne. W Arcade jest tam zaślepka. I nie łam się tak. To wszystko jest prostsze niż wygląda.
     
  14. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem wiec ze narazie nie moge zapisywac stanow gry ? Ciagle musze zaczynac od nowa?
     
  15. lisfox1

    lisfox1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    York
    mozesz zapisywac na karcie pamieci wpinana do przodu konsloli
     
  16. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. volt222

    volt222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
    Wersja arcade ma kartę pamięci więc odrazu możesz zapisywać stany gier, musisz tylko wsunąć karte w odpowiednie miejsce masz dwa takie sloty z przodu memory unit A i B(zajrzyj do instrukcji).
     
  18. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytam instrukcje i nic z niej nie wynika..Jak zapisuje sie te stany gry? Gram w swoja pierwsza gre " Medal of Honor" Airborne ;-) i nie umiem zapisac stanu gry,a moze zapisuje sie automtycznie?
     
  19. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co za koszmar jednak nie wiem...zapisuje i potem wchodze i od nowa
     
  21. princess_arabella

    princess_arabella Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomozcie! Zapisuje i nic... ale moze jest taqk ze zeby zapisac cos trzeba przejsc pewien etap? Ja chcialam zapisywac po wybiciu jakiejs tam ostrej grupki..ze jak umre to zebym nie musiala od nowa zaczynac...zapisuje i nic..czy wiec zeby zapisac trzeba przejsc poziom?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum