1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Zasięg Padów od Xbox360 - Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adi9301, Grudzień 7, 2010.

  1. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam! Ostatni szwankowała mi konsola, a że się na tym nie znam, to pomyślałem aby przeczyścić styki, zdjąłem obudowę tą plastikową, i zauważyłem że jest na śrubki obudowa jeszcze metalowa, a więc wtedy dałem sobie z tym spokój, i założyłem ponownie konsolę, znaczy ponownie założyłem obudowę.
    Niestety po tym, wszystkie pady strasznie pogorszyły swój zasięg, jeżeli Pad działa to musi być blisko konsoli i niczym nie zasłonięty, wystarczy kawałek od konsoli odejść i traci zasięg, ale pad jest cały czas włączony, nie wyłącza się, tylko traci zasięg. Akumulatorki są w pełni naładowane, sprawdzałem też na bateriach, i moje pady również sprawdzałem na innej konsoli i działają bez problemowo. Co mogłem zepsuć? Czy mogę z powrotem to naprawić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Najpewniej zakładając obudowę przysłoniłeś port IR(ten ciemny), spróbuj spasować jeszcze raz obudowę
     
  4. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a To pady łączą się przy pomocy podczerwieni? Czy jakoś innaczej? myślałem że ten port jest od np pilotów
     
  5. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Pady łączą się radiowo, ale gdzieś antene pewnie ruszyłeś więc spasuj na nowo obudowę
     
  6. filet187

    filet187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    łączność padów jest na module rf tam gdzie masz guzki do włączania i pady komunikują się bodajże z tego co wiem 2.4ghz ja zasięg mam jakieś 10m dalej nie sprawdzałem
     
  7. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no próbowałem jeszcze raz zakładać od nowa tą plastikową obudowę ale nadal jest tak samo... a gdzie się znajduję antena od zasięgu padów?
     
  8. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    moze sproboj bez obudowy
     
  9. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy mogłem ten moduł uszkodzić? jak go wymienić? tak, piszę żę 2,4Ghz, a w tej chwili zaszięg mam max 1m, i to nie możę np ręką być zasłonięty pad bo innaczej traci zasięg.
     
  10. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale zdjąć tylko przedni panel? czy cały ten plastik?
     
  11. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Sprawdź czy problem występuje gdy zdejmniesz plastikową obudowę. Jeśli tak, mogłeś uszkodzić moduł RF co jest raczej trudne przy sciąganiu samych plastików.
     
  12. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    niestety, zdjąłem plastikową obudowę, i nadal zasięg prawie że nie działa...
     
  13. filet187

    filet187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    widziałem moduł rf za 30zł + 8zł wysyłka poczytaj coś może na zagranicznych forach
     
  14. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no tak, ale który to jest i jak go wymienić? ja za bardzo się na tym nie znam niestety
     
  15. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie da się tego normlanie jakoś bez wymieniania naprawić? moze tylko jest cos naruszone?
     
  16. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
  17. filet187

    filet187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    [​IMG]
    to jest moduł rf ale załatw sobie skądś 2 pada i sprawdź bo może to coś z padem
     
  18. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no zdjąłem, lecz nie estety nie mogę tylko jednej części plastikowej obudowy zdjąć, ponieważ do tej metalowej nie posiadam odpowiedniego śrubokrętu...
     
  19. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    mysle ze najlepiej jak dasz to do serwisu ...
     
  20. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pada sprawdzałem na innej konsoli, u kolegi i działał nawet z drugiego pomieszczenia, więc raczej to nie jest wina padów. a jak jest zamocowany taki moduł?
     
  21. adi9301

    adi9301 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    gdy troszkę poruszałem ten moduł przy włączonej konsoli, podociskałem na gorze po lewej, to przez chwile zasięg był już dobrzę, a po chwili znowu zerwało zasięg...
     
Wczytywanie...

Poleć forum