1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasięg adaptera

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez riders62, Grudzień 31, 2009.

  1. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Witam. Za jakiś czas chciałbym korzystać z usługi xbl ale niestety mam router , kabel jest zakopany pod ziemią i nie było by sensu go odkopywać itp. Jestem skazany na adpater. Lecz jaki tak naprawdę zasięg ma taki adapter ? Dodam że źródło internetu jest w domu który leży na działce obok.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    To nie jest tak duża odległość 15-25m no proszę nie załamujcie mnie ;)
     
  5. TheSonyMix

    TheSonyMix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hove (UK)
    Wątpię żeby się udało. Zawsze możesz kupić sprzęt w jakimś autoryzowanym sklepie, a potem w razie czego oddać za okazaniem rachunku. Spróbuj, może jednak się uda. Chociaż, nawet jak by pociągnął te 20metrów, to myślę że jakoś połączenia była by po prostu kiepska. Pozdrawiam.
     
  6. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Kurde jutro na spokojnie zmierzę odległość ale nie ominałem fakt jakości połączenia. Masz rację pewnie nie będzie najlepsza. Kurde ale ciekawe a może producent gdzieś podaje zasięg tego produktu.
     
  7. TheSonyMix

    TheSonyMix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hove (UK)
    Wiesz, zasięg może podawać. Ja kiedyś kupiłem nowy router do komputera bezprzewodowy, z niby zasięgiem 100metrów. Fakt zasięg taki był, ale te 100metrów dalej jakość połączenia była beznadziejna. Wiec, myślę ze to nie wystarczy (a może). Musisz zrobić tak jak mówiłem wcześniej. Kupić to na próbę, a potem w razie czego oddać.
     
  8. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Pomyśle nad tym nie mam zamiaru odpuścić live ;) Ale z tego co czytałem to niektórzy osiągali te 20 metrów i nie narzekali na jakość. Jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji to proszę niech się wypowie. Będę wdzięczny :)
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    na otwartym polu tak.

    z wiecej niz 1 sciana - watpie
     
  10. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Naprawdę nikt nie jest w takiej sytuacji ? że źródło netu ma w domu obok ?
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam ok 20 metrów i 2 ściany i mam 4/5 kresek albo 3/4 no nie pamiętam. Wiem, że mi brakuje jednej kreski do maksa
     
  12. CDaddy

    CDaddy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Naprawdę nie masz w domu komputera z dostępem do netu? Bo to rozwiązywałoby problem, może z drobną niedogodnością w postaci włączonego komputera. Chociaż w dzisiejszych czasach blaszaki często chodzą non-stop więc to nie problem.
     
  13. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Podłącze się do tematu, bo w sumie nie ma sensu zakładać drugiego. Jeżeli mój router i konsole dzieli 5m i jedna ściana, a mam internet 1mb z neti to będzie dobra jakość połączenia?
     
  14. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Myśle że spokojnie tak. A mam pytanie czy jest takie coś co przedłuża kabel od internetu ? Wiecie typu wejście&wyjście. Bo mógłbym korzystać z kabla od kompa naprzemiennie. Ale kabel do konsoli nie sięgnie.
     
  15. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
  16. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Ponoć ma być wprowadzony na rynek no adapter który będzie miał 2 antenki i tym sposobem będzie większy zasięg. Kosztował będzie tak jak teraz ten obecny adapter.
     
  17. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Ale gdyby to zadziałało wydałbym na to max 20 złotych a adapter kosztuje sporo więcej.
     
  18. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Albo gdybym przedłużył kabel od netu taką przelotką : Adapter-przelotka RJ45/RJ45 prosta-połączenie1:1 (872316969) - Aukcje internetowe Allegro bedzie działać ? Czy nie wpłynie to na jakość połączenia ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum