1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

zasilacz 203w a xbox 360 jasper

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez lukasso44, Grudzień 6, 2009.

  1. lukasso44

    lukasso44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Czy jest możliwość podłączenia zasilacza 203W do xboxa 360 w wersji Jasper?? Wiem, że korzysta on z innego, mniejszego napięcia (chyba 175W), ale na necie gdzieś wyczytałem, że nawet z taką konsolą będzie działać. Nie wiem czy to jest prawda, więc proszę was o pomoc.
    Z góry dzięki

    PS. A jeśli by ten zasilacz działał, to jest możliwe, aby działał także z falconem??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. basket4rap

    basket4rap Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    175w to jest falcon a 150w to jasper i zawsze zasilacz z większą mocną będzie działał na konsoli, która potrzebuje mniej mocy niż sam zasilacz posiada, ale nigdy w drugą stronę co chyba oczywiste...
     
  4. lukasso44

    lukasso44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    moc ok ale wtyczka od zasilania jest inna


    [​IMG]
     
  6. honor

    honor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wtyczka i gniazdo są tak skonstruowane, że zasilacz mocniejszy pasuje do konsoli słabszej, ale nie na odwrót. Koniec i kropka.

    [​IMG]
     
  7. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hmm ja posiadam zasilacz 175 w. i tez ta wyczke co pokazuje na falcona a konsola z 2 lutego 2009? Na naklecje pisze 12V 12,1A WTF??
    EDIT: Ale wejscie mam od jaspera ake wtyczke od falcona... niezle pokrecone :D Konsola to premium z 2 grami w zetsawie Bornout paradise i triva pursunit Aha no i czy jezeli mam ten zasilacz 175 watt to czy on pobiera wiecej pradu??
     
  8. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    nie pobiera on 150 jak masz jaspera
     
  9. 0rzel

    0rzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłącze się do tematu, dzisiaj kupiłem swojego pierwszego xboxa i przy otwieraniu paczki mało nie dostałem ataku apopleksji pierwsza rzecz zasilacz z angielska wtyczka (mogę to przeboleć w aukcji ani słowa), druga sprawa miał to być jasper w wersji pro z dyskiem 20GB. Zasilacz 203W koło kodu kreskowego 14,2A a data produkcji 2009-09-12... ktoś rozumie coś z tego ?
     
  10. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    W to jednostka mocy, a nie napiecia wiec to jest moc a nie napiecie.
    Bedzie dzialac
    Prawda

    TAk
     
  11. FireBall

    FireBall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    co do zasilacza to tez sie wkurzylem, jak na aukcji ani slowa a zasilacz angielski z dolaczona przejsciowka

    jasperow pro nie ma z dyskiem 20GB

    sprawdz gniazdo na zasilaczu w konsoli

    @topic
    BYLO!
     
  12. SNR

    SNR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubelszczyzna
    mi sie zdaje, ze ktos poprostu obudowe podmienil z jaspera (data prod) i sprzedaje starsze wersje xboxa...
     
  13. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    i tu się mylisz , jest coś takiego jak sprawność zasilacza, a w takich zasilaczach jest ona bardzo niska-więc ten zasilacz 175W pobiera więcej energii zwłaszcza ,że to starsza konstrukcja, konsola może potrzebować 150W, na zasilaczu jest podane 175W ale może on spokojnie pobierać z gniazda 200W i za tyle zapłacisz:)-resztę wydziela jako ciepło.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nikt obudowy nie podmienił;). Nie widząc tego to jasne;). Zacznijmy 2009-09-12 to nie data produkcji tylko data serwisowania zapewne dlatego pisze 14.2A Falcon. Zasilacz 203W wnioskuje że oryginalnie ktoś mógł mieć Xenona, Zephyra lub Falcona z wczesnej produkcji były wtedy jeszcze zasilacze 203W. Sprzedający a)Chciał oszukać, że po dacie produkcji większość pomyśli że to Jasper. b) Wróciła konsola z serwisu zobaczył taką datę pomyślał że ma Jasper:p. Sprawdź jakie gniazdo ma konsola ja obstawiam na falcona. Tak czy inaczej nie będziesz miał Jaspera, co do kabla zasilającego kup zwykły taki jak do zasilacza od komputera nie ma to żadnej różnicy
     
  15. 0rzel

    0rzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Nie lepiej było trza kupić z empiku za 800zł dostajesz premium jaspera z dyskiem 60GB + 2 gry z serii halo .// A co do tematu to wpierw sprawdz co pisze z tyłu konsoli -ilość amper 12.1 to jasper lub jesli myslisz ze komus sie chcialo podmieniac obudowy . to sprawdz wejscie od zasilania w konsoli patrz rysunek i bedziesz wiedzial na pewno link: http://img85.imageshack.us/img85/6254/360portmb0.jpg
     
  17. 0rzel

    0rzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie dobijaj mnie :p sfrajerowałem się i tyle:) a koleś zrobił mnie w konia napisałem mu wczoraj dwa emaile zobaczymy co odpisze, a po wtyku ewidentnie Falcon. Wielkie dzięki za pomoc Panowie:)
     
  18. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    zaraz zaraz teraz jaspery są albo z dyskiem 120 albo wogóle bez bo premiumki juz niema
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jeszcze mozna dostac premium jaspery z dyskiem 60GB
     
  20. Jonasz1994

    Jonasz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    tak ale 203 wat czy vol bo jest różnica sprawdz sobie pod zasilaczem ile ma a nie na worku
     
  21. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    pierwsza niejasna sprawa to tekst typu NOWE KONSOLE PREMIUM wraz z dyskiem 20GB.
    druga sprawa z doswiadczenia wiem ze zasilacz 203W pasuje do xenona/zephyra/opusa i falcona. do jaspera nie. 175W pasuje tylko do falcona i jaspera.

    Wtyczki byly pokazane wczesniej wiec juz nei wklejam.

    sprawa trzecia:----------------oryginalnie zasilacze----------proces GPU/CPU--------przyblizona produkcja-------HDMI
    Xenon/Zephyr 16,5A----------------203W----------------------90nm/90nm-----------2005-2007----------- NIE/TAK
    Opus/Falcon 14,2A------------------203W/175W----------------90nm/65nm----------2007-2008----------- NIE/TAK
    Jasper 12,1A------------------------150W-----------------------65nm/65nm---------2008-2010---------------TAK

    w tabelce ujalem xenona i zephyra jako 1 model gdyz nie o tym mowa dla scislosci sa ta 2 modele oba w 90nm oba 16,5A oba 203W dlatego wystepuja jako jeden..... tabelka by Liqid :)

    Opus jest płyta poserwisowa (z 65nm CPU) czyli falcon bez HDMI montowany do gwarancyjnych xenonow ..

    Tak wiec zmartwie cie Jasper to nie jest na pewno.
    Byc moze pokusili sie o przeklejanie lub podrabianie naklejek. gdyz w z producji 2009 raczej falcona nie dostaniesz gdyz juz pod koniec 2008r dalo rade dostac jaspera.

    cytuje tekst z aukcji:
    "OFEROWANE KONSOLE SA TO NAJNOWSZE MODELE Z PROCESORAMI WYKONANYMI W TECHNOLOGII 65nm ( GPU i CPU), KTORE POSIADAJA NAJNOWSZE MODELE PLYT GLOWNYCH, JEDNOSTRONNE PAMIECI , PORT HDMI ORAZ POPRAWIONE I DODATKOWE CHLODZENIE CALEJ KONSOLI."
    To naprzyklad tyczy sie tylko jaspera.(2x65nm)- Opis aukcji jest mylacy

    zato fotka z aukcji przedstawia ZEPHYRA
    [​IMG]

    tak wiec dzwon pytaj kluc sie walcz :)

    mam nadzieje ze pomoglem. teoretycznie na aukcji napisal falcon/jasper wiec raczej jest nie do ruszenia z tego wzgledu mnie bardziej interesowalaby ta data produkcji i wciskanie kitu ze Falcon to najnowsza wersja z poprawionym chlodzeniem bo nie ukrywajmy falcon jest juz od 2007r wiec pisanie o nim najnowsza itd mija sie z prawda ale sami wiecie marketing widze ze nie tylko ty na tej aukcji dales sei zlapac w przyslowiowa Okazje.
    ja dla porownania kupilem 11 grudnia 2009r w MM jasperka arcade za 699zl taka aktualizacja bo ostatniego sprzedalem. :) a ze pad byl i dysk okazyjnie wyrwalem jest komplet. zagadaj z gosciem ze mial byc jasper sam jestem ciekaw co ci napisze.
     
Wczytywanie...

Poleć forum